Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek hosszabb távon mennyire jó olyan férfivel lenni, akinek az utazás egyetlen módja a tömegközlekedés?
Kétszer meggondolja, hogy használja-e az autót.
#12 vagyok, hamarabb elküldtem véletlenül. 24/N
Reszben az utolsoval egyet tudok erteni. En gyulolom a tomegkozlekedest, foleg mert mas emberekkel kell utazni( akiket nem szeretek) , mashoz kell igazodni ,sokkal kotottebb az egesz.
Kocsival menni kenyelmesebb, nincsenek kotottsegek, szabadabb az ember. --> szabadon lehet beszelni , foleg ha csak ketten ultok a kocsiba, nem kell masokkal(sajnos sokszor idiotakkal) egyutt utazni.
Szamomra mindig megdobbento hogy arra van penz hogy markas meg draga ruhakat vegyen valaki , aztan meg felszall a metrora azt azzal megy. Valahogy nekem nem osszeegyeztetheto. Videken nyilvan ilyen nincs , de alapjaraton eleg alap dolognak tartom hogy legalabb valami egyszeru auto legyen. Mivan ha valakinek baja van es elkell hozza sietni mondjuk ejszaka?
Mivan ha a gyereked mondjuk ejszaka sehogy se tud haza jonni , vagy valami problemas helyzetbe kerul? Mivan ha reggel 8 ra kell valahova menned de mivel csak pl busszal tudsz menni mar 6 ra oda ersz es csak szenvedsz ott.
Régen en is mindenhova autoval jartam es ruhelltem tomegkozlekedni. Nem volt gond hogy a mostani paromnak nincs autoja, betegsegbol kifolyolag nem vezethet. Nekem van. De volt hogy 2 honapig nem volt es tuleltuk :-) A**chan is tecso is hazhoz szallit. Meloba bkk jarok mert 3p dugo utan az utan idegroncs leszek es mindenkit kinyirnek :-D
Azota vsn idom olvasni filmet nezni, tiszta sor.
Szoval ha hianyzik a kocsi tedd le a jogsit es vegyel autot :-)
Bp. belvárosban lakunk, minden a szánkban van, nem érdemes autót tartanunk (mindkettőnknek van jogsija egyébként). Sokat utazunk: reptérre kijutunk taxival, városon belül a metró a leggyorsabb. Itt hülyeség lenne egy autót fenntartani. Hosszabb távra, pl. vidéki városba gyorsvonattal megyünk (pl. üdülni, wellnessezni), ott a vasútállomásról taxival a hotelig. Itt Pesten színház után csak hazasétálunk:)
Amikor majd gyerekünk lesz, persze veszünk autót, de akkor már nem itt szándékozunk élni, hanem valahol az agglomerációban, családi házban.
#15-16:
Nem vagyok autoellenes, nekem is van, de van am taxi is. Nem kell sietni az uccso metrohoz.
Mármint hogy még/most épp nincs autója, vagy hogy elvből nem hajlandó soha autót venni?
Előbbi rendben van, akármi is az oka. Nekem sincs, nincs se pénzem, se jogsim, se igényem rá. Semmi antiromantikusat nem találok abban hogy metróval kell vacsorázni menni, főleg mivel egy olyan városban élek ahol a parkolás a belvárosban nem annyira támogatott, szerintem nagyobb nehézség lenne parkolót keresni és onnan visszasétálni az étteremhez mint metróra ülni. Bevásárolni most is tömegközlekedéssel szoktam, elbírom a cuccaimat, akkora háztartásom úgysincs hogy ilyen 20 kg krumplikat meg fél disznót betároljak. Pici a lakásom, egyedül élek, egy személyre főzök, csak a helyet foglalná ha több mint egy heti ételt vennék, és rámromlana. Ami meg nagyobb súly azt szállíttatom, az az ajtóig jön.
Ha elvi kérdés lenne, akkor már elgondolkodnék, mert bár egyelőre tökéletesen megvagyok nélküle, ha esetleg lesznek gyerekek, lesz egy saját házunk akkora konyhával ahol meg lehet oldani nagyobb készleteket, ha esetleg külvárosba költözünk, ha olyan állásom lesz ahol meg van oldva a parkolás és elvárás az elegáns és rendezett megjelenés, akkor nem annyira értékelném a tömegközlekedést két gyerekkel, a hozzájuk tartozó iskolatáskákkal meg hangszerekkel meg tesicuccokkal, zuhogó esőben, tűsarkúban, úgy hogy nyolctól tárgyalásom van.
De! Ekkor sem azt várnám hogy a párom biztosítsa az autót és fuvarozzon engem. Tervezem hogy leteszem én is a jogsit, és bár persze nem fogom eladatni vele ha van kocsija, de az elvárásaimnak az is megfelel ha közösen veszünk autót vagy ha az én meglévő autómat képes és hajlandó vezetni, ha arra van szükség, és nem hisztériázik ha én kocsival megyek.
Budapesten élünk, minden, de minden a szánkban van, pedig külkerületben lakunk. Mindenhova megy busz/vonat/metró/villamos/taxi. Öt percenként kilométerenként van egy megálló. Minek autó? De amúgy páromnak van kocsija, ő elmegy vele a munkahelyére, meg néha bevásárolni tök jó.
Amúgy is utálom az autót, félek benne, gyerekkorom óta. Bár az is igaz, hogy a tömegközlekedést sem szeretem az emberek miatt, de egy fulessel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!