Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Működhet közös kassza két olyan ember között,
akiknél a nő 500-at, a férfi pedig 180-at keres? (nettó)
Nem. Túl nagy a különbség a fizuk között a nő javára. Előbb-utóbb probléma forrásává fog válni.
2017. dec. 11. 22:58
Ti miről beszéltek? A kérdésben "közös kassza" van és nem "külön kassza". Ez azt jelenti, hogy összedobják amijük van és abból együtt gazdálkodnak. Családok millióinál van ez így. Mi ebben ilyen különleges?
2017. dec. 11. 23:04
Az, hogy normális ember nem szeretne a párja miatt jobb anyagi helyzetbe kerülni és csomó olyan dologgal élni, amit nem engedhetne meg magának. Rengeteg frusztrációt szül, ha valaki úgy érzi többet vesz el, mint amit belerak. Egy kapcsolatban vannak egyéni célok is, amit nem fog a másik pénzéből finanszírozni, mert a gondolattól is undorodik.
2017. dec. 11. 23:08
Aki emiatt frusztrált, azzal valami probléma van. Két tisztességesen dolgozó embernél nincs ebben semmi kivetnivaló vagy szégyellnivaló. Senki nem tehet arról, hogy az ő szakmájában, ahhoz, amihez ő ért, és szeret is csinálni, milyen pénzeket fizetnek. Más a helyzet, ha valamelyik fél lusta dög, de azért ezek nem rossz pénzek, a nettó 180 sem.
2017. dec. 11. 23:11
És gondolod ugyan olyan életszínvonalon akar élni az, aki havi fél milliót visz haza, és az aki 180-at?
2017. dec. 11. 23:12
"Az, hogy normális ember nem szeretne a párja miatt jobb anyagi helyzetbe kerülni és csomó olyan dologgal élni, amit nem engedhetne meg magának."
Normális embereknél nem kérdés, hogy nem hagyom a páromat vajas kenyéren élni mikor én étterembe járok, és viszem magammal nyaralni a tengerpartra, nem kell egyedül a kertben sátoroznia. Már csak azért is, mert k_rva nehéz lenne úgy szexelni, hogy van köztünk 500km távolság. A PÁROMAT. Tudod, nem a lakótársamat, vagy a szomszédot, hanem a szerelmemet, a házastársamat, a gyerekeim anyját/apját.
2017. dec. 11. 23:13
"És gondolod ugyan olyan életszínvonalon akar élni az, aki havi fél milliót visz haza, és az aki 180-at?" - normáliséknál ez működik, persze egy elkényeztetett majomnál nem...
2017. dec. 11. 23:16
"És gondolod ugyan olyan életszínvonalon akar élni az, aki havi fél milliót visz haza, és az aki 180-at?"
Nem igazán tudom értelmezni ezt a mondatot. Mindenki kastélyban akar lakni három medencével, helikopter leszállóval és teljes személyzettel, ez kb bevételtől független.
Persze értem értem én mire akarsz kilyukadni, és már megint oda térünk vissza, hogy a páromról van szó az egyenletben és nem egy idegenről. Ha téged az 500ezres fizuddal zavar, hogy a páros 180ezres fizujából nem telik pesti elit negyedben lévő albérlet árának felére, akkor nem járj vele ilyen egyszerű. Hogy mondhatod, hogy szeretsz valakit, miközben elvárod tőle, hogy folyamatos nélkülözésben éljen?
2017. dec. 11. 23:23
Na pont ebből van a frusztráció. Nem élnék olyan kapcsolatban, ahol a párom nyaralásra meg luxus dolgokra hurcolász, mert megengedheti magának. Nem fogok anyagi függőségben élni senki mellett. Amit akarok azt megveszem magamnak, a párom is tegyen így a saját pénzével. De nem fogok úgy élni, hogy a másik a közösbe sokkal többet rak, mert nem fair. Párom jó ideig sokkal többet keresett mint én, mégsem fogadtam el semmit. Igen, 2 évig spóroltam autóra, igen félre kellett raknom a közös programokra, célokra, de többet keres, többet dolgozik, éljen jobban, megérdemli. A házvásárlással vártunk plusz egy évet, mert nem költözök be olyan házba, amibe nem adtam bele. Nem kell, amiért ő dolgozott meg. Inkább költse magára a pénzt, mert bőven van neki is mire. Jobb kocsija van, márkásabb ruhákat hord, többet költ drága cuccokra, többet a hobbijaira. És? Soha nem zavart, ez így a természetes. Itt nem arról van szó, hogy nem ad, mert eltartana ha kéne. De nem kell. Amíg a saját keresetemből nem halok éhen, addig ne költsön rám nagy pénzt.
2017. dec. 11. 23:26
És akkor más a frusztrált. =D
Mi lesz ha majd mondjuk gyerek lesz? A gyereknek is kell majd 1-2 évet várni mondjuk a fogszabályzóra amíg te összespórolgatod a részed? Vagy ha késik a gyes meg a csp akkor nem lesz pelusa? Vagy ők majd mennek apával nyaralni, addig te otthon nézed a TV-t? Vagy a gyerek sem mehet majd nyaralni csak 2-3 évente mikorra összespóroltad a részed?
Hát nézd, mindenki úgy keseríti meg a saját életét ahogy akarja, de csak mert te ezt választottad még nem lesz se normális, se természetes és semmivel sem vagy jobb vagy több annál, aki nem így tesz.
2017. dec. 11. 23:36
Kapcsolódó kérdések: