Mit tehetnénk? Hogyan érjük el, hogy elmenjen? Legalább
dolgozni menne.
Figyelt kérdés
A bátyám már javában harminc felett jár és még mindig velünk lakik. Nem dolgozik ráadásul iszik is... És azt mondja ,hogy senki nem szereti. Csodálkozik? Ingyenélő. A számítógépem előtt ül egésznap. Ha lezárom a gépem mindig feloldatja velem anyám mondván ,hogy őt zaklatja ezzel... Konkrétan nincsen szobám.... Vele kellene egy szobában aludnom ,de inkább beköltöztem a szüleim szobájába aludni. Már számtalanszor beszéltünk vele és egyik fülén be másikon ki. A munka büdös neki. Nem rég elszökött a csajához pár megyével arrébb és észrevehetően kevesebb volt minden fogyasztás... Anyukám is nyugodtabb volt jobban kijött mindenkivel. Erre volt pofája bátyámnak és vissza jött. Anyunak megemlítettem a dolgokat ,hogy mennyivel jobb volt mikor nem volt itt, de elvilrg nem teheti ki a lakásból. Mondtam Anyunak ,hogy a suli elvégzése után inkább megyek albérletbe ... de hát a diákmunka nem ad valami sok pénzt, önmagamat sem tudnám fenn tartani.
Ha eddig nem tettek a szüleitek semmit, akkor ezután már nem lenne foganatja.
Miért nem dolgozik?
Mi az, hogy gépezik egész nap?
Szüleid főznek, mosnak rá?
Nincs külön szobája?
Ultimátum: munkakeresés ezerrel, beszáll a rezsibe, házimunkát csinál stb., ha nem, akkor mehet ahova akar+
2013. aug. 24. 13:19
2/13 anonim válasza:
Nővéremnek a pasijának az öccse pont ilyen,csak nem iszik, de ő is ingyenélő már 28 éves és azért nem megy dolgozni mert nem kényszerítik.(bár akkor sem biztos h elmenne)Ez ellen csak a szüleid tudnak valamit tenni, olvastam h szóltatok neki de nem használt akkor pl. kapcsoljátok ki a gépet és parancsoljanak rá a szüleid igaz már 30 éves de kényszeríteni kell ha nem megy szép szóval...
2013. aug. 24. 13:43
3/13 anonim válasza:
Amíg egész nap otthon van, addig igenis be kellene szállnia a házimunkába.
A tesóm, amíg otthon éltünk és nem talált munkát ezt csinálta, nem ingyen ellebzselek.
pl: fűnyírás, söprés, porszívózás, mosogatás, teregetés, összeszedni a ruhákat, ablakpucolás, felmosás stb...ezeket ő is meg tudja csinálni.
Anyukádnak kell(ene) a sarkára állni.
2013. aug. 24. 13:52
4/13 A kérdező kommentje:
Anya meg Apa is próbálta már. Apa rá förmedt már konkrétan ott tart ,hogy neki megy. Mondta neki ,hogy : " Eddig hagytam ,hogy Anyáddal főjetek a saját levetekben ,de msot már elég volt" ( Ez alatt azt értette, hog yhagyta ,hogy anyu szidja mindig ,mert ugye bár apám csak nevelő apja és nem akart beleszólni). Az a legjobb, hogy bátyám...35 éves igazából csak nem akartam konkrétan leírni. Annyi idős csaja van mint én.... Egyszerűen nem megy dolgozni és nem tudjuk ,hogy miből iszik. Néha segítget itthon ,de általában lelép. amióta megint vissza jött kb. üres a hűtő...eddig midnig hétvégén kellett bevásárolni ,de msot ,hogy itt van mindennap szükséges ,hogy vegyünk kaját.... Az a legszebb ,hogy anyukám rokkant nyugdíjas ugyanis minden baja van pedig még csak 54 éves és nagyon beteges szegény. Apa dolgozik mentősként két munkahelyen konkrétan eltart itthon 3 embert... beleértve magát négyet azért lenne mire költeni a pénzt.... És Én annyira fel vagyok ezen háborodva. Anyának rágom vele fülét ,de azt mondja ,hogy ezt mondjam meg a bátyámnak..mármint amit gondolok. Meg mondom én...de annyira le....ja ,hogy nem vesztegetem többet vele az időmet. Az én szobámbna alszik mert két szobás panel lakásban élünk... Amikor elment teljesen kitakarítottam a szobát szeptemberben bútort is veszünk nekem... konkrétan kitakarítottam neki a szobámat és annyira felháborít..főleg mikor részegen haza jön és ilyen idióta fejjel rám néz és megkrédezi h gépezhet-e...aztán megengedem leül..és bealszik a széken és már a szaga is az a büdös alkohol szag meg a vislekedés....annyi negativitást vált ki belőlem...
2013. aug. 24. 14:15
5/13 anonim válasza:
Nem kell rá mosni. Nem kell rá főzni, annyit főzzetek amit megesztek. Pénzt sem kell neki adni.
És ha nem kap észbe én kizárnám a lakásból, aztán mehet a barátnőjéhez!
2013. aug. 24. 14:19
6/13 anonim válasza:
Tudom, kicsit macerás, meg befektetés, de ki kell fizetni egy albérletet 2 hónapra, feltölteni a hűtőt, a spájzot, oda átköltöztetni, és megmondani neki, hogy OLDJA MEG, van 2 hónapja munkát keresni, eltartani magát, másként úszik a lakás, és mehet, ahová csak akar...
2013. aug. 24. 14:42
7/13 anonim válasza:
Szülőként már kiraktam volna otthonról. Egy dolog, hogy valaki nem talál olyan munkát, hogy külön lakást vegyen magának és otthon él, és egy másik, hogy valaki ingyenélő. A gyerek érdeke lett volna, hogy időben kirakják és felfogja, miről szól az élet. Ez itt elmaradt. Most már majdnem mindegy...
2013. aug. 24. 14:49
8/13 A kérdező kommentje:
Hát ha az én gyerekem lenne én is kiraknám. Anya azt mondta ,hogy majd megértem ha anya leszek. És modntam ,hogy nem...nem értem meg.... Ő semmibe nézi anyát....anyunak is ezt kellene!
Igen én is ezt mondom ,hogy mindegy ,de én így enm tudok élni... Mondtam ,hogy ballagás után inkább akkor én költözök el, hogy még ne keljen engem is tartani.... meg ,hogy legyen saját szférám....20 évesen nem fogo ka szüleimmel aludni....
2013. aug. 24. 14:58
9/13 A kérdező kommentje:
Ugyan ezeket mondtam mint ti válaszolók. Annyit töprengtem már ,hogy mit lehetne tenni. De ezt megmutatom anyának ,hogy lássa ,hogy nem csak én gondolom így....hát ha...
2013. aug. 24. 14:59
10/13 anonim válasza:
Ha nincs más, akkor tényleg költözz kollégiumba, még ott is több a magánszférád, mint itt...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!