Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Mit tennétek a helyemben:...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennétek a helyemben: adjak neki egy esélyt?

Figyelt kérdés
Tinderen megismertem egy fiút, akiről csak arcképek voltak kinn, de nagyon megtetszett a mosolya, így jobbra húztam. Elkezdtünk beszélgetni, örültem, hogy végre valakivel lehet érdekes témákról hosszasan beszélgetni, nem csak a felszínt karcolgatni. Végül elhívott randizni, nagyon izgatott voltam és vártam, hogy végre élőben is láthassam. Egy cukrádzdába beszéltük meg a találkozót. Amikor odaért kisebb sokkot kaptam, ugyanis kiderült, hogy mozgássérült és egy autóbaleset miatt derektól lefelé le van bénulva. Ez az arcképein nem látszódott, valamint a chatelés során egy szóval sem említette, így eléggé átverve éreztem magam. A randi maga jól sikerült, de nem tudom, hogy képes lennék-e ekkora terhet cipelni. Fogalmam sincs, hogy egy ilyen emberrel hogy néz ki a mindennapi élet, egyáltalán van-e merevedése, képes-e szexelni, de ilyeneket nem akartam tőle az 1. randin kérdezni. Valaki járt már mozgássérült emberrel? Mik a tapasztalatai?
2020. febr. 14. 08:04
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat. Igazándiból e olyan emberek tapasztalata érdekelne, akik élnek/éltek már kerekesszékes emberrel, hogy legalább legyen valami kiindulópontom. A randin nem mertem tőle ilyeneket megkérdezni, nem tudom hogyan érintené, tapintatlan semmiképp nem akartam lenni. Egyrészt elég aktív életet élek, szeretek utazgatni, kirandulni, sportolni, ezek nem tudom mennyire lennének vele megvalósíthatóak. Másrészt nagyon félek, hogy a környezetem hogyan reagálná mindezt le, biztos megkapnám, hogy fiatal lányként miért egy ilyen embert választottam.
2020. febr. 14. 08:56
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem akkor tegyél fel konkrétan egy ilyen kérdést:

"Valaki járt már mozgássérült emberrel? Mik a tapasztalatai?"

2020. febr. 14. 09:33
 13/18 anonim ***** válasza:
93%

Átvert nem volt korrekt

Amikor egy nő arcképét rak fle és nen látszik hogy mittudomen 20kg plusz súly van rajta ,szanaszét savazzàk.

Ô is kamuzott ráadásul komolyabb dologban,mert egy Molett letud fogyni de ő ezen nemtud valtoztstni.

2020. febr. 14. 10:14
 14/18 anonim ***** válasza:
92%

Nem semmi. Engem pedig mardosott a lelkiismeret, hogy a lánynak azt hazudtam, csak 5 dioptriás a szemem, közben meg 8.

Kérdező, ez egy akkora átverés vagy eltitkolás, hogy én nem folytatnám a helyedben.

2020. febr. 14. 10:18
 15/18 anonim ***** válasza:
92%

Csak nagyon távolról hasonló a neten ismerkedős történetem: srác első perctől de odavan, percenként ír, telefonál. Csak arcképek, egy-két felsőtestet ábrázoló, de télikabátban.

Az istennek nem akar elhívni randira. Mondom van valami oka, hogy hú de milyen jó lesz és itt a hétvége és nem kérdezel rá...? Persze találkozzunk!

Indulás előtt küld egy egész alakos fotót - nagyon magas és baromi sovány a srác. Kommentárja: na most elijedhetsz, gondolom nem lesz randi...

Jó, hogy elküldte. Megírtam, ne haragudjon, de nem.

Még mindig jobb volt, mint a Nyugatinál szembesülni a valósággal.

Szóval szerintem ha bármi ellenérzésed, akkor nyugodtan válaszold, hogy örülsz hogy találkoztatok, de nem akarsz folytatást.

