Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nőt megütni? Többi lent.

Figyelt kérdés
Nem tudom kinek adjak igazat, a nőnek, vagy a férfinek. Nem tudom a konkrét esetet, nem voltam ott, de egy férfi ismerősöm megütötte a barátnőjét, azt mondta hogy csak egy pofont kapott... mert a lány megütötte őt veszekedés közben, és az ő véleménye, hogy őt senki nem ütheti meg, és mert a nők azt képzelik, hogy nekik mindent szabad. Nem tudom ilyen helyzetben mit tennétek ? Első sorban férfiak válaszát várom, de a nőkét is meghallgatom.
2017. febr. 6. 20:29
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
9%
40, nem azt kérdeztem, hogy jó-e valakinek, meg hogy rosszul jár-e vele, hanem hogy erkölcsileg ugyanúgy elítéled-e és hangyabokányival se tartod jobbnak a visszaütő nőt, mint a verekedést kezdő férfit?
2017. febr. 6. 22:47
 42/59 anonim ***** válasza:
67%
Bár eredetileg nem engem kérdeztél, de nem tartom jobbnak egyiket sem. Elítélek mindennemű szélsőséges, állatias viselkedést. Fizikai erővel konfliktust kezelni bármely fél részéről alpáriság. Függetlenül attól, hogy kezdte vagy folytatta. Ha megütötte, alpári. Ha válaszul visszaütött, ő is ugyanolyan alpári. Számomra.
2017. febr. 6. 22:52
 43/59 anonim ***** válasza:
7%
42, ok. De miert van az, hogy sok válasz egyből csak a férfit támadta, mikor a magyarázatból kiderül, hogy a nő is ütött.
2017. febr. 6. 22:54
 44/59 anonim ***** válasza:
72%

Nem azért van ez, mert a férfit, mint olyat, mint gyűjtőfogalmat itt mindenki állatnak tartaná, hanem azért, mert általában a férfi az erősebb. Ez esetben az erősebb bántja a gyengébbet. A gyengébbet bántani meg ugye...

De vonatkoztassunk el akkor a férfi-női szerepektől. Képzeld el, hogy 8. osztályos vagy és kikezd veled egy elsős, piszkál és kezdeget, mígnem meg is üt. Te mégsem fogsz teljes erőből megfejelni egy hét évest, mert ilyet ép lelkű ember nem tesz. Akkor sem, ha úgy gondolod, hogy jogod lenne megvédeni magad. Ráhagyod, továbbmész, levegőnek nézed. Számomra egy igazi férfi ugyanígy jár el, ha egy nő megüti. Akkor is, ha nagyot kapott, akkor is, ha elborul az agya. Mi emberek ugyanis elsősorban abban különbözünk az állatoktól, hogy tudunk uralkodni az ösztöneinken.

2017. febr. 6. 23:04
 45/59 anonim ***** válasza:
43as, ez valószínűleg egyfajta ösztönös reakció. Ilyen esetben az ember akaratlanul is a gyengébb féllel szimpatizál. Most itt egy nőről van szó, de lehetne gyerek, öreg, vagy csak egyszerűen egy jelentős fizikai hátrányban lévő férfi. Ettől még ez nem lesz jó vagy helyes dolog. A képhez mindig hozzátartoznak a körülmények is. De ha te azt látod, hogy valaki rugdos egy kutyát, akkor az lesz az első gondolatod, hogy szegény kutya, nem az, hogy a kutya harapott először.
2017. febr. 6. 23:09
 46/59 anonim ***** válasza:
44%

"Nem azért van ez, mert a férfit, mint olyat, mint gyűjtőfogalmat itt mindenki állatnak tartaná"

Neem, véletlenül seem. Soha senki nem szokta a férfiakat általánosítani, hogy erőszakosak, lusták stb. Igaz?

"Képzeld el, hogy 8. osztályos vagy és kikezd veled egy elsős, piszkál és kezdeget, mígnem meg is üt."

Nem a legjobb példa, mert az elsősre még lehet azt mondani, hogy még butább, éretlenebb, azért verekszik. Viszont a nő nem védekezhet ezzel, ugyanis a nők nem butábbak és éretlenebbek a férfiaknál. Legyen két nyolcadikos, az egyik kicsit erősebb, és a kicsit gyengébb kezdi a bunyót. Még ha a visszaütő, erősebb diák se viselkedett helyesen, én előbb a verekedést kezdőt szidnám le, hogy miért kellett nekitámadnia a másiknak.

2017. febr. 6. 23:09
 47/59 anonim ***** válasza:
64%
#46 Pár oldallal odébb leírtam már a bővebb véleményemet. Ha nem haragszol tovább nem szándékozom folytatni ezt az értelmetlen párbeszédet. Viszont mindenképp ajánlom neked konfliktuskezelésre az "Okos enged, szamár szenved" mondást. Jó éjt. :)
2017. febr. 6. 23:13
 48/59 anonim ***** válasza:
28%

"Ilyen esetben az ember akaratlanul is a gyengébb féllel szimpatizál."

Akkor velem biztos gond van, mert én az áldozattal szimpatizálok. Ha egy férfi elkezd ütni egy nőt, akkor a nővel, ha egy nő egy férfit, akkor a férfival. Ennyi.

2017. febr. 6. 23:13
 49/59 anonim ***** válasza:
47%

Nem szabad visszaütni? Mégis ki ekkora balek ? Az ilyen nagyszàjúak nem akarjàk odatartani a màsik orcàjukat is??

Ha megütnek, visszaütök. Akàrkinek. Senkinek nem hagytam, és soha nem is fogom, hogy kedvére pofozgasson ha olyan kedve van. Expasim felpofozott mert szakítottam vele, és igen visszaütötten, mert mégis milyen jogon bánt fizikailag? Teljesen jogos ha valaki visszaüt.

2017. febr. 6. 23:30
 50/59 anonim ***** válasza:
80%

Soha, semmilyen körülmények között nem ütnék meg nőt, férfit is maximum önvédelemből.

Ha egy nő megütne, adott esetben (ha van kilátás továbbiakra), lefognám, azért több pofonhoz nekem sincs affinitásom, és utána az első adandó alkalommal hagynám ott, és semmi közünk nem lenne egymáshoz. Miért? Mert a női mivoltával él vissza, tökéletesen tudja, hogy megüthet, mert nem fogom visszaütni. Na ez szerintem egyenlő szinten van azzal, amikor egy férfi a fizikai fölényével él vissza.

2017. febr. 6. 23:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!