Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A párom nem szeretné a babát,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom nem szeretné a babát, ami még nem is biztos, h lenne. Érdemes együtt maradni?

Figyelt kérdés
22 vagyok, a barátom 24. Jelenleg még nem élünk együtt. A tabletta mellett a szüneti napon már a menstruációm rekordidőt késik, nem jön meg teljesen, csak barna folyás ami éppen, h van. Rengeteg mindenre tudnám ezt fogni: Az évek óta tartó szedésre, stressz,felfázás.. és az utolsó tippem lenne, h baba, mivel nem hagytam ki egy szemet sem. Ma fogok menni dokihoz, de tegnap a párom már tökéletesre megcsinálta az estémet és ma reggel is enyhén folytatja: ha netán baba, ő nem akar nyűgöt. Ergo, nem bánná ha elvetetném, ha úgy adódna. Még semmi sem biztos, de ő már ezekkel dobálódzott, h mit nem szeretne, nekem meg az amúgy is idegességi szintemet még magasabbra vitte. Aztán, h ne legyek nyomott és feszült... Eleve engem is idegesít, h HA terhesség, akkor nem lenne egészséges a magzat, ő még az abortusszal pluszba rátesz... Érdemes így együtt maradni? Oké, nem azt várom el, h egyezzen a véleményünk és h ő is úgy lássa ahogy én, de sehol semmi és ő már ilyenekkel jön, ami egy nő életében amúgy sem könnyű téma...
2016. aug. 31. 08:21
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
87%
Egy normális párkapcsolatban támogatják a felek egymást, ha baj van. Nálatok ez nincs így. A helyedben lelépnék, és keresnék egy különbet, aki megérdemel, aki melletted áll akkor is, ha gond van.
2016. aug. 31. 09:04
 12/32 anonim ***** válasza:

'Érdemes így együtt maradni? Oké, nem azt várom el, h egyezzen a véleményünk és h ő is úgy lássa ahogy én,'

Hát pedig ilyen kérdésben szerintem ezt kellene elvárnod, a barátod nem egy felnőtt, felelősségteljes ember gondolkodását mutatja, tudom, hogy 24 évesen ez még nem menő, de ilyenkor azért elgondolkodom, hogy mennyire más az én gondolkodásmódom, mint a velem egykorú embereké.

Egyébként azt had jegyezzem meg, hogy nagyon szimpatikus a hozzáállásod a dologhoz, hogy nem akarod elvetetni. Hidd el, jól gondolkodsz! Örülnék, ha több ilyen gondolkodású lány lenne, aki 22 évesen nem szalad el a felelősség elől, hanem vállalja azt, és vállalja, hogy felnevel egy gyereket, és nem veteti el. :) 23/F

2016. aug. 31. 09:05
 13/32 anonim ***** válasza:
29%
#11-es. Ha mégis terhes, úgy még nehézkesebb lesz másik pasas után néznie. Nem hiszem, hogy túlságosan kapkodnak a kismamákért azok a bizonyos különbek akikről te írsz..:-)
2016. aug. 31. 09:09
 14/32 anonim ***** válasza:

Én csináltam pár tesztet.

Rossmanban kapsz facelle tesztet, amit az mutat, azt elhiheted.

Egyébként én látatlanban arra tippelnék, hogy úgy elvékonyodott a nyálkahártya a tablettától, hogy most az a kis barnázás volt a vérzésed. Elég gyakran előfordul, ha tartósan szeded. Nyugi, ha abbahagyod, gyorsan helyreáll a rend, nem maradandó "károsodás".

Ettől függetlenül a dokit ne hagyd ki, okosabbat tud tanácsolni, mint én. :)

2016. aug. 31. 09:10
 15/32 anonim ***** válasza:

Nincs azokkal a teszetekkel semmi baj, ne rágd magad még két napig.

A pasiddal van a baj, így se komoly a kapcsolat, de ez

"ő nem akar nyűgöt. Ergo, nem bánná ha elvetetném," - félreértés, nem nem bánná, ha elvetetnéd, hanem erre szólít fel.

A majd akar gyereket elég ócska duma, ezt szokták elhúzni tíz évre is. Itt van - de bocs, most nem akar "nyűgöt".

Én nem nagyon terveznék vele semmit.

Amúgy meg nagyon kicsi esélyét látom és is a terhességnek, szóval annyira ne aggódj - de ha lesz gyerek, azt egyedül fogod nevelni, az világos.

