Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Működhet közös kassza két olyan ember között, akiknél a nő 500-at, a férfi pedig 180-at keres? (nettó)
Attól függ, melyik fél hogy áll a pénzhez, és tökmindegy, hogy a férfi vagy a nő keres-e többet.
Két pazarló felejtse el a közös kasszát, anyagi csőd.
Ha bármelyik fél spórolós, de a másik pazarló, akkor sem előny a teljesen közös kassza, akármelyikük is keres többet, mert a többet kereső is képes elszórni mindkét fizetést, és a kevesebbet kereső is, a másik hiába próbálná fogni, de ilyen esetben jó lehet egy részben közös kassza a közös kiadásoknak (rezsi, tisztítószerek, élelmiszer) és a közös megtakarításoknak (lakás, esküvő, gyerek, közös utazások), a többivel meg mindenki maga gazdálkodjon.
Két spórolósnál nem számít a nagy jövedelemkülönbség, mert a kis keresetű is meg tudja fogni a pénzt, így a nagyobb jövedelemmel rendelkezőnek nem kell azon aggódnia, hogy kisemmizik.
Egyébként elviekben egyetértek az előttem szólókkal, hogy működhet, akarat kérdése meg pénzügyi kultúráé....
Aztán megtapasztaltam a saját bőrömön, hogy annyira nem működik az esetek többségében. :)
1 hosszú kapcsolat és 2 rövidebb bánta. A rövideknél már az ismerkedésnél totál átfordultak a férfiak, mikor kérdésükre elmondtam, pedig ne csillagászati összegekre gondoljatok...
Anno a hosszú kapcsolatban léptem sokkal feljebb a tyúklétrán, és huh, én ott 2 évig mit össze nem tepertem hogy ne érezze megsértve magát a kedves ex, hogy a férfiasságán ne essen csorba... mikor beszélt róla lehet ő is melóhelye váltana, segítettem, beajánlottam. De az egója nem bírta elviselni, és jól otthagyott, kiszipolyozva érzelmileg, meg anyagilag is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!