Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy orosz állampolgárral házasodok én is megkapom állampolgárságot?
Igen. A házasság szinte minden országban automatikusan megadja az állampolgárságot (vannak kivételek, ezekre rá kell keresni pontosan, ha az adott országba házasodsz).
Van olyan ország, ahol megtarthatod a saját állampolgárságodat is (így leszel pl. magyar-orosz állapolgár), van, ahol nem lehet, mert a nemzetközi egyezményben kikötötték, hogy minimalizálják vagy nem tűrik a kettős állampolgárságot, házassággal sem.
Az orosz nagykövetségre kell elmenni és ott megkérdezni, ill. a helyi (a magyarnak is!) anyakönyvvezetőnek is tudnia kell a pontos szabályokat.
A legtöbb állam állampolgárságát nem kapod meg házassággal. Inkább az a kivételes, ahol igen.
Nem vagyok tökéletesen tisztában az orosz szabályozással, nem régiben volt néhány könnyítés is a megszerzésre vonatkozólag, de emlékeim szerint még így is több év helybenlakás, nyelvismeret és állampolgársági vizsga kell.
Viszont a ius sanguini alapján a közös gyereketek többes állampolgár lesz.
Én külföldön mentem férjhez, és itt élünk. (Nem EU.)
3 év után adják az állampolárságot, de addig folyamatosan ellenőriznek minket, hogy nem érdekházasság-e.
Van utána elbeszélgetés a két féllel külön-külön, végül el kell szavalni a himnuszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!