Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lenez a parom, mert nincs karrierem. Mit tennetek? (bovebben lent)

Figyelt kérdés
3 eve elek egyutt a baratommal, 1 eve kulfoldre koltoztunk. Nekem magyar szakos diplomam van, mivel nem sok raciot lattam a tanitasban itthon, o pedig bo egy evvel ezelott kapta meg a mernoki diplomajat, ezert ugy dontottunk, hogy megprobaljuk kulfoldon. Mindig feleztuk a koltsegeket,nincs kozos kassza,ezzel nincs is semmi bajom. Volt egy idoszak, mikor felevig en tartottam el Magyarorszagon, tehat mindent el lehet rolam mondani, de azt nem, hogy penzlehuzo, eloskodo lennek. Angliaban en egy irodaban dolgozom, nem csucsfizetesert, de sokkal jobb,mint az itteni minimalber, konnyeden eltudnam tartani magam. O eddig raktarakban dolgozott es onnan kuldozgetett oneletrajzokat mernokos munkakra. Ezt kb. egy honapja meg is kapta, a fizetese kb. 2,5-szerese az enyemnek. Nem kertem tole egy fillert sem, ugyanugy a magam dolgait magamnak veszem meg, annyit ajanlott fel sajat magatol, en nem is hoztam ilyet szoba, hogy a szamlakbol kicsit tobbet fizet(kb. 60/40% most az arany), de ugyanugy marad a kulon kassza. Azt hittem nincs is ezzel semmi baj, boldog voltam, hogy vegre olyan munkat vegez, ami a szakmaja, es szereti, de ket nappal ezelott olyanokat mondott, hogy nem jutottam szohoz. Kifakadt, hogy kapjam ossze magam es tornazzam feljebb a fizetesem, csinaljak karriert vagy vmi, mert ekkora kulonbseg igenis ki fog hatni a kapcsolatunkra, mert o ilyen fizetessel nyilvan jobb lakasban akar elni, jobb kajakat akar venni, meg egyaltalan mindenbol magasabb szinvonalon szeretne elni,de hogy ha en 2,5x kevesebbet keresek, akkor hogy fogok tudni ebbe beszallni? Szeretnek tanulni, itt egyetemre menni majd, de nyilvan egy mernok fizetesevel,plane, ha majd tapasztaltabb lesz es emelik is neki, nem fogok tudni vetekedni. Aztan az is kicsuszott a szajan, hogy igenis csinalnom kell valami hasznosat, mint o, mert egy mernok mellett egy szimpla irodai dolgozo nem mutat tul jol. Teljesen osszetortem, tudom, hogy bar van diplomam, de hozza kepest nem vagyok piackepes,de harom even keresztul folyamatosan tamogattam, ott voltam mellette, muvelt, ertelmes nonek tartanak, nem ciki velem megjelenni, barmihez hozza tudok szolni, egy fillert nem kertem tole soha. Ti ezert szakitanatok vagy igaza van? A valaszokat elore is koszonom.

2016. aug. 23. 13:57
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

"ekkora kulonbseg igenis ki fog hatni a kapcsolatunkra"

"magasabb szinvonalon szeretne elni,de hogy ha en 2,5x kevesebbet keresek, akkor hogy fogok tudni ebbe beszallni?"

"nem fogok tudni vetekedni. "

"igenis csinalnom kell valami hasznosat"

"egy szimpla irodai dolgozo nem mutat tul jol"

Ezek a részek engem elkeserítenek. Egyértelműen szakítanék. Nem is rajtad múlik, hogy nem annyit keresel, legalábbis minimum nem csak rajtad. Ilyen embertől én kikészülnék. Ez már nagyon ilyen kényszer lenne, ha együtt kéne laknom vele. Hagyd ott, azt majd keres magának valaki olyat, akinek elégedett a fizetésével. Ez borzasztó. És a pénz szétzilál kapcsolatokat. De akkor ő meg nem is szeretett téged igazás, plusz, ki a kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli, szóval hát örülhetett volna, hogy legalább van fizud, és adsz te is a közös kasszába, nemhogy a szemedre hányja, hogy ő mekkora király, te meg mekkora egy lúzer vagy, de ő az istencsászár. Hagyd ott, nincs neked rá szükséged, boldogabbak lesztek egymás nélkül. Miért maradnál benne egy olyan kapcsolatban, ahol, mint kiderült, nem tisztelnek téged. Ez eléggé szomorú és lehangoló még nekem is, pedig nem nekem vágta a fejemhez ezeket a dolgokat.

