Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sokat várok el tőle?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy 5 éve együtt vagyunk a barátommal. Ő 25, én 22 vagyok. Ő már több mint másfél éve dolgozik, miután befejezte az egyetemet, teljes állásban. Én egyetemista vagyok még, egy nagyon nehéz szakon, ami mellett nem tudok dolgozni, maximum nyaron, vagy így egy egy hétvégén ilyesmi. Mindketten otthon lakunk, összeköltözést nem tudjuk megoldani (albérlet nagyon sokba kerül), illetve én nem keresek pénzt, és a szüleim nem állnak nagyon jól anyagilag. Nem azt mondom, hogy nincs mit enni, de kb annyi pénzből kell kijönnunk, mint amennyit a barátom keres. Szóval ha bármit szeretnék venni magamnak, legyen szó egy alapozorol, egy vitaminrol, új ciporol, farmerrol, szóval semmi ilyen elrugaszkodott luxuscikkrol, akkor azt szépen ki kell logisztikaznom abból a pénzből amit kapok a szüleimtől, és így sokszor van, hogy így pl programra (mozi, koncert) nem marad annyi.penzem, vagy az van, hogy mittudomen van mondjuk 3000 ftom, de szükségem van valamire, és emiatt nem szívesen költöm el mondjuk moziban, mert tudom hogy akkor a másik dolgot nem tudom majd megvenni. És olyan rosszul esik, hogy a barátom a pénzügyeket mindig úgy kezeli, hogy 50-50-be. És olyan kellemetlen, hogy ő ezt nem érti meg, hogy nincs nekem olyan sok pénzem. Szóval én úgy gondolom, azt várnám el tőle, hogy legyen már egy kicsit lovagiasabb úgymond, és hívja már meg a barátnőjét, és ne problemazzon 1500-2000-3000 ftokon. Tenyleg nem arról van szó, hogy folyton tök drága helyekre járunk, mert egyáltalán nem így van, étterembe szülinapokom, évfordulón megyünk maximum, azt ő szokta fizetni mindig. És nem is várom el azt tőle, hogy "eltartson", csak azt, hogy lehetne egy kicsit jobban tekintettel arra, hogy én meg nem keresek pénzt, és teljes mértékben a szüleimtől függök anyagilag, és nekem 2000 Ft is sokat jelent. És már évek óta együtt vagyunk, nem arról van szó, hogy amiatt szedtem fel, hogy penzeljen. Illetve kifizeti a mozit pl, ha mondom hogy bocsi de most nincs nálam elég pénz a jegyre, csak rosszul esik, H mindig szóvá teszi, és mindig olyan negatív az egész. De igazából nem tudom, hogy ez amúgy masoknal hogy megy, nincsen e téren tapasztalatom, de én úgy gondolom, hogy nem várok el sokat tőle... Egyszerűen csak jól esne, ha kicsit "gondoskodóbb" lenne irányomban e téren, hiszen mégiscsak ő már úgymond "felnőttebb", saját kenyerét keresi, nem arról van szo, hogy a szülei pénzét költi rám. Ez ez az egész pénz dolog mindig olyan kellemetlen számomra, nem tudom, hogy hozzam fel neki, hogy beszéljük meg, meg ha ő máshogy viszonyul hozzá eleve...
2018. júl. 4. 09:37
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, nem is azt mondtam, hogy egyáltalán nem dolgozom, jelenleg is folyamatban van a munkakeresés (diákmunka). Ezt le is írtam, hogy ebből a szempontból tényleg szerencsés vagyok, hogy itthon lakom, (még) nem kell beleszallnom a rezsibe, stb, valamint azt is, hogy nem nyavalyogni akarok, csak én ebben az adott helyzetben kicsit mást várnék el a baratomtol. Azt pedig, hogy pl farmer vásárlást hoztam példának, szerintem nem kellene minősíteni. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy a ruházkodási, stb. dolgokat is magamnak oldom meg, és hidd el, (sajnos még) nem legújabb kollekciós Zarás cuccokkal van kitomve a szekrenyem... Biztos vagyok benne, hogy neked is kellett néha új ruhákat venned egyetemista korodban is, és ezt nem úgy értem hogy minden héten vagy hónapban. Kinyulnak, tönkremennek, kiszakadnak, megunod a ruhákat. Elhasznalodnak, ez van.
2018. júl. 4. 12:07
 12/19 A kérdező kommentje:
Ja és nem is azt kertem, hogy bárki sajnaljon, mert ki nem állhatom, ha sajnalnak, csak véleményt kértem a szituaciorol. Köszi a hozzászólást!
2018. júl. 4. 12:08
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

10-es voltam, igen, értelek. Arra céloztam csak, hogy igazából szerencsés vagy, mert hatalmas anyagi előny, ha otthon lakhatsz és eltartanak, és csak ruházkodnod meg szórakoznod kell a zsebpénzedből, és nem a suli mellett megkeresett pénzedből megoldani a dolgokat, amik neked alapból biztosítva vannak.

Ettől függetlenül én a helyedben elvállalnék hétvégi melókat, de nyáron biztosan dolgoznék. Nekem is kellett ruhát vennem régen, persze, vettem is! Megkerestem arra is a pénzt. Itt a nyár, 1-2 hónapot te is simán bevállalhatsz ilyenkor.

A barátodról meg ugyanúgy vélekedünk, én is azt írtam, hogy lehetne gálánsabb, nem szeretem, ha valaki ennyire filléreskedik. Ezt viszont szerintem neki is mondhatnád.

2018. júl. 4. 12:21
 14/19 anonim ***** válasza:
74%
A fene se járna ilyen fillérba..ó pasival. Szerintem ez sokat elárul valaki jelleméröl.
2018. júl. 4. 12:26
 15/19 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy szerencsés, előnyös a helyzetem, és szeretnék is dolgozni, most nyáron főleg, csak szerintem mindenki most akar és emiatt nem találtam meg... Évközben meg ha tudok ilyen alkalmankénti munkat találni akkor azt szoktam.
2018. júl. 4. 12:31
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2018. júl. 4. 12:32
 17/19 anonim ***** válasza:
4-es vagyok: amúgy a párod tényleg filléreskedik...
2018. júl. 4. 13:21
 18/19 anonim ***** válasza:

Nem tudnék filléreskedni

ezt sose fogom megérteni

pedig 33F vagyok

2018. júl. 4. 13:40
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Jó hát a barátod tényleg fillereskedik. Viszont ha azt nézem, az sem lenne fer, hogy minden programot ő álljon. Mert most igazából te ezt hiányolod.

Mint irtad alkalmakkor (szülinap, évforduló stb) el szoktatok menni, és akkor is mindent ő fizet. Most akkor ha az év többi részében is mentek, akkor is az ő zsebéből menjen minden? Ok, ő megteheti, mert dolgozik, na de akkor is. Nekem inkább az lenne kellemetlen, hogy minden ilyesmit mindig helyettem fizetnek...

Ja nincs pénzed ilyen dologra, akkor inkább mond meg neki, hogy ez neked most nem fér bele, aztán majd eldönti, hogy akkor meghív-e. De ez így olyan gáz, hogy jegyvásárláskor "hivatod meg magad", mert nincs is nálad annyi.

Szóval valahogy ő is lehetne gálánsabb, neked meg nem kellene elvárónak lenned, csak mert neki van. Azért neked is lehetne több. Nyáron lehet menni diákmelózni, több száz ezret is össze tudsz szedni a 2 hónap alatt, aztán azt félre lehet rakni, és beosztogatni év közben a dolgaidra.

2018. júl. 4. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!