Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek hosszabb távon mennyire jó olyan férfivel lenni, akinek az utazás egyetlen módja a tömegközlekedés?

vidékre kiszállítás mondjuk Tescotól ? felénk még ilyen nincs... De hagyjál már békén ezzel a kocsi ellenes hozzáállással. Ha te nem akarsz autózni mert nem szeretsz nem tudsz vezetni akkor nem kell.( jobb is , mert így is olyan sofőrök vannak az utakon akiknek jogsi se kéne).
Én vonatoztam egy éven keresztül suliba. Mindennap és hát kösz soha többet. Késések, paraszt ellenőrök, idióták , büdös emberek a vonaton.
És kövezz meg de nekem a nyaraláshoz is hozzátartozik hogy kocsival megyünk belföldön vagy a környező országokba. Sokkal kényelmesebb és egyszerűbb.

Na mi van, előbb az IKEA-t hoztad fel, ott láttad, hogy mégis van házhozszállítás, akkor keresel másik példát? :D Ne nevettess már :D
Tescoból vásároljon aki akar, irreálisan drága, nem is nézem, hogy van-e házhoz szállításuk, ha lenne, se használnám.
Ahonnan eddig akartam venni valamit, onnan mindig kihozták. :)
"De hagyjál már békén ezzel a kocsi ellenes hozzáállással"
Bocs, de te hoztál teljesen agyament érveket, hogy miért nem lehet kocsi nélkül élni.
"mert így is olyan sofőrök vannak az utakon akiknek jogsi se kéne"
Nocsak, mégse rózsaszín tejszínhab kocsival járni, mégis vannak idióták ott is? :)
"Én vonatoztam egy éven keresztül suliba. Mindennap és hát kösz soha többet. Késések, paraszt ellenőrök, idióták , büdös emberek a vonaton."
Én meg jártam egy darabig kocsival. Balesetek, dugók, paraszt sofőrök minde nap, hát kösz soha többet.
Inkább ülök kényelmesen a vonaton és olvasok, netezgetek, emailekre válaszolok, hasznosan töltöm az időm. Közben mosolygok a sínek mellett haladó úton a dugóban ácsorgó kocsimániásokon. 1-2 órával korábban kell indulniuk, mint nekem. :)
"nekem a nyaraláshoz is hozzátartozik hogy kocsival megyünk belföldön vagy a környező országokba. Sokkal kényelmesebb és egyszerűbb."
Belföldön vonattal is megoldható, sőt, sokkal másabb feeling, külföldre meg autókázzon napokat a hóhér, inkább spórolok repjegyre. Szüleim is kocsival járnak mindenhova nyaralni, inkább ülnek benne 2+2 napot, szerintem ez sok minden, csak nem kényelmes és egyszerű.

Pont fordítva tapasztalom. Aki tömegközlekedéssel jár annak már jóval korábban kell elindulnia mint pl. nekem. A bevásárlós hülyeségedet meg nem értem. Az IKEAba van kiszállítás tudom. De aztán mondtam hogy pl. Tescobol mifelénk nincsen kiszállítás. Biztos nagyon egyszerű a bevásárolt cuccaiddal flangálni. Pesten tudom hogy van kiszállítás , de vidéken nincsen.
Meg ne haragudj... Minek kéne kocsiba tölteni napokat egy nyaralásnál? Meg lehet állni útközbe , megszállni valahol majd folytatni az utat. De igazából mint írtam a környező országokba megyünk kocsival vagy belföldön. Nos amikor Németországba megyünk akkor is úgy van hogy tesómékhoz 13 óra az út. Felét én , felét fater vezeti le , nincsen benne semmi megterhelő. Vonattal oda jutni 27 óra lenne GoogleMaps szerint.
Igen vannak idióták az utakon ,de hála isten csak a kocsi ablakából látom őket . Mivel te utálsz vezetni nem is fogod megérteni azokat az embereket akik szeretnek. Ettől magasabb szint a motorozás , a motorozás élményét meg főleg nem fogod megérteni.
Igazából neked azzal van a problémád hogy valaki kényelmesen szeret élni?