2020. febr. 14. 12:17
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én éltem párkapcsolatban egy mozgássérült férfival, kb. egy évig, huszonéves koromban, ő akkor 40 körül volt. Kamasz korában érte baleset. Egyedül élt, egy akadálymentessé tett lakásban, ami azt jelentette, hogy nem voltak küszöbök, a szekrények és a konyhapult picit alacsonyabb, az ágy pedig picit magasabb volt az átlagosnál. Autót vezetett, dolgozott (informatika, nem befolyásolta az állapota, ahogy manapság sok munkahelyen egész nap a gép előtt ülnek az emberek), mozgássérültek érdekképviseletét ellátó szervezetnél önkénteskedett, telefonos elsősegély szolgálatnál, szerette az állatokat, velük is sokat foglalkozott. Kifejezetten jóképű, társasági, kedves ember, aki népszerű a nők között. Egyetlen mozgássérült barátnője volt, az összes többi - nem kevés- nő egészséges volt, ahogy ő mondta, "ép". Merevedése nem volt, a szex mégis jó volt vele, mert kompenzálta ezt máshogy. Néha nehéz volt, hogy ha mentünk együtt valahova, előre kellett gondolkodni, hogy hogy tud oda bejutni, illetve néha furcsa volt, hogy nekem kellett levenni valamit olyan helyről, amit nem ért fel. Én nem éreztem semmi drámait a helyzetben. Ami miatt vége lett, hogy nagyon másképp gondolkodtunk a jövőről, más volt az elképzelésünk az élet fontos dolgairól. Úgy éreztem, nem támogatja a céljaimat és nem sokra tartotta azokat a dolgokat, amik fontosak nekem, pl. a tanulás, karrier. Békében váltunk el. Én kb. 3 évvel a szakítás után megismertem a férjemet, 10 éve vagyunk együtt. Ő ennyi idő alatt kétszer megházasodott, kétszer elvált és nem tudom, hány barátnője volt, mind csinos, "ép" nők. Nem hiszem, hogy a házasságai kudarcának köze van az állapotához, ő amolyan szerelmes típus szerintem, szeret újra meg újra szerelembe esni. Általa több mozgássérült embert megismertem és azt mondom, a tapasztalataim szerint olyanok, mint bárki más. Van köztük mindenféle ember, épp úgy, mint a látszólag egészséges, járni tudók között. Viszont -némi ismerkedés után- szerintem érdemes tisztázni, fizikailag mik a korlátok, mert vannak. A gerincsérülés helyétől és mértékétől függ, ez nemcsak járásképtelenséget jelent. Más lehet a vizelet, széklet intézése, sérülhet pl. a hőháztartás és gyakran az erekció képessége is. Ő pl.terméketlen is volt, de ez engem nem zavart, mert már akkor is tudtam, hogy nem akarok gyereket, de sok esetben ez kizáró ok lehet. Amit a helyedben megfontolnék, hogy a srác valószínűleg nem békélt meg a helyzetével, ha már az ismerkedésnél is titkolózik, ez pedig intő jel lehet, hogy mennyire képes vajon érzelmileg kiegyensúlyozott kapcsolatra. Ismertem ilyen sérült embert, aki az állapota miatt megkeseredett, és nem is volt emiatt kapcsolata. Az én volt párom nem ilyen volt, de belül ő is hordozott komplexusokat. Mindnyájunknak megvannak a magunk problémái, de egy ilyen sérült ember lelkivilága más, sokkal sérülékenyebb, kényesebb és törékenyebb a lelki egyensúlya, mint a szerencsésebb, látszólag egészségeseknek. Ezeket javaslom megfontolásra a saját tapasztalatom alapján.
2020. febr. 14. 19:39
 17/18 anonim ***** válasza:
78%
Írták itt sokan, hogy "átvert", "nem volt korrekt". Ha nem vert volna át, akkor valószínűleg nem találkoztok személyesen, nem beszélgettek, mert eleve megijedsz és esélyt sem adsz neki. Nagyon nehéz nekünk a netes ismerkedés (én is fogyatékossággal élő vagyok, vak). Számomra szomorú dolog azt megélni, hogy ha adatlapomon nem jeleztem a vakság tényét, akkor volt sikerem - a napszemüveges fotó alapján - volt levelezés, beszélgetés. Pár levélváltás után elmondtam, természetesen akkor szó nélkül eltűntek, azonnal. Lelkiismeretfurdalásom volt: "jajj, átvertem őket", mert esetleg "fotó alapján illuzorikus elképzeléseik alakultak ki, de mivel vakságom ténye nyilvánvalóvá vált, azonnal továbbléptek". Aki nem ismeri az adott fogyatékossággal élőket, csomó illuzorikus elképzelése van, amelynek valóságtartalmáról meg sem szeretne győződni, hanem tényként fogadja el. Volt "szerencsém" olvasni egy kérdés kapcsán, hogy valaki azért nem jönne össze vakkal, mert nem tud számára felügyeletet biztosítani, sem ápolni, gondozni őt. Fel sem merül, hogy rákérdezzenek: "mit hogyan oldunk meg", már jönnek az illuzorikus elképzelések arra vonatkozóan: "mikre nem vagyunk képesek". Ezeket szerette volna elkerülni azzal, hogy nem mondta el magáról. Gondold el, hány és hány azonnali letiltásban, félbeszakadt levelezésben stb volt része eddigi életében, abban a pillanatban, amikor elmondta.
2020. febr. 15. 07:29
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Jaa igen és amit kifelejtettem: szerintem barátkozz vele továbbra is - ha kellemes a társasága - és az idő majd eldönti mi legyen.
2020. febr. 15. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!