Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azért az elmondható, hogy a nők többségének nem elégséges ha a pasi morálisan és érzelmileg rendben van, ezen kívül extrák is kellenek?
20
Ha jól értem te most megveted, lenézed a genetikailag alávalókat és azt vallod, hogy pusztuljon a férgese, mint tette az Hitler apó? A náci eszmék valóban visszatérőben vannak.
23
Nagyon materialista nő vagy és kétlem, hogy te valaha éreztél szerelmét és valaha képes leszel érezni azt!
20
"gyulolod a korszellemet? akkor szerinted jobb volt 100-150 eve, amikor a noket az alapjan hazasitottak ki, hogy a keronek mekkora gazdasaga, mennyi vagyona van? "
De miért pont a 150 évvel ezelőttihez hasonlítod? Bár akkor volt ilyen, de a gavallérok is léteztek és a nők el is várták ezt a férfitől. Manapság csak jó külső, menő szakáll és lehet akár bunkó érzéketlen is. Azért még akkor is jobb volt szerintem, mert összességében több pasinak ment könnyen az ismerkedés mint ma.
És miért nem a 60-as, 70-es vagy 80-as évekhez hasonlítod a mai felszínes kort?
Szerintem egy hosszútávon is jól működő kapcsolatnak négy alappillére van:
1. Kölcsönösen szimpatikus és szeretni való jellem.
2. Kölcsönösen vonzó külső, ami egy jó szexuális élet (egyik) alapja.
3. Közös érdeklődések és hobbik.
4. Közös hosszútávú tervek.
Természetesen ezek nem mind egyszerre derülnek ki, általában a 4-es fogalmazódik meg legkésőbb, főleg, ha fiatalokról van szó és bármikor történhet változás, de alapvetően ezek mind kellenek.
Az alap (ami mindkét nemtől elvárandó) önmagában kevés még egy barátsághoz is. Ezek jó tulajdonságok, de a fenti négy tükrében eltörpülnek. Csak pár példa, hogy miért nem elég:
- Ha szeretek utazni és eljárni, de a párom otthonülős, akkor mi van? Nem lenne egyszerűbb, ha olyannal ismerkednék, aki hasonlóan hozzám örökmozgó?
- Ha az életemnek fontos a művészet, de a párom szerint időpocsékolás, akkor mi van? Nem lenne egyszerűbb, ha olyannal ismerkednék, akinek úgyszintén fontos?
- Ha szeretem a romantikát, de a párom szerint giccs, akkor mi van? Nem lenne egyszerűbb, ha olyannal ismerkednék, aki szintén szereti?
Az emberek elsősorban partnert keresnek magukhoz, vagyis olyat, aki az életük lehető legtöbb területén társuk tud lenni.
A szerelem sokkal könnyebben alakul ki olyanok között, akik megértik egymást minden szinten és a jellemük is hasonlóbb. A barátommal egy mesterképzésen ismerkedtünk meg, és az első randinkon egy múzeumba mentünk, mert hallotta, hogy erről beszélek egy másik lánnyal, neki pedig nagy szenvedélye, így elhívott. Életem egyik legjobb napja volt, és ezt egy közös érdeklődésnek köszönhetem. Persze rengeteget beszéltünk a randi alatt, kiderült, hogy hasonló humorunk van, több közös érdeklődésünk van és pár dologban eltérünk. Viszont mivel a személyisége nagyon szimpatikus lett (ekkor még nem volt szó szerelemről!) és neki is az enyém, ezért egyre többször jártunk össze. A szerelem egy folyamat, amit ezek a pillanatok visznek előre. Ha a múzeumi randin kiderült volna, hogy ez az egyetlen közös pontunk és egyáltalán nem vagyunk szimpatikusak egymásnak, nem lett volna folytatás.
Az alap nem véletlenül alap. Egy háznál sem elég az alapozás és a nyelvtudásnál se elég az alapfok. Erre lehet építeni, ha a felek jobban érdeklődnek egymás iránt valami miatt (egy megfogó személyiségjegy, egy közös hobbi, stb). Egyáltalán nem lehet általánosítani, hogy ki mit keres.
25/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!