2016. aug. 23. 21:57
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

a kapcsolat anyagias alapú volt eleve.. Mindenki a sajátját. Tehát már az elején a pénz is szabályzó szerepet töltött be, a férfinak meg előnyt hogy kap a nőtől támogatást.. Most, hogy a férfi többet keres mint a nő, a nő már anyagilag nem tudja azt biztosítani ami a feladata lenne ebben a pénz alapú kapcsolatban..

Nagyon jó dolognak tűnik a financiális kapcsolat, de szerintem nem a pénznek kellene dominálni, hanem az érzelemnek..

2016. aug. 23. 22:14
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem szeret, ha ilyeneket vág a fejedhez, azonnal költözz külön, ha tudsz!
2016. aug. 23. 23:36
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha nekem ilyet mondott volna valaha is a párom, azonnal otthagytam volna.

Készíts egy részletes kimutatást arról, hogy mennyi pénzt is áldoztál rá, a "hatalmas karrierjére", számítsd fel a nagyobb részben elvégzett házimunkák árát is, meg mindent tételesen, rakd le az orra elé, aztán emelt fővel sétálj ki az életéből. Ja, az aljára odaírhatod, hogy b@ssza meg magát a pénzével együtt.

Főleg úgy a pofátlanság netovábbja az egész, hogy mindössze egy hónapja van magasabb fizetése, még meg sem melegedett a szék a s*gge alatt, bármikor kitehetik a szűrét, főleg ha a munkahelyén is elkezd nagyképű sz@rjankó módjára viselkedni. Meg is érdemelné.

Bocsánat a káromkodásért, de ez most nagyon felkúrta az agyamat így késő este.

2016. aug. 23. 23:44
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Elég elkeserítő a barátod hozzáállása.

Gazdagabb országokban azért jobb élni, mert az irodai beosztott, kukás, raktáros, nővér, portás is keres annyit amiből normálisan élhet. Írtad hogy Te is simán el tudod tartani magad úgy, hogy a fizetésed nem számít kiemelkedőnek.

Ha a barátod pénze ennél több, azt tekintse a jó szerencséjének, meg a tanulmányai gyümölcsének, ne pedig egy általad is kötelezően megugrandó korlátnak, ami alatt nem is vesz emberszámba. De akkor az elmúlt egy hónapot leszámítva ő sem volt emberszámba vehető?

Ha otthon lazsálnál miután ő jól fizető állást talált, vagy mindig beleszólnál hogy mit csináljon a fizetésével akkor érteném, de így... Beszélgess el vele, hogy számára ennyire fontos-e, hogy szinkronban legyen a számlaegyenlegetek, mert ha ő ettől érzi jól magát, akkor talán keressen magának egy azonos fizetéssel rendelkező hölgyet.

2016. aug. 24. 07:59
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, én is úgy gondolom nincs túl nagy jövője a kapcsolatnak, szerintem is szakítanotok kell. Nem tudom mik voltak a jövőbeli elképzeléseitek, céljaitok, de ennyi együttélés után már minimum lenne a közös kassza, és örülni mint majom a farkának, hogy milyen jól fizető állást kapott az egyik. Sokkal gyorsabban tudtok haladni, jobb életszínvonalon élhettek ezentúl... Jobb nyaralásra mehettek. És persze lehet motiválni, segíteni a másikat, hogy jobb munkája legyen, karriert építsen, de segítőszándékkal. Nem leoltani, hogy mekkora egy csicska, és kapja össze magát, különben tipli...
2016. aug. 24. 17:55
 27/27 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, mi a helyzet azóta?

24-es válaszoló.

2016. aug. 25. 19:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!