Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan győzzem meg a feleségem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan győzzem meg a feleségem, hogy hagyja abba az ostobaságokat?

Figyelt kérdés

A nejemmel mindig is egyeztek a céljaink. Nqgy családot, békés otthont akartunk. Ketten döntöttük el, hogy ő maradjon otthon. Azért, hogy idegbaj nélkül lehessen három gyerekünk, és azok minden törődést megkapjanak, és nem csak az első három évben. Én mindig is becsültem a feleségem munkáját. A három gyerek és a tiszta otthon kitesz ugyanúgy nyolc órát. Cserébe én be tudok vállalni a munkahelyemen plusz feladatokat, amikkel jobban megy a szekér. Mire hazaérek már se neki se nekem nincsenek feladataink, csak élvezzük az életet, együtt vagyunk a gyerekekkel. A legkisebb még csak egy éves, a feleségem pedig kifordult önmagából az apja miatt. Ha az apósom nem húzna nekünk keresztbe, ez a kérdés sem születik meg. Após elveszítette a munkáját, de még nem érte el a nyugdíjkorhatárt. Anyóst már korábban leszázalékolták, így ő se dolgozik. Az ő kevés nyugdíjából élnek ketten. Ez elviselhetetlen állapot, belátom, de nem tartom őket méltónak a segítségünkre. Az após sosem szeretett engem. El akart marni a lánya mellől. A házasságunk után sem volt egy jó szava sem, csak csendben morgott rám. Ezek után miért adjak egy fillért is abból, amit én keresek meg? A feleségem viszont szeretne adni. Nem értünk egyet. Most kitalálta, hogy ő vissza menne dolgozni csak azért hogy támogassa a szüleit. Bölcsödébe adná az egy éves lányunkat, elvenné tőle azt a kisgyermekkort, amit a másik kettő megkapott, plusz a nagyobbaktól azt, hogy mindig ott van nekik. És utolsó sorban nekem is sok mindent meg kéne változtatnom a munkámban, hogy ez működhessen. Felborítaná az eddig megszokott és bevált rendszert. Mindezt az apjáért, aki sosem fogadta el a választását.

Ezzel kényszerhelyzetbe kerülök. Vagy hagyom az eddigi életünket borulni, vagy fizetek annak az embernek havonta egy összeget, akinek egy pogácsát nem adnék.

2018. márc. 9. 17:53
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
27%
#8 vagyok, és még valami: családon belül a közös kassza, nem azt jelenti, hogy 50-50. Ezen az alapon a férj is mondhatná, hogy csak a felét adja oda a feleségének, a többit meg elszórakozza. Azt jelenti, hogy attól függetlenül, hogy ki mennyit hoz haza, minden pénz a családé, tehát közösen egyeznek meg abban, hogy mire költik. Akkor is, ha csak egy ember dolgozik és akkor is, ha a feleség is keres. Nem tudom mit szólna a férjem, ha azt mondanám neki, hogy az ő fizetése közös, az enyém meg az enyém. Nevetséges.
2018. márc. 9. 19:13
 12/42 anonim ***** válasza:
68%
uhhh de nehéz szituáció, de én most az asszony pártjára kell álljak. Amit te keresel az ő pénze is és hadd rendelkezzen már a saját pénze felől...
2018. márc. 9. 19:19
 13/42 anonim ***** válasza:
38%
Apósnak keressetek munkát, de a feleséged is bevállalhat egy részmunkaidőt valahol.
2018. márc. 9. 19:28
 14/42 anonim ***** válasza:
100%

A #3-as teljesen jól leírta a szitut. A bevételetek közös, hiába ténylegesen csak te kerested meg. Így állapodtatok meg, neki is joga van vele ill. egy részével rendelkezni. És ha belegondolsz tök érthető, hogy segíteni szeretné a szüleit. Ők nevelték fel, akkor most fordítson hátat nekik? Te is apa vagy, neked hogy esne, ha ilyen helyzetbe kerülnél, és a gyerekeid tojnának a fejedre? Nem baj apukám éhezzél csak, majd lesz valahogy...

