Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért olyan lényeges felvenni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért olyan lényeges felvenni a leendő férj nevét?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Nemsokára összeszeretnénk házasodni a vőlegényemmel, év elején jegyzett el, de úgy voltunk vele nem kell azonnal esküvő, még ráérünk, különben is sok minden teendő volt az évben. De azért néha szoktunk róla beszélni, hogy milyen legyen, hol legyen stb. És szóbajött a nev kérdése. Én nem is hittem volna, hogy ebből probléma lehet, de úgy néz ki mégis. Ő szeretné, ha felvenném a nevét, én pedig nem akarom felvenni. Egyrészt szerintem teljesen felesleges, mert nem ez fejezi ki azt, hogy mi összetartozunk, nem mellesleg rengeteg idő, hogy minden iratomat lecseréljem. De ő azt akarna, hogy felvegyem az ő vezeteknevét, holott mivel én félvér vagyok apukám által, nekem külföldi mind a kereszt, mind a vezetéknevem és nagyon gagyin hangzik az ő magyar vezetékneve az én külföldi keresztnevemmel. Még kötőjelesen is, bár neki úgy sem felelne meg. Én szeretem a nevemet, eszemben sincs lecserélni, de ezen most ő megsértődött.

Volt valakinél hasonló probléma? Most ezzel mit lehet kezdeni...?

2018. okt. 7. 11:00
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
56%
Nem is jöttem volna össze olyan emberrel, aki ekkora jelentőséget tulajdonít a látszatnak.
2018. okt. 7. 12:06
 12/23 anonim ***** válasza:
73%

De hogy a kérdésre válaszoljak, egy végtelenül ostoba ovónőt fogok idézni. Azért vedd fel a férjed nevét, hogy az ovónőnek egyszerűbb legyen összepárosítania a gyereket az anyukával.

FTW

2018. okt. 7. 12:08
 13/23 anonim ***** válasza:
45%

Én csak akkor venném fel a férjem nevét, ha ő kifejezetten igényelné ÉS jól hangzana vele a keresztnevem.

Mivel a párom vezetékneve egy férfi keresztnév, így nem akarom felvenni. Elég jól csengő nevem van, a vezetéknevem is elég ritka. De ugyanígy nem vennék fel valami tucatnevet, pl Kiss/Szabó/Tóth stb.

De volt olyan exem, akinek egyedi vezetékneve volt, és jól csengett vele a keresztnevem, az ő nevét felvettem volna. :D

2018. okt. 7. 12:15
 14/23 Derwer ***** válasza:
70%

Az iratok lecserélés, egyébként elég hamar megvan, mi gyakorlatilag 1 héten belül megkaptuk őket a központi hivatalba kézbesítve.

De persze a valódi probléma nem ez, hanem, hogy mást akartok. Ha friss a dolog még (pár napos), akkor esetleg várjál vele, lehet leüllepszik, és mégse lesz olyan fontos. Egyébiránt itt észérvek nem hiszem, hogy játszanak, ez hagyomány ergó büszkeségi kérdés lehet jó eséllyel.

2018. okt. 7. 14:33
 15/23 A kérdező kommentje:

Köszi a normális válaszokat, én is úgy gondolom, hogy ez az én döntésem, hisz az én nevemről van szó, amit szeretek így ahogy van. Beszéltünk azóta, elmondtam, hogy az én keresztnevem nagyon idétlenül hangzik az ő vezetéknevevel és hogy ertse meg, hogy nem szeretném a nevemet teljesen eltüntetni. Most már azért normálisabb volt, mondta hogy náluk ez szokás volt a családban és ő így szerette volna stb stb. De mondtam neki, hogy felvehetne akár ő is az én nevemet vagy mindkettőnke lenne kötőjeles, bár az se passzol igazán egymáshoz, de tűrhető. De az neki úgy nem jó...

Egyébként meg az eljegyzés is totál váratlanul ért, mert én aztán nem nyagattam sem az eljegyzés dél, sem az esküvővel, ő van erre jobban ráállva, tehát nem kell úgy beállítani, mintha én egy hisztis kiralykisasszony lennék, aki rágja az esküvő miatt a fülét és minden körülötte kell forogjon...! Szimplán nem akarom eltüntetni a nevemet, ennyi. És nem, én esküvő nélkül is tökéletesen ellennék, anélkül is szeretem őt, szóval ez az elmélet is bukta, miszerint nálam az esküvő fejezi ki az összetartozást. Ez szerintem mind baromság. Szimplán össze szeretnénk házasodni, mert ő megkérte a kezem és elmondta, hogy szeretné, ha a felesége lennék. Ugyanúgy ő is felvehetne a nevem, de nyilván az neki nem opció.. Holott ugyanaddig tart neki is.

2018. okt. 7. 16:12
 16/23 anonim ***** válasza:
90%
Ha nem akarja felvenni a neved, akkor ő is érzi, hogy van ebben valami alárendeltség.
2018. okt. 7. 19:02
 17/23 anonim ***** válasza:
33%

Ne haragudjatok

De ti miről beszéltek itt? Alárendeltség? Miért? Mert annak a férfinek leszel a felesége akit szeretsz, szerintem fantasztikus dolog a mai világban, ha valaki meghozza a döntést,hogy leéli veled az életét.

Nyilván nem szép követelni valakitől,hogy változtassa meg a nevét,mert valóban jogunk van dönteni, de azért ne essünk át a ló túloldalára.

Igen az fontos,hogy legyen választás , de kérdem én ha ennyire emancipált és büszke nő mindenki akkor minek az esküvő?

Bár a vezeték maradt de jött hozzá a férjemé is és büszke vagyok rá mert,ha megyünk valahova igenis ezzel (is) mutatom a bemutatkozásnál, hogy hozzá tartozom

2018. okt. 8. 08:10
 18/23 anonim ***** válasza:
#17 én megesküdtem volna hogy egymáshoz tartoztok, és nem te hozzá, bár lehet hogy én vagyok túlságosan unortodox.
2018. okt. 8. 14:29
 19/23 anonim ***** válasza:
17-es, de akkor a férfi nem büszke arra, hogy a nőhöz tartozik, ha nem akarja felvenni a nevét? Mert abban, hogy vagy nem változik egyikünk neve sem, vagy mindketten felvesszük a másik nevét, semmi elnyomás vagy büszkeség nincs, ez az "alap". Itt nem billen a mérleg semerre, ez az egyenlő.
2018. okt. 8. 18:15
 20/23 anonim ***** válasza:
0%

#17 vagyok

Én nem úgy gondolom ahogy ti.

Én a klasszikus dolgokban hiszek,hogy a férfi hordja a nadrágot szerintem igenis van nő és férfi szerep, nyilván jó dolog, hogy nőként van lehetőség elérni olyan dolgokat mint egy férfinek. De szerintem a nőnek meg kell maradni nőnek,hogy a férfi férfi tudjon maradni és igen ehhez kell olyan ferfi aki nem elnyomja a nőt hanem felemeli....

De a nő megy a férfihez tehát a nő hozzá megy innentől szerintem igen a nő veszi fel a nevet. Nekem semmi bajom ezzel hisz a férfi nevét veszem fel akit szeretek

Továbbra sem értem az embereket

Nem egységet alkotunk meg családot?

2018. okt. 9. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!