Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Működhet közös kassza két...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Működhet közös kassza két olyan ember között, akiknél a nő 500-at, a férfi pedig 180-at keres? (nettó)

Figyelt kérdés
Hosszú távra terveznek.
2017. dec. 11. 19:31
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
55%
Egyébként az ilyen nagy jövedelemkülönbségeknél szerintem pont, hogy semmi értelme nincsen közös kasszázni.
2017. dec. 11. 19:56
 12/42 anonim ***** válasza:
24%
Ha ennyit keresnék nőként,kizárt hogy ez így működne nálam.
2017. dec. 11. 19:57
 13/42 anonim ***** válasza:
86%
Legfeljebb akkor leszek közös kasszán valakivel, ha elvettem feleségül és érzem, látom rajta, hogy megbízható, felelősségteljes, szeretettel teli nő. Mondjuk eleve csak ilyet vennék el, szóval...:D Minden megbeszélés kérdése. Ha egy rugóra jár az agyatok, miért ne működhetne? Elárulom neked, nem a 180 nettó a kevés, sokkal inkább az 500 a sok átlag hazai viszonylatban.
2017. dec. 11. 20:11
 14/42 anonim ***** válasza:
68%

Attól függ, melyik fél hogy áll a pénzhez, és tökmindegy, hogy a férfi vagy a nő keres-e többet.

Két pazarló felejtse el a közös kasszát, anyagi csőd.

Ha bármelyik fél spórolós, de a másik pazarló, akkor sem előny a teljesen közös kassza, akármelyikük is keres többet, mert a többet kereső is képes elszórni mindkét fizetést, és a kevesebbet kereső is, a másik hiába próbálná fogni, de ilyen esetben jó lehet egy részben közös kassza a közös kiadásoknak (rezsi, tisztítószerek, élelmiszer) és a közös megtakarításoknak (lakás, esküvő, gyerek, közös utazások), a többivel meg mindenki maga gazdálkodjon.

Két spórolósnál nem számít a nagy jövedelemkülönbség, mert a kis keresetű is meg tudja fogni a pénzt, így a nagyobb jövedelemmel rendelkezőnek nem kell azon aggódnia, hogy kisemmizik.

2017. dec. 11. 20:17
 15/42 anonim ***** válasza:
80%
"Csak majd arra figyeljenek, hogy ha gyerek lesz, akkor a nő fizujából elég sok kiesik majd, addigra legyen elég tartalékuk." - Az apa is maradhat otthon a gyerekkel, ma már nem feltétlenül az anya marad otthon. Ismertem is ilyen párt, ahol pont anyagi megfontolásból maradt otthon a férfi, és nem a nő, mert a nő jövedelme jóval magasabb volt.
2017. dec. 11. 20:19
 16/42 anonim ***** válasza:
74%
Ez az adott két emberen múlik. Működhet. De láttam már olyat is, ahol a nő 300- at keresett, a férfi 200- at és állandó anyagi vita volt közöttük.
2017. dec. 11. 20:51
 17/42 anonim ***** válasza:
73%

Egyébként elviekben egyetértek az előttem szólókkal, hogy működhet, akarat kérdése meg pénzügyi kultúráé....

Aztán megtapasztaltam a saját bőrömön, hogy annyira nem működik az esetek többségében. :)

1 hosszú kapcsolat és 2 rövidebb bánta. A rövideknél már az ismerkedésnél totál átfordultak a férfiak, mikor kérdésükre elmondtam, pedig ne csillagászati összegekre gondoljatok...

Anno a hosszú kapcsolatban léptem sokkal feljebb a tyúklétrán, és huh, én ott 2 évig mit össze nem tepertem hogy ne érezze megsértve magát a kedves ex, hogy a férfiasságán ne essen csorba... mikor beszélt róla lehet ő is melóhelye váltana, segítettem, beajánlottam. De az egója nem bírta elviselni, és jól otthagyott, kiszipolyozva érzelmileg, meg anyagilag is.

2017. dec. 11. 21:14
 18/42 anonim ***** válasza:
31%
Ha megtudnak állapodni,hogy egyikük több részt vállal a költségből,másikuk kevesebbet,igen.Pl. oké,nem tud beleadni mértanilag a felébe,de valami kisebb összeget igen,vagy teszem azt a pasi bevásárol.
2017. dec. 11. 22:00
 19/42 anonim ***** válasza:
60%
Tudom, hogy nem mindenkinél működik, de azért láttam már példát rá. Mondjuk a szüleimnél a fordítottja áll fenn, de hasonló arányokkal, viszont ők azonos szintről indultak, egyszerűen csak azért alakult ki ez az eltérés, mert más a szakmájuk, és mások a fizetések az adott szakmákban. Ha fordított lenne a szakmai felállás, és a fizetésbeli eltérés, akkor is megoldanák, mert az anyagiakhoz egyformán állnak hozzá, mindketten ismerik a szegénységet, mert abban nőttek fel, és egyikük sem esett át a ló túloldalára, amikor jobb lett a helyzet. Nem hiszem, hogy ez náluk csak azért működik, mert nem ma fiatalok, akik most fiatalok, azoknál is működhet. Az meg, hogy egyesek képtelenek elfogadni ezt az eltérést, vagy ha egy pasinak leesik a töke, ha ő keres kevesebbet, illetve ha a barátnője tud karriert csinálni, azért az illető szülein is múlik. Megfelelő neveléssel nem hinném, hogy valaki ilyen mértékben komplexusossá válna felnőtt korára. Hát most ha teszem azt egy férfi mondjuk tanítani szeret általános iskolában, és tudjuk, hogy milyenek a bérek azon a területen, a barátnője meg mondjuk mérnök, és vezetői képességei is vannak, és karriert csinál, de egyébként egészséges gondolkodásuk van, csak más összegeket tudnak a saját területükön megkeresni, nem gondolnám, hogy ne lehetne működőképes hosszú távon.
2017. dec. 11. 22:16
 20/42 anonim ***** válasza:
48%
Nálunk működött abban a pár évben, amíg a férjem továbbtanult.
2017. dec. 11. 22:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!