Szóval tök érthető, és normális dolog, hogyha már módjában áll, kisegíti őket.

Úgyhogy vagy lenyeled a sértetségedet hogy após nem kedvel, és megbeszéled a feleségeddel mennyivel tudjátok támogatni őket, vagy elmegy dolgozni.

Azt viszont hozzá tenném, hogy mondjuk évekig én sem tartanám el őket. Tehát persze ki kell segíteni őket, míg nem talál munkát az öreg, ami mondjuk néhány hónap, és ne az legyen, hogy bele kényelmesedik a helyzetbe, és mondjuk évekig elhúzza, míg eléri a nyugdíj korhatárt.

2018. márc. 9. 19:30
 15/42 anonim ***** válasza:
85%
Azzal csak saját magad ellen dolgozol, ha most elkezded a feleséged szüleit ócsárolni. El lehet mondani, hogy nem értesz egyet a támogatással, de mivel természetesen a feleséged szülei és őt nagyon szereted, próbálsz segíteni. A dolgok változnak, a gyerekek fenekét sem muszáj fényesre nyalni és elkényeztetni őket. A nagyobbaknak is jó példa, ha azt látják, hogy a szüleik segítőkész emberek. Nagyszülők amúgy simán kivehetik részüket a gyerekvigyázásból cserébe a segítségért.
2018. márc. 9. 19:33
 16/42 anonim ***** válasza:
79%

A te altal keresett penz fele a nejede. Ha igy allapodtatok meg, mar is gaz, hogy a feleseged dolgozni kenyszerul, mert te dontesz.

Mar csak az ilyenek miatt sem mennek soha bele a htb szerepbe.

Tudod, ok a szulei. A sajat szuleidnek sem segitenel? Vagy azt mondana a nejed, hogy nem segithetsz nekik, mit szolnal?

A feleseged kerult kenyszerhelyzetbe, nem te. Majd ezentul kiveszed a reszed a hazimunkabol es uj beosztast csinaltok.

En nagyobb balhet csaptam volna a helyebe.

2018. márc. 9. 19:36
 17/42 A kérdező kommentje:
Ha csak ő dönt, illetve kizsarolja, az nem közös döntés! Mert ezzel kizsarolja. Ő akarja, én nem. Nekem nincs beleszólásom? Nem vagyok régimódi, és félre ne értsétek, de nehogy már ő hordja a nadrágot! Bármit megtennék érte, szeretem! Ha azt mondaná nekem, hogy a hörcsög tenyésztés őt boldoggá teszi, hoznám rögtön az első párt. De ez az ember egy hörcsögnél is kevesebbet ér a szememben.
2018. márc. 9. 19:39
 18/42 anonim ***** válasza:
70%

Mindezt az apjáért, aki sosem fogadta el a választását.

de ő az apja volt, és az is marad, tőled függetlenül.

ő nevelte fel a lányát, költött rá.

ha sarkítjuk, neked nevelte, taníttatta stb.

sztem önző vagy.

2018. márc. 9. 19:39
 19/42 anonim ***** válasza:
23%
A feleséged is kap egy bizonyos összeget havonta. Valljuk be nem nagy összeg, de ha azt pár hónapra amig após nem talál valami helyet arra a par evre odaadnátok nekik?
2018. márc. 9. 19:49
 20/42 anonim ***** válasza:
79%

Abban a pillanatban, mikor aláírtad a házassági anyakönyvi kivonatot vagyonközösségre léptél a feleségeddel és elfogadtak azt is, hogy minden megkeresett forintodból ötven fillér az övé.

És mivel az övé rendelkezhet is vele. Jobb esetben meg tudtok arról állapodni, hogy mire költse, de ez nem feltétel.

Mennyit ér meg neked, hogy azt mondhasd a téged eddig lenéző apósodnak, hogy a te kenyeredet eszi, te tartod el, és ha szólásra nyitja a száját, akkor megköszönje meg neked mindezt, ne pedig morogjon?

2018. márc. 9. 19:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!