Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy 16 éves lány és egy 24 éves férfi között működhet komoly kapcsolat?
Én 17 voltam amikor összejöttem az akkor 26 éves párommal. 12 évig kihúztuk.
Ha egy hullámhosszon vagytok, és jól kijöttök bármi lehet. Igazából rajtatok múlik.
Aki azt írja, hogy egy huszonévesnek nincsen közös témája egy 16 évessel, annak elmondanám, hogy 15-20 évesen én pl. egy elég szűk zenei szubkultúra tagja voltam, a hasonló korú barátnőmmel. A többiek mind huszonévesek voltak, mi voltunk a legfiatalabbak.Minden hétvégén együtt jártunk koncertekre, voltak törzshelyeink, nyaranta sátortáborunk. Közös volt az érdeklődési körünk, így nem lógtunk ki a sorból csak azért, mert mi fiatalabbak vagyunk.
Időnként szövődtek szerelmek is, pl. a másfél éves kapcsolatom, amikor én voltam 16-17, a srác meg 25-26. A végén én szakítottam vele. Akkoriban magam is elképzelhetetlennek tartottam volna egy korombeli fiút magam mellé...
Kb 25 éves koromra "rendeződött" bennem ez az életkori eltolódás. Azóta csak pár évvel idősebb nálam a mindenkori párom.
Sokan eltúlozzák itt a helyzetet; aki azt írja, hogy nem lehet miről beszélgetni egy tizenévessel a matekházin meg a sulin kívül az nagyon lenéző és arrogáns. Ebben a korban egy intelligens, érdeklődő kamasz már olvashat klasszikusokat is, tartalmas cikkeket is, lehet tájékozott és művelt. Sőt, pont ez az a korosztály, aki elég szenvedélyesen tudja belevetni magát egy-egy őt érdeklő témába. A probléma nem ez.
A probléma - szerintem - az, hogy van az a fajta érettség, ami csak a korral és élettapasztalatokkal jön el, ezt nem lehet elbliccelni. Én is ismerek olyan tizenéveseket, akikkel értelmesebben és komolyabban el lehet beszélgetni, mint sok felnőttel, de attól még nem felnőttek és nem is kezelném őket annak. A személyiség és önismeret ebben a korban még rengeteget fejlődik és formálódik, hiába érettebb valaki a koránál. Ha az idősebb felet ennek hiánya nem zavarja, az jó eséllyel annak a jele, hogy ő maga viszont éretlenebb a koránál, ez pedig komoly kapcsolatra nem biztos, hogy jó alap. Könnyen lehet, hogy pár év múlva pont a fiatalabb fél döbben rá, hogy kinőtte a kapcsolatot.
Kivételek persze mindig vannak, meg elsősorban úgyis a saját tapasztalataiból tanul az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!