Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig "érdemes" egy depressziós emberért küzdeni egy párkapcsolatban? (Úgy, hogy a depressziója miatt már egyre kevésbé képes kedvességre, és arra, hogy értékeljen engem. )
Mindketten eléggé fiatalok vagyunk, majdnem 2 éve vagyunk együtt, nagyon sok mindenen mentünk keresztül, sok időt töltünk együtt. Az első pár hónap csodálatos volt együtt. Már az első beszélgetésünk alkalmával elmondta, hogy depressziós volt (nem diagnosztizált, de nyilvánvaló), és én ezt elfogadtam. Viszont fél év után egyre több probléma kezdett kialakulni. Visszagondolva úgy sejtem, a depressziója nem igazán szűnt meg, csak az új kapcsolat varázsa húzta ki kissé a rosszból...
Egyre kevésbé képes velem bármiféle kedvességre, egyre kevésbé értékel, nagyon gyakran gyárt konfliktus ott is, ahol semmi oka nincs rá. Továbbra is csodálatos embernek tartom, de a depressziója sajnos teljesen közénk áll, és nem engedi azt, hogy boldog legyen, vagy hogy észrevegye az életében a jó dolgokat. És nem tudom azt, meddig érdemes kitartani mellette, ha egyszer úgysem nagyon tud értékelni. Illetve hogy ha kitartok mellette, azt hogyan érdemes tenni. Hiszen nem tud értékelni, nem látszik soha, hogy jót tenne neki, ha segíteni próbálok, vagy esetleg csak vele vagyok. A jelenlétemmel inkább ürügyet szolgáltatok arra, hogy konfliktust generáljon, és ezáltal további okokat találjon a szomorúságra...
Bocsánat, eléggé össze-vissza lett ez a szöveg, kb ilyen kuszák az érzéseim is. Összefoglalva a kérdés annyi, hogy egy lelki problémákkal küzdő ember mellett mennyi ideig érdemes kitartani pozitív visszajelzés nélkül, és hogy ezt a küzdést milyen formában érdemes tenni.
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
ismerős mind2 oldal...
7 évig voltam depressziós, mondjuk én addig nem kezdtem kapcsolatba...
mi a depressziójának az oka és hogyan tudna kigyógyulni belőle? erre kellene rájönnötök! ezt csak ő tudja!
24F
az a gond a depresszióval, hogy csak akkor tud kijutni belőle az ember, ha ki is akar...
szóval ez szó szerint rajta áll...és ilyenkor tényleg nem tudja az ember értékelni azt amije van :S még ha egy odaadó szerető lány is vagy, ő nem így éli meg, a depresszió egy mentális betegség...
24F
először valahogy meg kéne tudni a kiváltó okot
hol laktok am?
mit csinál szabadidejében?
van olyan amiben örömét leli?
24F
Volt egy 3 hónapos kapcsolatom egy depressziós sráccal. Orvosilag igazolták, kapott is rá gyógyszert, ami viszont a libidóját lőtte le és merevedési gondokat okozott.
Nehéz, nagyon nehéz, de azon kívül, hogy ott vagy neki és támogatod, ahol tudod, nem tudsz többet tenni érte.
Végül azért nem működött, mert ő eltolt saját magától, hogy sose lehetnék boldog mellette, meg megijedt, mert nem volt még nő, aki ennyit törődött vele, mindenki hamar "kiszállt" mellőle.
Utólag azt mondom, hogy igaza volt: valószínűleg sose lehettem volna boldog mellette és így jobb volt, mert lett egy párom, akivel egy normális, boldog kapcsolatot tudtam kiépíteni.
Lehet neked is ezt kéne mérlegelned: mennyire bírod az "adok, adok és alig kapok" játszmát, illetve mennyire tudod tudatosítani, hogy ő beteg és nem direktbe bánt téged. Ha nem megy, lépj ki: nem leszel te attól önző ember, ne is ostorozd emiatt magad!
A depresszióson a nap végén önmaga tud a legjobban segíteni, ha boldog akar lenni, megpróbál kimászni a gödörből!
Én Pécsen lakom, ő pedig egy dunamenti kis faluban a nagyszüleivel. Jelenleg nincs állandó munkahelye, illetve egy online üzletünk van, ami egyre inkább beindulni látszik, és amit nagyon szeret. Ebből kifolyólag nagyon sok ideje van.
Kedvenc hobbijai a horgászat, a biliárd, a tenisz, sportnézés, természetjárás. Mindezekre mostanában nagyon sok ideje van, lévén hogy nem dolgozik teljes állásban sehol. Mikor még "rendes" munkahelye volt, akkor épp ezeket sérelmezte, hogy nincs ideje a hobbijaira, és stresszes a munka. Ezek a dolgok teljesen megváltoztak, de ennek ellenére sem látszik javulni a helyzet.
Mivel azért picit messze lakunk egymástól, csak hétvégente találkozunk a kapcsolat legeleje óta, viszont akkor péntektől vasárnap délutánig folyamatosan együtt vagyunk. Természetesen összeköltözést is tervezgettünk, amikor az anyagi feltételek adottak lesznek mindkettőnk részéről (én még csak most fejezem be az ötéves gimit), no meg az érzelmi feltételek...
Látszólag most nagyon rendben van az élete, sok dolgot élvezhetne, de úgy érzem, most bármilyen szuper dolgok történnének, akkor sem tudna boldog lenni, mert belül nagyon nincs minden rendben... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!