Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért olyan lényeges felvenni a leendő férj nevét?
Sziasztok. Nemsokára összeszeretnénk házasodni a vőlegényemmel, év elején jegyzett el, de úgy voltunk vele nem kell azonnal esküvő, még ráérünk, különben is sok minden teendő volt az évben. De azért néha szoktunk róla beszélni, hogy milyen legyen, hol legyen stb. És szóbajött a nev kérdése. Én nem is hittem volna, hogy ebből probléma lehet, de úgy néz ki mégis. Ő szeretné, ha felvenném a nevét, én pedig nem akarom felvenni. Egyrészt szerintem teljesen felesleges, mert nem ez fejezi ki azt, hogy mi összetartozunk, nem mellesleg rengeteg idő, hogy minden iratomat lecseréljem. De ő azt akarna, hogy felvegyem az ő vezeteknevét, holott mivel én félvér vagyok apukám által, nekem külföldi mind a kereszt, mind a vezetéknevem és nagyon gagyin hangzik az ő magyar vezetékneve az én külföldi keresztnevemmel. Még kötőjelesen is, bár neki úgy sem felelne meg. Én szeretem a nevemet, eszemben sincs lecserélni, de ezen most ő megsértődött.
Volt valakinél hasonló probléma? Most ezzel mit lehet kezdeni...?
A te neved valtozna, ergo a te dontesed. Ha annyira fontod neki, hogy ugyanaz legyen a vezeteknevetek, vegye fel o a tiedet.
Persze azt megertenem, ha egyedul o vinne tovabb a csaladi nevet es ez fontos neki. Nekem pl nagyon ritka vezeteknevem van, es csak 3-an vagyunk, akik tovabb vihetnenk. Szoval en sose vennem fel egy ferfiet.
Azt a nevet neked kell viselni, te döntésed hogy szeretnéd, vagy hogy nem. Ő ilyen maradi gondolkodású, miszerint fel kell venned, mert az az igazi. Pedig nem.
Ne hagyd magad manipulálni sértődésekkel, állj ki a véleményed mellett, persze próbáld megértetni vele, hogy ezzel nem őt utasitod el, és nem ez a lényege a házasságnak, hogy te mindenképp -né legyél. Aztán majd megnyugszik. Ha meg nem, akkor érdemes lenne elgondolkodni a házasságon, mert könnyen lehet, hogy ez a fajta gondolkodása masban is meg fog mutatkozni, pl. hogy a háztartás csak és kízárólag női munka, vagy más dolgoban is ráderőlteti majd az akaratát.
Egyébként én sem vettem fel a férjem nevét, nem volt belőle semmi vita. Sőt, még téma se volt nálunk.
"Egyrészt szerintem teljesen felesleges, mert nem ez fejezi ki azt, hogy mi összetartozunk" - kíváncsi vagyok, mi lett volna, ha ő mondja ugyanezt az esküvőről? :D
Sok helyen előjön az a kettős mérce, hogy esküvő, ah, az legyen, a vőlegény asszisztáljon a menyasszony "nagy napjához", játssza a biodíszletet, mert az esküvő fejezi ki az összetartozást... de nevet felvenni? Hah, nem erről szól a dolog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!