Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy mondjam el paromnak hogy a szuleim lenyegeben vallalhatatlanok?
Eljott az igazsag pillanata, parommal sokmindenrol kell beszelni, es az egyik a csalad. El fog jonni legalabbis.
Nos, O olyan kozegben nott fel, ahol a csalad az elso helyen van. Sokmindenben konzervativ, masokban lazabb, egeszeben veve mindig latja dolgok emberi oldalat, elvben nem itelkezo, de ezt megis felek kitargyalni.
En egy olyan kozegbol jottem ami inkabb feledni szeretnek. Mindket szulom alkoholista, apam masodik felesege alkoholista, nagyanyam gyogyszertuladagolasban halt meg. Mindenki melyen szegeny az eletfelfogas, az eletmod, a szegenyes emberui dontesek es ertekek miatt. Nekem sokeves munkam volt ebbol kimaszni. Nem iszom vagy dohanyzom (nem mindig volt igy), nincsenek egyeb fuggosegeim, meg a napi egy kavet is cukor nelkul iszom ha iszom. Kulfoldon elek es dolgozom, iszonyatos erofeszitesekkel vegre kezd egy kis eletem es biztonsagom lenni. A szuleimmel nem nagyon tartom a kapcsolatot; apammal csak ritkan, neki probalok valami tartos allast szervalni otthon, anyammal egyaltalan nem (a mindennapos veresek es nagyon durva verbalis es egyeb megalaztatsok, valamint az alkohol valahogy elszivta az erdeklodesemet, es meg mindig engem hibaztat mindenert) - nem tudom hol el, mit csinal, etc., etc. Nem is erdekel, leginkabb az undor es a felelem fog el ha ra gondolok.
A lenyeg hogy elore nezek, es nem hatra, igyekszem epiteni a dolgaimat.
Parom nem ismeri a szuleimet. Nem is tud roluk semmit, de szamara is, a csalad nagyon fontos. Elkepzelesem nincs mit mondjak neki. Oszinten, nincs erom megtargyalni vele az igazat, es ujra felidezni a majd 2 0 ev remalmait amitol nagynehezen megszabadultam, de jo lenne ugy beszelni hogy a masik ember is megertse. Lenyegeben azt erzem hogy nincs az az isten hogy a szuleimet bemutassam neki, mert szegyellem azt ahogyan elnek, es azt amive valtak. A szuleimen kivul mindenki mas meghalt, vagy soha nem ismertem oket, mert anyam minden rokont leepitett, lovesem nincsen meg arrol sem hol kereshetnem oket.
Szoval hogy lehet a parodnak beadni hogy a csaladod vallalhatatlan? Azon is aggodom hogy vajon az ocsaladja mit szol majd hozza?
Tudtok okosat mondani? Erdemes az ilyet megosztani?
Legszivesebben hazudnek, de nagyon nem jo megoldas, es nem is en lennek.
63% Nem akartam személyeskedni...de ha a nők annyira az érzelem által vezéreltek, mi van a hirtelen "féltékenységből, szerelemféltésből gyilkoló" férfiakkal? Hirtelen felindulásból.
Mindegy.
Remélem érthető, nem a férfiakat akartam megbélyegezni, csak elegem van az ilyen berögösödött mantrákból, amiknek ezer cáfolatát tapasztaltam életem során.
Persze, nem csak abban van gyakorlatom hogyan ne beszeljek melysegekben a szuleimrol, hanem abban is hogyan lehet elkuldeni anyukajukba azokat akik a masikat probaljak megalazni... Gyakoroltam eleget.....
Ha a párod is hasonló családban nőtt volna fel, akkor házasság tervezésekor sem lenne nagy téma a családi háttér.
De ahol már több generáció óta normális szülők mindig erőn felül tanítatták, segítették a gyerekekek, azzal a meghagyással, hogy ezt majd gyerekeknek kell visszadni, ott a család olyan érték, ami annak számára, akinek nincs felfoghatatlan.
Ebben tényleg muszáj lesz tiszta vizet önteni a pohár. Ha esetleg szüleid boldogan, harmonikusan éltek még egészen kis korodban és születésed előtt, a régebbi ősök közül is sok élt rendezetten, az javíthatja a családot megítélését.Vagy az egész nem is annyira központi téma, ha csak élettársi kapcsolatban gondolkodtok a jövőben is. Baráti körömben a gyerekesek fele így él (de ezek nem évtizedekig tartósak).
#5,#21
Utolsó nekem egy olyan ember ne takarózzon a család fontosságával meg egyéb rózsaszín cikormázzal, aki a születendő gyerekén DNS tesztet végeztet csak úgy (mert hát a nő akit szeret tisztel miért ne kúrhatott volna félre->tisztelet teljes hiánya), és azzal büszkélkedik hogy a nő családja mennyit dobott a közös élet elkezdéséhez.
Szóval nyugi. A napnál is világosabb hogy a gyere feleség dolog neked egy strigula csak hogy eleget tegyél a társadalom, de főleg a fölényeskedő bunkó szüeid kérésének, és pont.
Odáig nem jutottál el hogy szeresd szívből tisztelt a nőt akit elvettél, és még büszkélkedsz is vele.
Amelyik szülőmeg normális inkább azt mondja a gyerekének hogy neki mindegy milyen párt választ magának csak tisztességes ember legyen és szeresse. Ez a kérdezőre pedig pont áll. Nem tehet róla hova született, nem ő kérte, nem is kívánja követi ezt az életformát, csak ugy ennek felfogásához minimális EQ szükségeltetik, ami sem neked sem a "kedves" családodnak nincs meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!