Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Választanom kell a párom és a karrierem között? Ti mit tennétek?
Januárban végeztem az egyetemmel. Az utolsó nyaramat és félévemet végig dolgoztam Budapesten, szerettem a helyemet. A párommal távkapcsolatban éltünk, diploma után hazacsábított, egy kisvárosba, itt élnek a szüleink és itt él ő is, itt dolgozik, itt van egy kisebb gazdasága.
Ő nem akart költözni, úgy nézett ki, hogy vagy maradok dolgozni, vagy a szerelmet választom és hazajövök. Hazajöttem, mondván, hogy együtt megoldunk mindent, találunk nekem állást, összeköltözünk és élünk boldogan, mint hal a vízben. Nagyon nehéz döntés volt, de őt választottam.
Január óta munkanélküli vagyok, a párom tart el. Most sikerült találnom egy állást, ez is csak egy kis irodai, papírtologató munka, semmi szakmai kihívás (szerkezet építőmérnök vagyok a végzettségem szerint). Közben Pestről is visszahívtak a régi helyemre, ahol volt kihívás, volt sikerélmény, jó volt a környezet, imádtam. Emberhiányuk van és szinte azonnal visszavennének, sajnálták, hogy felmondtam.
Gyakorlatilag ismét ott tartunk, hogy vagy a karrieremben leszek boldog, vagy a párkapcsolatomban. Egyébként a párommal jól megvagyunk, de nem érzem magamat teljesnek. Nagyon rosszul érintett az utóbbi 5 hónap, hogy sehova nem kellettem itt, friss diplomás létemre a párom tartott el. Természetesen fizetésben sem lenne mindegy a két hely. Ő továbbra sem hajlandó költözni.
Ti mit tennétek?
Kipróbáltátok azt a verziót, ahol ő volt kényelmes pozícióban. Nem jött be. Szépen vezesd le neki.
Utána próbáljátok ki azt, ahol neki lesz kényelmetlen.
Volt már távkapcsolat is. Ha mind a 3 verzió megvolt, tudtok mérlegelni. Lehet ő kevesebbet vergődne Pesten, mint Te vidéken. És akkor egyértelmű, de ehhez ki kell próbálni.
Épületszerkezeti konstruktőr (építészmérnök) vagyok. Én a helyedben a karriert választanám. Aktatologatással nem fogsz előrébb jutni az életben és ha 2 év múlva megunjátok egymást, akkor nem fogsz tudni mihez kezdeni. Ez a pár hónap munkanélküliség még elfogadható a szakmádban a munkáltatók szemében; de ha meg vissza is vennének, az még jobb.
Mennyit keresnél Pesten amúgy? Nagyon érdekelne, mert én nem érzem magam túlfizetve...
Tanulságos válaszok. :) Egyik oldalon azt látni, hogy egy csomóan itt panaszkodnak, hogy mennyire hiányzik egy kapcsolat, másfelől a többség azonnal dobná a kapcsolatát a karrier javára.
Én egyértelműen a páromat választanám, a munka csak egy eszköz a megélhetéshez, a párom pedig a társam az életbe, mélyen szeretjük egymást, ő az, aki a legnehezebb helyzetekben is kiállt és kitartott mellettem, aki mindig ott van, amikor szükségem van rá, nem pedig a kollégák.
De ez én vagyok. Arra nem tudok válaszolni, hogy te miben találod meg a boldogságot, neked mi a fontosabb. Meg persze a párodnak is. Ez a ti döntésetek.
7: Ez nyilván egyéni felfogás meg szakma kérdése, de nekem a munkám nem csak egy eszköz a megélhetéshez, hanem a hobbim, a szenvedélyem, egy eszköz ahhoz, hogy hasznosnak és "sikeresnek" érezzem magam valamiben, és nem is bírnék a seggemen maradni hosszú ideig.
Lehet más lenne a válaszom, ha itt lenne mellettem a lelki társam, de nincs. Nekem meg mindig ott a kisördög a fejemben, hogy mi van ha x év múlva szétmegyünk, vagy x év múlva meghal én meg még a megélhetésemmel is küszködhetek majd.
Karrier. Mert ez alapján a párodnak nem vagy túlzottan fontos: ha az lennél, akkor nem volna kérdés, hogy megy ő veled. Hacsak nincs valami iszonyatosan helyhez kötött különlegesen szuper munkája. Bár ez esetben meg ő dob téged a karrierje miatt.
Meg egyébként is, a legutóbb te hoztál áldozatot, most hozzon ő.
#7: ha az ember valóban megtalálta az élete társát, akkor ez a kérdés fel sem merül. Mert akkor a párja ugyanilyen gondolkozás mentén kiáll mellette és követi.
De ha nem a jelenlegi párja az élete társa, akkor minek erőszakolni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!