Én szeretek autóval közlekedni, és az is butaság, hogy Budapesten nem lehet. Budapesti közlekedésnél nem csak a belváros meg az agglomeráció létezik, vannak bizony olyan kerületek, ahova nem megy ki a metró vagy a hév, és persze, vannak buszok, de nincs mindenhol buszsáv, szóval ugyanabban a dugóban rostokol a busz, mint ahol te autóval mész, csak közben össze vagy nyomorítva millió idegennel és kb 20 méterenként meg is áll, ami bizony igenis növeli a menetidőt. Pesterzsébeten lakom, Óbudán dolgozom, ez BKV-val 1,5 óra, autóval a legnagyobb dugóban is 50 perc. Ráadásul autóval végig a Rakparton megyek, ami azért dugó ide vagy oda, igenis gyönyörű, sokkal szebb, mint a metró halogén fényeit nézni, és ezerszer inkább a dugóban araszolva nézem azt, mint mások unott, álmos fejét. Hangoskönyvet hallgatva az utazás élményéről sem kell lemondanom. A parkolással meg nem volt gondom, a belváros tele van mélygarázsokkal, az utcán amúgy sem szívesen állok meg, simán lehetnek figyelmetlen sofőrök akik meghúzzák vagy leverik a visszapillantóm.
Plusz egyéb előnyei is van az autónak a városban. Ha házhoz szállíttatod a nagybevásárlást, akkor az nem azonnali, akkor is napokat vársz, amíg kihozzák (Tesco, Auchan, IKEA, csak hogy azokat említsem, amik itt szóba kerültek, egyik sem aznap estére hozza az ajtód elé a cuccost, amikor megrendelted, és márpedig ha nekem most jut eszembe, hogy nincs mosópor, és igenis kifogytam a bugyikból, akkor én most akarok mosni, nem holnapután. Lehet mindenki másnak őrült rendben van az élete és tökéletesen meg tudja tervezni mikor mire van szüksége, de én beismerem, vagyok olyan gyarló, hogy bizony néha csak úgy el kell ugranom valamiért, és néha az a valami nem a sarki zöldségesnél található). Másrészt meg pl én szeretek moziba járni, és bár nyilván akkor is jártam moziba, amikor nem volt autóm, akkor mindig csak oda mehettem, ahova vitt normális tömegközlekedés, és sajnos a mozik kínálatában ma nagyon kevés eredeti nyelvű/feliratos filmet adnak, Budapesten az Aréna pláza az egyetlen, ahol ezt munkaidőn kívül megnézhetem, és oda például pont nem megy metró (vagyis, a közelébe megy, de onnan meg megint rohadt sokat kell sétálni, plusz ha esti vetítésre mész, már nem is jár, az éjszakai busz meg ki tudja, hogy jár és hol áll meg). Kényelmesebb autóval közlekedni, amikor nem az van, hogy éjfél után a fagyokban hóesésben vársz fél órát az éjszakaira, mert pont az orrod előtt ment el, mert hatalmas sor volt a vécénél mozi után. Na, pl ilyen szempontokból is jó Budapesten belül az autó.
Én nem értem, miért szidja mindenki. A repülő pl sokkal jelentősebben károsítja a levegőt, egy repülőút Budapestről Amsterdamba (egy irányba!) annyi káros anyagot bocsát ki a levegőbe, mint egy évi autóhasználat. Igazából a téli szmogot sem az autók hozzák, még a belvárosba sem, hanem a sok szerencsétlen szegény ember, aki fával meg szeméttel fűt. Nem segít, persze, de ostobaság csak ezt az egyetlen eszközt szidni, amikor egyébként jelentősebb problémák is vannak a világban.
Igenis kényelmesebb autóval közlekedni. Ha valaki nem szereti, fél tőle, mittudomén, az ne használja, de az az ő döntése, senki sem fogja ezért lenézni, de az meg az ő szegénységi bizonyítványa, ha fogalmatlanul szid mindenki mást, aki meg nem úgy döntött, mint ő.
Kérdező, te meg döntsd el nyugodtan, számodra mennyire fontos a kérdés, ez mindenkinek saját egyéni szocproblémája.

"A bevásárlós hülyeségedet meg nem értem. Az IKEAba van kiszállítás tudom. De aztán mondtam hogy pl. Tescobol mifelénk nincsen kiszállítás. Biztos nagyon egyszerű a bevásárolt cuccaiddal flangálni. Pesten tudom hogy van kiszállítás , de vidéken nincsen."
Mit nem lehet érteni azon, hogy olyan helyről rendelek, ahol van vidékre is kiszállítás? :D
"Minek kéne kocsiba tölteni napokat egy nyaralásnál?"
Éppen ezt nem értem én se.
"Nos amikor Németországba megyünk akkor is úgy van hogy tesómékhoz 13 óra az út. Felét én , felét fater vezeti le , nincsen benne semmi megterhelő. Vonattal oda jutni 27 óra lenne GoogleMaps szerint."
Repülővel mennyi? Másfél óra környékén lehet, annyi se? :)
"Igazából neked azzal van a problémád hogy valaki kényelmesen szeret élni?"
Nem, hiszen én is kényelmesen élek.
Azzal van bajom, ha valaki úgy csinál, mintha nem lehetne életben maradni kocsi nélkül, de minimum kénköves gyötrelem lenne az egész létezés nélküle....

Kieg: vonatot ne google mapson nézz. Nem tudom, Németországnak melyik részére gondolsz, de Railjettel BP-Berlin táv gyorsabb, mint az általad írt 13 óra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!