Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha orosz a leendő férjem, hogy vehetem fel a nevét?
Figyelt kérdés
Akkor is né leszek vagy akkor máshogy van segitsetek légyszives.2015. jan. 17. 22:14
1/8 anonim válasza:
Szerintem nálunk a né már elavult. Meg szerintem ez olyan, mintha a tulajdona lennél utána, nekem sose tetszett. Egyszerűen felveszed a vezetéknevét és leszel mondjuk Fedorov Nagy Zita.
3/8 anonim válasza:
Szerintem ahogy szeretnéd. Láttam olyat, hogy valaki a külföldi férje nevét egy az egyben felvette (vezetéknév + keresztnév + né), lehet kötőjellel, vagy csak az ő vezetéknevét használod, vagy vezetékneve + né + te vezetékneved.
4/8 anonim válasza:
Attól függ.
Ha Magyarországon éltek, akkor csak simán felveszed. Ha ő Ivan Romanov, akkor te leszel Romanov Katalin.
Ha Oroszországban, akkor a helyi szokás szerint, azaz Ekaterina Romanova.
De gondolom, itt éltek, ha itt kérdezed.
5/8 anonim válasza:
Ott nem úgy van, hogy a feleség felveszi a férj családnevét? Például Kovács Erzsébetből Nagy Erzsébet lesz.
De amúgy az anyakönyveztető felajánl neked több lehetőséget is, ha rákérdezel. Pl, hogy megtartod a neved, vagy felveszed az övét, vagy kötőjelezed, meg ilyenek.
6/8 anonim válasza:
ha Magyarországon házasodtok, akkor pont ugyanazok a névvariációk közül választhatsz, mintha magyar állampolgárral kötnél házasságot, ha más országban, akkor az ottani szabályok szerint veheted fel a nevét, de a házasság hazai anyakönyvezésekor ismét választhatod a magyar jogszabály szerinti névvariációkat
7/8 anonim válasza:
És ha nem veszed fel a nevét? Az is egy lehetőség.
8/8 anonim válasza:
Mi az, hogy szabályhoz van kötve? A neved gyak. úgy változtatod ahogy akarod. Amerikában van egy srác akit Fire Penguen Disco Panda-nak hívnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!