Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan fogalmazzam meg a páromnak, hogy elégedetlen vagyok vele?
Sziasztok!
Elégedetelen vagyok a feleségemmel, mert úgy érzem, hogy az évek során igénytelen lett mellettem. Nem tudom, hogy hogyan hozakodjak elő a témával már sokadjára úgy hogy ne sértődjön meg.
Lassan 11 éve vagyunk házasok, született két gyerkőcünk (8, és 4 évesek). A feleségem 100% os odaadással foglalkozik a gyerekekkel, de csak és kizárólag velük, velem nem, magát is teljesen elhanyagolja: Minden szabadidejét a gyerekekkel tölti, sajnos meglehetősen elhízott (95 kg), én 69kg nagyon keveset szoktunk mostanság beszélgetni, és az együttlétek száma is nagyon megritkult. Úgy érzem, hogy a szex egy púp a hátán. Folyton arra hivatkozik hogy fáradt, mert a gyerekek kivívják az összes energiáját. Egy hónapja átvettem a pici altatását, hogy ő normálisan tudjon pihenni. Ez be is vált, vele alszik a nagy velem meg a pici külön szobában. Ettől azt vátam volna, hogy az így felaszabaduló időt majd rám fordítja, de nem, hanem inkább a nagyobb gyerekkel foglalkozik. Az amúgy is ritka szex még ritkább lett. A felszabaduló időben "közös" családi programokat szeretne szervezni, én pedig inkább kettesben szeretnék programokat, de erre nem hajlandó, mert mindig valamilyen kifogása van. Megigérte, hogy lefogy, korábban sikerült is pár kiló, de sajnos karácsony környékén még többet hízott viszza. Baromira idegesít az hogy úgy érzem én váltzok, hogy jobb legyen, ő pedig nem. Ezért haragszom is rá, gyakorlatilag eljutottam oda, hogy mindig mindenben csak a rossz tulajdonságait látom, és folyton szapulom. Szerintetek hogyan mondjam meg neki hogy most már elegem van az egészből és kicseszettül gyorsan eredményeket szeretnék végre látni?
39/F
A sok kamu hozzászólást olvasva csak röhögök kínomban.
Sokaknak fingja sincs arról, hogyan működik egy több gyerekes család, A szex sajnos olyan szinten háttérbe szorul, hogy már csak emlékezni tudunk ahelyett hogy napi szinten gyakorolnánk.
A mi esetünkben is hasonló problémák voltak-vannak, a feleségem a gyerekek születése óta mama üzemmódban működik, a gondolatainak 100% a gyerekek körül forog, még akkor is róluk beszélgetünk amikor este összebújunk. Semmi intimitás nincs közöttünk, ha ágyba kerülünk akkor az alváson jár az eszünk. Nagyon keveset alszunk, napi 6-7 órát, ha valamelyik gyerek beteg akkor még annyit se, és mindezek mellett még ott a napi 8-10 óra munka a melóhelyen, ez minden kapcsolatot kikezd.
Mi annyiban próbáltunk változtatni, hogy tudatosabban és egészségesebben étkezünk. A páromon a 2 gyerek szülése után elég nagy súlyfelesleg maradt, kb 30 kilót hízott a terhesség alatt és a szoptatás alatt ebből semmit sem adott le. Beszélgettünk róla, mondta, hogy semmi energiája nincs foglalkozni magával (a fodrászon kívül... :)), erre próbáltam neki segíteni és befogtam a nagyszülőket, akiket addig nem szívesen vettünk igénybe. Sikerült lefogynia 10kg az elmúlt 2 év alatt, most már kezd nőiesebb alakja lenni, de még nagyon messze van attól ahogy korábban kinézett. Őt is zavarja, de csak lélekben, gyakorlatban nemigen tesz ellene. Az igazi probléma az étkezéssel van, a gyerekek miatt mindig nagyon sokat főz és ha valami megmarad azt nem dobja ki, idővel megeszi. Szerintem ha leírnánk egy papírra hány kalóriát eszünk egy nao közel azonos lenne a végeredmény, pedig én 100kg vagyok, a párom valahol 70 körül.
Valamelyik nap a kezébe került a régi kedvenc farmerja, már a vádlijára sem ment fel, mert ügye a nagy súlyhoz hozzáerősödött a lába, a combjával nem is lett volna érdemes próbálkozni. Régen 27 méretet hordott, most 36.
Itt inkább más probléma van, és ez mind csak tünet. :(
Nem kíván téged, nem kívánja a szexet. A kettő ugye nem ugyanaz. Azért csüng a gyerekein, mert szeretethiánya van, és azért eszik, mert hiányzik valami az életéből.
Sokan írják, hogy új pasi kedvéért lehet, hogy lefogyna. Igen, sok esetben fogy le az új mellett a feleség. Na de miért is? Mert az udvarol, dicséri, kivirul mellette. Újra nőnek érzi magát, élvezi a szexet és tetszeni akar.
Sajnos én inkább abban látom a problémát, hogy a feleséged érzelmei kihűltek.
Ezen kéne dolgozni, ha meg akarod menteni a házasságod. Udvarolj, simogasd, vegyél neki valami szexit.
Jön a tavaszi szünet: szoktassátok rá a két gyereket, hogy ők aludjanak együtt. Hétvégén bújjatok be négyesben az ágyba filmet nézni.
Ekkora gyerekekkel meg lehet értetni, hogy egyedül is tudni kell elaludni. De addig is lehet megoldás, ha együtt aludhatnak. Olvastok egy mesét, aztán szem becsuk és alvás. Addig maradjon nyitva az ajtó, amíg elalszanak. Aztán be lehet csukni.
Ne várj a nejedre. Passzold le a srácokat az egyik nagyinak, te meg vidd el valahova kettesben. Mondjuk kezdetnek fodrászhoz és vásárolni.
Egyébként azon kapod magad, hogy már csak a gyerekek miatt vagytok együtt.
Ha továbbra is udvarolna meg kedveskedne, dicsérné a külsejét akkor a felesége talán úgy gondolná "hm nem is kell változtatnom, hiszen így is ugyanúgy szeret/tetszem neki". Egyáltalán nem biztos, hogy ennek hatására változna ...
Megnyugtatja magát, hogy ez a dolog amúgy sem számít már, mert hát a gyerekek miatt érdemes csak élni innentől. Azoknak meg tényleg tök mind1, szeretik az anyjukat, ha kövér is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!