Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért hiszi sok ember, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért hiszi sok ember, hogy egy kapcsolathoz elég a szerelem?

Figyelt kérdés
Annyi ilyen kérdést lehet olvasni, ahol semmi nem működik, állandó problémák vannak, de a kérdező nem akar szakítani, mert "de én annyira szeretem". Miért nem fogják föl az emberek, hogy egy kapcsolathoz ez édes kevés? Hogy tenni is kell érte, hogy működőképes legyen? És ha az egyik fél nem fektet bele energiát a századik próbálkozásra sem akkor mi a francnak maradnak vele?
2017. dec. 4. 14:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Mert szerelmes, és olyankkor nem igazán lát tisztán az ember.
2017. dec. 4. 14:27
 2/8 anonim ***** válasza:

Mert fiatal, vagy buta, vagy naiv,vagy tapasztalatlan, vagy önbizalomhiányos, vagy kapcsolatfüggő vagy egyszerűen vak.Vagy ezek kombinációi.

És hiába mondja bárki, hogy nem jó, majd magátol rájön....vagy nem.

2017. dec. 4. 14:32
 3/8 anonim ***** válasza:
23%

Mert a szerelem valóban elég.

Mármint a kölcsönös szerelem.

2017. dec. 4. 14:33
 4/8 anonim ***** válasza:

3as!Nem biztos.

Vagy csak ezt akarom hinni.

2017. dec. 4. 14:38
 5/8 anonim ***** válasza:

Kompromisszoumokat kötünk,hogy mindketten boldogak legyünk. Nincs nálunk olyan,hogy valamelyikünk jobban szereti a másikat. Mi pl egyforna igényeink vannak a kapcsolatot illetően. Igaz hogy mint egyének külömbözünk,de csak apróbb dolgokban. Folyamatosan komunikálunk,ha gond van közösen oldjuk meg,bajban szintén osztozunk a terhen.

A gondok akkor kezdődnek ha az egyik vagy mindkét félnél megszűnik a szerelem. Ilyenkor történik meg az,amit fennebb említettél. Nem lesz többé "mi" csak "én" meg "te". Én boldog vagyok,a többi a te bajod. S ez a felfogás megöli a kapcsolatot. A fél aki pedig még szereti a másikat egyértelműen ragaszkodik párjához. Itt a másik félt nem értem,ki pusztán megszokásból van a párjával.

2017. dec. 4. 15:12
 6/8 anonim ***** válasza:

Amit te is leírtál, az a kulcs.

"Századik próbálkozásra sem."

Hol húzzuk meg a határt? Mi számít elég próbálkozásnak? Honnan reménytelen a változás?

Ezt nem lehet tudni.

2017. dec. 4. 15:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Valamiért az eleje elmaradt:

Tehát szerintem a szerelem elég egy kapcsolathoz,viszont a külömbség maga a "szerelem" jelentésében van. Mikor azt mondom,hogy a szerelem jelen van a kapcsolatunkban,akkor kölcsönös szerelemre gondolok. Amiben a felek közösen vesznek részt az adodó prodblémákban s megosztják egymással örömeiket/sikereiket. (#5)

2017. dec. 4. 15:16
 8/8 anonim ***** válasza:
Azért, mert kényelmes és könnyű ezt hinni. Mert az azt jelenti, hogy neki se kell semmilyen energiát belefektetni, mert "ha szeretjük egymást, előbb-utóbb úgyis működnie kell". Ill. beléjük van verve, hogy "egy jó asszony mindent megbocsájt" stb.
2017. dec. 5. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!