Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vegyem rá a páromat, hogy elmenjen dolgozni?
45%-os, ha jon egy masik, es el tudja vinni, hat vigye csak :)
Legalabb a kerdezo megszabadul egy lusta, dolgozni nem akaro notol.
Kerdes : meddig maradna melletted ha elveszted ne adj isten a munkadat? En lehet, hogy erre konkretan rakerdeznek, akar ra is ijesztenek esetleg picit, kibujna a szog a zsakbol.
Vagy egyszeruen mondd meg neki, hogy eleged lett a tulorakbol, innentol vagy kevesebb penzbol eltek, tehat megszoritasok lesznek (nincs konditerem peldaul mert nem telik ra) vagy pedig elmegy szepen dolgozni.
Nokent irom ezt. Nem tudnam elkepzelni, pedig en is anya vagyok, hogy ne dolgozzak, plane a szakmamban, amiert annyit tanultam es szenvedtem. Mondom mindezt ugy, hogy imadom a gyerekem, de eszembe nem jutna, hogy a ferjemmel tartassam el magam...
Sztem ez attol fugg, megoldhato e a gyerek elhelyezese amig dolgoztok. Bolcsi, nagyi stb. Ha nem kell valtasban babysitterkedni lenyegesen megkonnyiti a dolgokat.
A hazimunka megosztas meg egyertelmu, ahogy irtad. Edzeni munka es gyerek mellett sem lehetetlen. Bar csoppet mozgalmasabbak lesznek a napjai az fix.
Tokre nemertem az elso valaszolot amugy. A csavo tulorat vallal rendszeresen, hogy normalis eletkorulmenyeket biztositson a csaladnak. Ebbol a mamika edzeni, stb jar. Szep es jo. Csak szerintem a kerdezonk is szivesen toltene idot a csaladjaval a tulora helyett. De, meg menjenek kempingezni meg wellnessezni ami plusz kiadas ami miatt meg tobb tulorat kene vallalni. Szoval toltsenek egyutt tobb idot ugy, hogy kozben meg tobbet kell dolgoznia? Olyan cukormazas alomvilagban elsz, hogy 3 inzulin injekciot kellett betolnom a retinamba, holott eddig nem is voltam cukorbeteg. Az ilyen noktol mentsen meg a kisjezus szerelme.
mi a túrót csinál egész nap akkor?
házimunkát se? igazi lustaság
én nem csinálnám meg. pénzcsap elzár
mond neki hogy kevesebb lett a fizud, úgy otthagy mint a huzat
Szánalmas vagy barátom. Felcsináltad 0 km-esen, mégis mit vártál? Kisgyerekkel nulla tapasztalattal hova fogják szerinted felvenni te szerencsétlen?
3 éves korig a gyereknek az anyja mellett a helye, vagy oké, dugd csak be bölcsibe ha kis pszichopatát akarsz nevelni.
Arra nem gondoltál, hogy azért jár edzőterembe, hogy jobban nézzen ki, tetsszen neked?
Ha meg elküdöd dolgozni, igenis vállald be a házimunkát. Gondolom az a típus vagy, aki elhúz otthonról, mert a házimunka meg a gyereknevelés az asszony dolga. Itt meg rinyálsz hogy túlóráznod kell. Keress annyit b+ hogy el tudd tartani a családod, ha már vállaltad... te szerencsétlen.
36 gondolom te az a bizonyos IGAZI nő vagy ;)
30/f
Szánalmas mentalitás ez a két percem volt a gyerekben, a születése után már az anyáé a gyerek, a férfié nem.
Egyik férfi sem lát bele, pláne nem olyan akinek még a párkapcsolati szakaszig sem sikerült eljutnia, hogy mennyi időt és energiát igényel egy kisbaba.
Nem játék, hogy leteszem a sarokba vagy megetetem egy nap egyszer és úgy marad következő napig.
Jönnek itt az edzőteremmel... Hát szerintem baromira nem sok az a 3 óra a gyerek nélkül, mondjuk lehet ki kéne próbálnia a kedves apukának is, milyen az ha 24 órából csak 3 órát tud távol lenni a gyerektől és a maradékban végig vele van.
Lehet nem is olyan könnyű mint az elsőre tűnik.
Az edzőteremben van annyi ideje, hogy kikapcsolódjon, olyanról még nem hallottam, hogy valaki elmegy dolgozni, hogy kikapcsolódjon.
Lehet belém állítani a kést, de én ezt gondolom!
Tipikus példája annak, amikor rohannak, hogy minél hamarabb legyen házasság meg gyerek, aztán meg kiderül, hogy teljesen működésképtelen a kapcsolat.
A helyzet az, hogy te egy követelőző zsarnok vagy, aki irányítani, birtokolni szeretné a párját, és cseppnyi empátia sem szorult beléd.
Szereted egyáltalán őt?
A kicsi most lett másfél éves. Nem, nem egy 6-8-10 éves gyerekről van szó, hanem egy csecsemőről. Akinek még kulcsfontosságú (lenne) a szülői nevelés. Hidd el, annál a pár forintnál jóval fontosabb lesz a jövője szempontjából, hogy a szülő vele legyen. (Vagy hogy gondoltad, cserébe te átmész négyórásnak, és ameddig ő dolgozik, te leszel a kicsivel?)
Arról nem is beszélve, hogy ő azért 9 hónapig terhes volt, és nem rég szült, aminek nem csak fizikai, de lelki oldala is van ám. Persze, ez téged nem érdekel, csak ne kelljen túlóráznod, és ő meg menjen dolgozni.
"Megértem, hogy a házimunka és a gyerek is nagy meló"
Pont, hogy nem érted meg. Ha megértenéd, akkor eszed ágában nem lenne egy nem rég szült anyukát azzal nyaggatni, hogy takarodjon már el dolgozni. Hiába hangoztatod, hogy te aztán fú, de megérted őt, mondani könnyű. Lerí rólad, hogy kicsit sem érted meg sem őt, sem a helyzetét.
"de ha arra van idő akkor szerintem másra is"
Persze. Neked is van időd még gyakorira is irogatni, amire ha van időd, másra is lenne. Mégegyszer megkérdezem: szereted te egyáltalán őt?
"nem kellene folyton túlórát vállalnom"
Nézd, neki sem kellett volna a testét "beáldoznia" azért, hogy létrejöjjön benne egy utód. Neki sem kellene éveket beáldoznia azért, hogy a gyereketeket gondozza, nevelje, ha nem akartatok volna gyereket. Mert nem csak az a munka és áldozat, amit a melóhelyen csinálsz pénzért! Ezen azért gondolkodj el kicsit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!