Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan vegyem rá a páromat,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan vegyem rá a páromat, hogy elmenjen dolgozni?

Figyelt kérdés
3 éve vagyunk együtt, ő 2 éve végzett az egyetemen, ekkor költöztünk össze és vállaltunk babát. A szakmája piacképes, szereti is, de azt mondja, hogy a kicsi nagyon sok idejét elveszi, feszült miatta stb. Ezt én megértem. De ott van az is, hogy hiába van meg a papírja, ha egyetlen évet sem dolgozott még a szakmáján belül, nem beszélve arról, hogy bár az én keresetemből is megélünk, nem kellene folyton túlórát vállalnom, ha besegítene ezen a téren is. Megértem, hogy a házimunka és a gyerek is nagy meló, de ha én is jobban besegítenék otthon mint eddig, akkor legalább egy 4 órás munkát tudna valahol vállalni. Edzőterembe is jár, aminek nagyon örülök, de ha arra van idő akkor szerintem másra is. Vagy túl sokat várok? Én 28/F ő 24/N.
2017. ápr. 11. 12:10
1 2 3 4 5 6
 51/54 A kérdező kommentje:
Bírom, hogy 40-est felpontozzátok, de azt is aki a szöges ellenkezőjét írja. Amúgy szövegértelmezés megy? Sehol nem írtam, hogy most szült, a kicsi 1 éves múlt...
2017. ápr. 11. 20:21
 52/54 A kérdező kommentje:
Dolgozhatna a párom az én cégemnél is, ezzel nincs semmi gond.
2017. ápr. 11. 20:26
 53/54 anonim ***** válasza:
100%
Még olyan kis aprócska! Majd kb. egy év múlva bölcsibe adható, de addig a legjobb helye az édesanyja mellett van.
2017. ápr. 11. 21:08
 54/54 anonim ***** válasza:
38%

A Gyes / gyed ideje kizarolag Magyarorszagon 2-3 ev. A vilag osszes mas orszagaban kevesebb.

Franciaorszagban peldaul a szulesi szabadsag 16 het, ebbol 6 het szules elott, 1 het utana. Ezutan ha megvan valamennyi adott munkaviszony, akkor el lehet menni ugynevezett "congé parental"- ra 1 evig ami a gyed-nek felel meg. Angolszasz orszagokban meg ennel is kevesebb a szulesi szabadsag idotartama.

Es megsugom, hogy Magyarorszagon is a Kadar korszakban vezettek be a 2-3 eves GYES-t. Az 50-es evekig mindossze par het jart a gyermekagyas noknek. Az oka pedig egyszeru volt : el kellett erni a teljes foglalkoztatast. Mivel a munkahelyek szamat nem volt egyszeru novelni, igy inkabb megoldottak, hogy a nok menjenek el szulni, es igy ugymond "aktivak is meg nem is". Ezert is volt az, hogy rengeteg idokedvezmeny jart meg a 80-as evekben is a tobbgyerekes anyaknak (az en anyam pl a hugom meg az ocsem megszuletese utan mar csak 6 oraban dolgozott pl es ezt siman megengedtek neki).

Szoval ez egyaltalan nem ok-okozat kerdese. Amugy Magyarorszagon pont nagyreszt ez akadalyozza a fiatal nok felvetelet a munkahelyekre, mert mi van ha teherbeesik aztan otthon marad evekig.

Nem azt mondom, hogy a gyereknek nem az anyja mellett a helye altalaban, mert nekem is van gyerekem.6 honaposan kerult bolcsodebe, ugyanis muszaj volt dolgozni mennem. (Igaz, en sem ereztem jol magam munka nelkul).

De egyaltalan nem biztos, hogy a kozosssegben valo let es szocializalodas nem valik a javara. Jo jo, minden gyerek atesik a betegsegeken, az enyem is folyton beteg volt az elejen, de mara mire elokeszito iskolaba kerult, mar sosem beteg, igy nem veszit a tananyagbol sem. Mas gyerek meg, aki nem jart sehova eddig, na az folyton hianyzik mert beteg.

Plane hogy ha sajat ceg is van ahol dolgozhat, plusz hogy te vegzed a hazimunka jo reszet mar igy is... na haragudj, de ez nekem kifogasszagunak tunik.

En leallnek a tuloraval, ha luxust akar finanszirozni maganak, tegye abbol amit megkeres. Kulonben meg vergodhettek egy ideig.

2017. ápr. 12. 04:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!