Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sokat várok el tőle?
Én megértem, hogy nehéz szak meg minden, de igazán megpróbálhatnál legalább egy részmunkaidős állást összeszedni (recis pl).
Én sem voltam sose felvetve pénzzel olyan idősen mint te szüleim nekem se tudtak adni pénzt párom se volt, nekem kellett megkeresnem a pénzem. Havi 20-30 ezerből, amit fordítással, idegenvezetéssel meg telefonos ügyfélszolgálattal õsszeszedtem, abból fizettem az albit, kaját, szórakozást.
Közgázra jártam pénzügyre, nem könnyű szak az sem, marha sok matek, számvitel.
29n
A leírásodban egy dolog idegesítő bevallom, hogy feleslegesen mentegetőzöl, hogy nem vagy pénzleső.
Nem vagy az, egyértelműen, nem kell ezt még 15x hangsúlyozni.
Kérdező, 4-es vagyok, Azért nézd azt kérlek, hogy most 29 vagyok, szóval ez 7-8 évvel ezelőtti állapot, amit leirtam magamról. Akkor nyilván más árfekvésben voltak az albérletek és a boltba sem kellett ennyi pénzt otthagyni :) Elég volt a havi 30.
A lényeg, amit mondani akarok, hogy bizony szívd össze a fogaid. A barátodnak meg mondd meg hogy ne haragudj, de most nem fér be. Ha nem tetszik neki, így járt. Te sem gyártod a pénzt futószalagon. De inkább legyél őszinte és kultúráltan jelezd, hogy "bocsánat, a mozi nekem most nem fér bele, menjünk akkor sétálni egyet" (pl.).
Amit pedig még fontolj meg, hogy ha az ember ilyen korán talpraesetté neveli magát és találékonnyá, az a jövőben is jobban tud a pénzzel bánni és szűkös helyzetekben is feltalálja magát. Már csak ezért is szorgalmaznám, hogy az emberek ilyenkor ne a szüleikre hagyatkozzanak (nem rád gondolok, de sok a "mindent alámtolnak az ősök" beállítottságú gyerekek).
29n
Én is voltam egyetemista, nem is olyan régen, mert 26 éves vagyok. Nekem arra sem volt lehetőségem, hogy otthon lakjak, mert 200 km-re voltak a szüleim. Koleszoztam, később albérleteztem, és mivel az én szüleimet sem vetette fel a pénz, ezért a lakhatásomat és a kajámat magamnak kellett megoldanom.
Ez a "én nehéz szakra járok és ezért nem tudok dolgozni" szöveg meg, hát, eléggé vicces nekem. Két évet laktam egy nagyobb lakásban egyetem alatt és hatan éltünk ott. Egyik lány orvosnak, a másik jogásznak, a harmadik közgazdásznak tanult, volt aki nemzetközi kapcsolatok és volt média és kommunikáció (vagy mi), plusz én infón, és mindenki dolgozott valamit egyetem mellett. Csak tudod, mi nem farmert, meg vitamint vettünk a pénzből, hanem fizettük a lakbért, meg a bérletet, meg a kajánkat, amit neked alapból nem kell, tehát sajnálni nem tudlak.
Ettől függetlenül a párod lehetne lovagiasabb, ezt én is így látom. Nekem nem tetszik ez a filléreskedés, amikor ilyen jelentős anyagi különbség van köztetek.
Viszont te is elmehetnél dolgozni igazán, és ez teljesen független attól, hogy a párod 1500-2000 forintokkal nem segít ki, én a szüleidre gondolnék a helyedben, hogy legalább az ő vállukról levehetsz egy kis terhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!