Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Segítség, ti mit tennétek?
22 éves lány vagyok. Két éve boldog párkapcsolatban élek, a barátomat nagyon szeretem, összeköltözésen gondolkozunk. Voltak/vannak hullámvölgyeink, de eddig mindent meg tudtunk beszélni. Pár napja jöttem meg egy külföldi túráról (tanulmányút), ahol nagyon sok jó fej fiatallal találkoztam, többek között egy sráccal is. Nagyon jól kijöttünk, sokat dumáltunk. Abszolút megérti a furcsa humoromat, bírja a hülyeségeimet, bár valamivel idősebb nálam. Szimpatikus. Természetesen nem történt köztünk semmi. De közben ott a barátom, aki régóta stabil pont az életemben, és akit nagyon szeretek és tisztelek. Soha nem akarnám megbántani. Összezavarodtam :( Nem tudom, kitől mit akarok, fogalmam sincs, mit érzek a srác iránt, vagy hogy kinek mit kéne elmondanom :(
Volt valaki hasonló helyzetben? Mindketten nagyon fontosak nekem, egyiküket sem szeretném elveszíteni vagy megbántani. Hogy tisztázhatnám ezt magamban úgy, hogy ők ne sérüljenek?
Érthetetlen, hogy emberek tényleg leírják, hogy nem tudja hányadán áll...
22 év alatt nem ismerted ki magadat ennyire?
Ha már más férfihoz is vonzódsz akkor az már nem az a történet, ahol te azt írhatod, hogy minden oké a párkapcsolatoddal.
Ha nem érzed, hogy baj van, akkor az nagy probléma.
15 év házasság alatt nálam is volt olyan, többször is, hogy tetszett valaki, jól el tudtunk beszélgetni, éreztem, hogy kölcsönös az érdeklődés. Számomra a hűség azt jelenti, hogy ilyenkor megrántom a vállamat, és hazamegyek a páromhoz, akit szeretek. A másik, szimpatikus férfit pedig lehetőség szerint kerülöm. Pár hét, és elmúlik a kíváncsiság (fellángolás? vágy?) és gond nélkül tudok rá csak barátként tekinteni.
Ennyi.
Tudod, ha mindig felrúgod a jól működő párkapcsolatod, mert bejön valaki, akkor teljesen felesleges bárkivel hosszú távra tervezni. Mindig, mindenki mellett jön egy olyan, aki tetszik. Egyszerűen azért, mert nem vagy vak, nem lettél aszexuális, vagy leszbikus. Még csak arról sincs szó, hogy nem jó a kapcsolatod! Egyszerű biológia.
Az első alkalommal volt nehezebb azt mondani, hogy én hűséges leszek/vagyok, nem rúgok fel mindent egy helyes pasi miatt, akivel összefutottunk. Felmértem, hogy mit vesztenék. Onnantól már egyre könnyebb volt elhessegetni a kísértést. :)
Annyi a trükk, hogy úgy tudj nézni a párkapcsolatodra, mintha nem ismernéd a másik pasit. Két hete te úgy utaztál el, hogy minden rendben, szereted, közös terveitek vannak. Ez nem változott meg.
Ha most megbántod a párod, és szakít veled, azt nagyon fogod bánni. (Főleg akkor, ha az új pasival összejössz, és nem lesz vele olyan harmonikus a kapcsolatod, mint most!)
Új pasit találni nem nagy kunszt.
De egy olyan férfi, akivel összeilletek, közös céljaitok vannak, és boldog vagy vele a rózsaszín ködön túl is: ritka kincs. Ne herdáld el!
Kalandokra iugalmakra szenvedélyre van szükséged?
Mert ezek megoldhatók párkapcsolaton belül is. Persze egyszerűbb felrúgni a kapcsolatot, és mindig új partnert fogyasztani, de egy idő után kimerítő lesz az is.
Beszéld meg a pároddal, és találjatok megoldást!
Együtt maradhattok, és meglephetitek egymást, csak meg kell beszélnetek mire van szükségetek!
Vagy együtt maradhattok, csak.pl nyitott kapcsolatban, ahol jól megvan a párkapcsolatotok, de mindketten kimozdulhattok a monogámiából, és kiélhetitek magatokat, az előzetesen megbeszélt szabályok szerint.
Vagy szakíthatsz, és akkor semmi sem köti meg a kezeidet.
Vagy kitalálhattok bármit, ami megfelelő! Csak legyen közös megbeszélés előtte!
Az nem természetes, hogy te jól elbeszélgetsz valakivel és a házasságod arról szól, hogy ezután inkább kerülöd az ilyen ún. szimpatikus embereket nehogy kísértésbe ess.
Az ilyen viselkedés engem ilyen tinilibákra emlékeztet, akik azt sem tudják hogy mit akarnak és inkább menekülnek a helyzetek elől.
Az meg baromság, hogy itt arra buzdítanak 22 éves embereket, hogy horgonyozzanak le valaki mellett függetlenül attól, hogy az illető mennyire is szeretné még kiélvezni az életét, de gondolom ez inkább abból fakad, hogy ha ti nem csináltátok, ő se csinálja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!