Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, zavarna ha a párotok turiból öltözködne?
Egyébként odafigyel az öltözködésre.
Szeret öltözködni.
És nem igénytelenek a ruhái.
Ti milyen ruhákat hordtok?
Hány évesek vagytok?
Hmmm.... a jelek szerint olyanok nyilvánítanak véleményt a turizásról, akiknek nincsenek érdemi tapasztalataik, vagy legalábbis csak egy részéről...
Én rendszeresen turizok, nem bálás, hanem az ún. "vállfás" típusban. Az így szerzett ruháim 90%-a vadonatúj, címkés (készletből visszamaradt). Többségük "business casual", vagy teljesen alkalmi - egy időben pl. munkámból kifolyólag nagyon sokat kellett bálokra járnom, szinte heti rendszerességgel, ehhez pedig sok (különböző) alkalmi ruha kellett. Turiból vettem őket. Amikor pedig már nem volt rá szükségem, neten eladtam, pillanatok alatt elkapkodták.
Munkám révén nagyon sokat kellett előadnom, emberek előtt szerepelnem, és rendszeresen zsebeltem be a bókokat, hogy milyen jól öltözködöm. (Turiból.)
Néha bemegyek plázába, hogy vegyek magamnak egy-két új cuccot, de szinte soha nem találok megfelelőt. Inkább csak fehérneműt veszek ott, aztán megyek a turiba, és azon az áron, amit rászántam mondjuk egy felsőre, vagy ruhára, veszek hármat-négyet.
Tavaly ősszel szükségem volt kabátra. Nézegettem üzletekben, nem tetszettek igazán... bementem turiba, és vettem azon az áron hármat, mind különböző stílusú, különböző hőmérsékleti viszonyokra való, így tudom váltogatni is.
Csak turiból, vagy is-is?
Azt furcsállnám, ha csak turi lenne, pl. vannak jó egyedi ruhák, amit csak turiból tudtál megszerezni (olyan turiról beszélek, ahol új, nem-használt ruhák közt lehet válogatni), de olyanok is, amit sokkal jobb, ha nem onnan szerzel be, hanem üzletekből, ahol van rendes kínálat, minden méretben, nem kell keresgélj, hogy egy megfelelő ruhát a saját méretedben találj, ha egyáltalán találsz...
"Minek kell a turiból öltözködni amikor új ruha van pár ezer forintért is bármelyik boltban?"
Pár ezer forintért általában vacak minőséget kapsz legfeljebb.
A turkáló a nyugati világ pazarló és esztelen ruhagyártási-vásárlási dömpingjéről szól. A nők és a kiskereskedők elhordják a megunt, nem hordott vagy eladhatatlan gönceiket a karitatív szervezetekhez, leadó helyekhez, akiktől aztán ilyen-olyan úton átszivárog a keleti turkálókhoz is. Címkés vagy újszerű, jó minőségű ruhához juthatsz hozzá -persze kellő energia befektetésével- az ár töredékéért.
Had hencegjen 😂
Erre mondják, hogy álmodik a nyomor...
17-es vagyok.
Viccet félretéve: soha a világon ilyen mértékű ruhamennyiség nem került a hulladékba, mint az elmúlt néhány évben. Embertelen mennyiségű legyártott ruha kerül újrafeldolgozásra, hiába cserléi le a hanyatló nyugat lakossága szinte szezonról szezonra a ruhatára nagy részét. Míg tizenpár éve jó, ha egy-egy márkás, lehordott ruhát talált az ember bálabontáskor, ma már gyakorlatilag a már szétturkált maradékot újraértékesítő boltokban is sok márkás, normál méretű ruha kerül be. Simán találni százezres értékű alkalmi ruhát 2-3 ezerért.
Lehet vásárolni a butikok kínálta neves márkákból, de azért valljuk be, nagyon kevés helyen nézik azt, hogy milyen márkájú, vagy mennyire új egy zakó, ruha, vagy ing. Idehaza pedig átlagfizetésből még akkor se engedheti meg az ember a vadiúj márkás ruhatárat, ha tényleg 25-ös a propeller... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!