Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon leszólt, leszidott a párom, ha nem ismerném azt hinném viccel. Mit tegyek, hogy jobban érezzem magam? Szakítani fogok vele, amiért nem tisztel.
Nagyon kritizálta, hogy telefonos munkát végzek az egyetemi tanulmányaim mellett(!), kimondta, hogy az a legkönnyebb diákmunka, bárki képes rá, ez semmi. Tényleg azért választottam ezt, hogy csak napközben kelljen dolgozni, ne legyen esti műszak, 2 műszak, de ez nekem azért jó, hogy tudjak a sulira koncentrálni! Azt mondta, hogy a vendéglátózás nekem nem menne, mert az nehéz. Diákmunkáztam pultos kisegítőként, egyáltalán nem volt nehéz, természetesen ment. Ő sem vendéglátós, nem tudom miért jön ezzel.
Nagyon úgy állított be, mintha egy lusta dög lennék, pedig gazdasági szakon tanulok, diákmunkázok, rendszeresen sportolok. Mindegyikre talál valami kifogást... A diákmunkámra már említettem mit, a gazdasági szakomra pedig azt, hogy van annál a későbbiekben jobban kereső gazdasági szak is.
Elváltak a szüleim, ritkán találkozom apukámmal, nagyon leszidott emiatt is, hogy akkor minek tartom vele a kapcsolatot. Azt mondta ez nagyon gáz, ha nem megy minek erőltetni. Apum nem kíváncsi rám gyakran, de nekem sokkal jobb, hogy ritkán talákozunk, mintha megszakítanám vele a kapcsolatot.
Nagyon fáj, hogy ezekért tegnap leszidott a "párom", tegnap órákig sírtam, most is könnyes szemekkel írok.
a telefonos nekem azért megy idézem tőle, mert ahhoz csak ülni kell pofázni.
én sem tartom nagyra ezt a munkát, de ez egyetem melletti diákmunka! hogy legyen zsebpénzem.
egyébként több volt kollégám is kilépett, mert ők a monotonitást nem bírták.
Jaj :(
Tavaly és tavaly előtt én is telefonos diákmunkát végeztem gazdasági szak mellett, és borzalmasan nehéz volt összeegyeztetni a kettőt. Az meg nem igaz, hogy bárki képes rá, nálunk volt olyan, aki 1-2 hónap után felmondott, mert nem bírta idegileg az ügyfeleket.
Nem tudom te mire jársz, én pénzügy és számvitelen voltam, de szeptember váltok egy másik, érdekesebb gazdasági szakra, mert bár szeretem a gazdaságot, a könyvelés nem az én világom. Minden esetre mindenhol tanulni kell, a diplomát nem adják ingyen.
Teljesen megértelek téged.
Ahhoz, hogy jobban érezd magad, keresd olyan embereknek a társaságát, akik szeretnek, biztatnak, elismernek téged.
Ez a "szakítani fogok" meg ne maradjon sokáig jövő időben, minél hamarabb kimondod a végszót, annál kevesebb plusz szenvedést vállalsz magadra.
21/L
16. vagyok.
Gazdasági diplomával sem pincér vagy árufeltöltő lennél, hanem valószínűleg egy irodában ülnél, vagy szállodát, esetleg áruházat irányítanál.
Nem fogsz te fizikai munkát végezni, így ha a pasiddal maradnál, akkor EGÉSZ ÉLETEDBEN hallgathatnád ugyanezt.
Szakíts minél hamarabb.
irigy és/vagy kisebbség érzete van velem szemben amiért van egyáltalán valamilyen kapcsolatom apámmal és vígan mesélek neki, hogy milyen telefonos munkákat vállalok nappalis képzés elvégzése mellett? 1. szakommal hamarosan végzek, erősen tervben van egy másik, (1. szakomhoz kapcsolódó!;)) szak elvégzése, szintén telefonos munka mellett. Míg ő most esélyes, hogy kibukik a sok esti, fizikai munka miatt egyetemről.
Így most valószínűnek látom részéről az irigységet és a kisebbség érzetet, de olyan nehéz elhinnem, mert annyira hajtogatja, hogy ő nálam nehezebb munkát végez, MOST emiatt több pénze van, a jövőben pedig szintén így lesz, mert azt állítja biztos benne, hogy csak könnyű, vacak melót leszek képes elvégezni.
Mondjuk tegnap kérdeztem őt a vizsgáiról, amiatt dühös volt, hogy esti műszak mellett nem tudott bejárni előadásokra és most azt sem tudja mi a tananyag (azért heti 35 óra munka mellett otthon tanulhatott volna 1-2 hetente pár órát...)
Elújságoltam milyen nyelvvizsgára készülök diplomához (gazdasági szaknyelvire, pedig lehetne általános felsőfokra) és kérdeztem ő melyiket választja, (ő is eközül a 2 közül választhat) és azt mondta nem tudja, lehet el se jut oda. ezután jött a veszekedés, de nem hittem volna, hogy ezek miatt dühös, eddig szó sem volt róla, hogy esélyes, hogy abbahagyja az egyetemet. csak annyi, hogy sokat csúszik.
arról viszont sokszor azt mondja, hogy teljesen jó, hogy húzza a hallgatói jogviszonyát (mindketten államilag támogatottak vagyunk), mert így sok pénzt tud keresni esti fizikai diákmunkával + apjától tartásdíjat is kap, havi 40 ezret. :O csak azért fizeti az apja, mert nyílt titok náluk, hogyha nem fizetné, akkor ő feljelentené.
az én apám nem fizeti a törvényileg előírt tartásdíjat, néha ad pénzt nekem (nyilván kevesebbet), de nekem eszem ágában sincs feljelenteni őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!