Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elítéled, ha a jól kereső férj a feleségét is részesíti az életszínvonalban?
21.-nek.
Oké, de ha a párod Tahiti szigetre megy nyaralni, neked meg Tahitótfalu járdaszigetére van csak lóvéd, akkor ugye nem fog zavarni, ha a párod egyedül utazik?
Vagy, ha neked nincs pénzed étteremre, akkor megvárod kint, amígy ő benyom egy homártálat 50.000-ért, te meg majd eszek egy kiflit a Tesco-ból?
UGYE???!!!
Mindig normális párjaim voltak.
Osztoztak az életszínvonalamon (lakás, kocsi, etc), de sosem vettek ki aránytalanul a "közösből".
Tehát ha valaki magától alsó középkategóriás ruhákat tudott hordani, akkor hirtelen nem kezdett el 40 ezres felsőket vásárolni azért, mert az én pénzemből ezt is megengedhette magának, nem a megtakarításokat kezdte el felélni.
Láttam olyan esetet, ahol a szegényebb fél ezt tette (és mindegy, hogy férfi vagy nő volt), olyan párral nagyon nem szívesen osztanék meg mindent anyagilag.
"Nem azért házasodunk, hogy a vagyonunk legyen közös, hanem mert szeretjük egymást."
Ennek semmi értelme. Szeretni egymást lehet papírok nélkül is. A házasság egy szerződés, amivel közeli hozzátartozókká (családdá) váltok, és közös lesz mindenetek. Épp ez a lényege :D
"Akinél a házasság 100%-os vagyonközösség, ott teljesen megszűntek egyénnek lenni."
Aki attól különálló egyén, hogy kotlik a saját pénzén, annak elég érdekes identitástudata lehet..
"Tényleg van olyan, aki azt gondolja, hogy amiért a párja megdolgozik az teljes mértékben őt is megilleti??"
Igen, én. De ugyanezt gondolom a saját fizetésemről, teljes mértékben megilleti a páromat.
Közös jövőnk van, közös céljaink, közös életünk. Ezekhez pénz kell, szóval ha az előbbiek közösek, akkor számunkra logikus, hogy a pénzünk is közös, nem fogunk egymással garasoskodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!