2016. aug. 31. 09:11
 16/32 anonim ***** válasza:
#13 mivel a jelenlegi sem kapkod, nincs veszitenivaloja
2016. aug. 31. 09:21
 17/32 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem mivel a srác végig abban a tudatban volt, hogy szeded a bogyót, így az nem róható fel neki, ha nem örülne a gyereknek. Nyilván úgy más lenne a helyzet, ha közösen akartátok volna hogy legyen gyerek, de ezek szerint ilyenről szó sem volt korábban és ezt csak te akarod jelenleg. Úgy tűnik, hogy a te akaratodat szeretnéd ráerőltetni, de szerintem egy jó kapcsolatban minden döntésnek közösnek kellene lennie, mert így úgy tűnik, hogy csak a te akaratod érvényesül ebben a kapcsolatban. Szerintem kettőtök közül a te hozzáállásodban van némi kivetnivaló.
2016. aug. 31. 09:29
 18/32 anonim ***** válasza:
32%

Én kicsit más véleményen vagyok, mint te, bár nem ártana tudni a részteleteket. Mióta vagytok együtt? Van önálló keresetetek?

Nálunk mikor egyszer babapara volt, én eleinte el sem akartam mondani, hanem egyből rohantam volna abortuszra, saját zsebből. Végül elmondtam neki, és azt is, hogy mivel ő még egyetemista (mesterképzésen) nem várom el azt sem, hogy beszálljon anyagilag, ha terhes lennék, hogy elvetessem. Mi ekkor nem voltunk együtt régóta, és egyet értettünk abban, hogy most még nem lenne alkalmas. Ettől függetlenül idővel majd szeretnék mindketten gyereket, de csak akkor, ha már együtt élünk, stabilak a körülményeink. Nem úgy akarunk családot alapítani, hogy szüleinkre támaszkodunk. A tesztekkel nekem az volt a gondom, hogy csak bizonyos időszakban (menstruáció előtt, vagy annak kimaradása után) mutatják ki a terhességet. Plusz hallottam már fals pozitív tesztről, a lánynak medence gyulladása volt, mint kiderült. Illetve azt se tudom, hogy a fogamzásgátló mennyire befolyásolja az eredményt.

Párod szemszögéből nézve, meg lehet attól fél, hogy nem szedted rendesen a tablettát, hiszen ebből a szempontból ő kiszolgáltatott. Bízott benned, erre bejelented, hogy para van. Az persze nem szép, hogy pluszban stresszel. De tabi mellett tényleg lehetnek fejlődési rendellenességek, egy beteg baba ilyen idősen (vagy bármikor máskor) nagyon megterhelő lehet. Szóval én megértem párodat. Érdemes lenne átbeszélnetek a jövőbeli terveiteket, és egyeztetnetek. Az orvos pedig szintén nem ártana. (Nekem amúgy fertőzésem volt, ez befolyásolta a havimat, tehát nem volt gond. De már poénból elneveztük, és ha éhes voltam, mondtam, hogy xy gyrost szeretne enni...stb. Persze, jókat nevettünk, aztán komoly fejjel mondtuk, hogy de ez nem vicces. Kicsit sem. Aztán nevettünk tovább, leginkább kínunkban.)

Viszont attól, hogy most nem akar gyereket, nem jelenti azt, hogy később sem akar majd, ezt te is írtad, hogy nem elzárkózik, de jelenleg nem szeretne.

2016. aug. 31. 10:02
 19/32 fru_ ***** válasza:

Értem, hogy besz_rt a gyerek, de sokat mond, hogy még együtt se éltek, de már bejelenti, hogy akkor ő lép is.

Szerintem is kicsi az esély a terhességre, de ne vacakolj, vegyél egy tesztet.

Elég biztosak azok.

2016. aug. 31. 10:41
 20/32 A kérdező kommentje:

Én megértem a barátomat és egy percig nem kényszeríteném, sem várnám el, h tartsa el. Tudom jól, h unkát keres mert most végzett suliba, ezért is nem várnék el semmit. Ha munkája lenne, akkor sem! Mondtam neki, h én egyedül megoldanám valahogy, nem kényszeríteném rá semmire! Tudom, akkor sem mindegy neki, h most tudja, h van egy gyerek v h nincs, de én viszont 2-3 év miatt nem tudnék abortuszra menni, miközben lehet h utána soha többé nem lehet gyerekem. Mert nem 1 ilyet hallottam. 22 évesen már nem engedném meg magamnak ezt a kockázatot...Nekem sem mindegy, h a gyerek h születne, egészségesen vagy sem, mert végig gondolnám, h neki a babának milyen élete lenne betegesen.. Sajnos még nem értem haza úgyh tesztet még nem tudtam csinálni! De igyekszem! A barátom egész nap veszekedik velem, h ráérek 30 éves koromba szülni mert nem a szociban vagyunk, h huszonévesen... Természetesen nem akarok mindenáron 22 évesen teherbe esni, de egy 25-26 évesen már szeretnék. Szerintem egy 30 évesnek már nincs akkora türelme hozzá, nem hiába van biológiailag is besorolva egy bizonyos korig, h egészséges!

Köszi a normális válaszokat egyébként!

2016. aug. 31. 10:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!