Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lenez a parom, mert nincs karrierem. Mit tennetek? (bovebben lent)

Figyelt kérdés
3 eve elek egyutt a baratommal, 1 eve kulfoldre koltoztunk. Nekem magyar szakos diplomam van, mivel nem sok raciot lattam a tanitasban itthon, o pedig bo egy evvel ezelott kapta meg a mernoki diplomajat, ezert ugy dontottunk, hogy megprobaljuk kulfoldon. Mindig feleztuk a koltsegeket,nincs kozos kassza,ezzel nincs is semmi bajom. Volt egy idoszak, mikor felevig en tartottam el Magyarorszagon, tehat mindent el lehet rolam mondani, de azt nem, hogy penzlehuzo, eloskodo lennek. Angliaban en egy irodaban dolgozom, nem csucsfizetesert, de sokkal jobb,mint az itteni minimalber, konnyeden eltudnam tartani magam. O eddig raktarakban dolgozott es onnan kuldozgetett oneletrajzokat mernokos munkakra. Ezt kb. egy honapja meg is kapta, a fizetese kb. 2,5-szerese az enyemnek. Nem kertem tole egy fillert sem, ugyanugy a magam dolgait magamnak veszem meg, annyit ajanlott fel sajat magatol, en nem is hoztam ilyet szoba, hogy a szamlakbol kicsit tobbet fizet(kb. 60/40% most az arany), de ugyanugy marad a kulon kassza. Azt hittem nincs is ezzel semmi baj, boldog voltam, hogy vegre olyan munkat vegez, ami a szakmaja, es szereti, de ket nappal ezelott olyanokat mondott, hogy nem jutottam szohoz. Kifakadt, hogy kapjam ossze magam es tornazzam feljebb a fizetesem, csinaljak karriert vagy vmi, mert ekkora kulonbseg igenis ki fog hatni a kapcsolatunkra, mert o ilyen fizetessel nyilvan jobb lakasban akar elni, jobb kajakat akar venni, meg egyaltalan mindenbol magasabb szinvonalon szeretne elni,de hogy ha en 2,5x kevesebbet keresek, akkor hogy fogok tudni ebbe beszallni? Szeretnek tanulni, itt egyetemre menni majd, de nyilvan egy mernok fizetesevel,plane, ha majd tapasztaltabb lesz es emelik is neki, nem fogok tudni vetekedni. Aztan az is kicsuszott a szajan, hogy igenis csinalnom kell valami hasznosat, mint o, mert egy mernok mellett egy szimpla irodai dolgozo nem mutat tul jol. Teljesen osszetortem, tudom, hogy bar van diplomam, de hozza kepest nem vagyok piackepes,de harom even keresztul folyamatosan tamogattam, ott voltam mellette, muvelt, ertelmes nonek tartanak, nem ciki velem megjelenni, barmihez hozza tudok szolni, egy fillert nem kertem tole soha. Ti ezert szakitanatok vagy igaza van? A valaszokat elore is koszonom.

2016. aug. 23. 13:57
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

M-E-N-E-K-Ü-L-J!

Ugyanezért ment tönkre a kapcsolatom. Egy ideig, amíg a párom egyetemista volt, minden rendben volt. Én dolgoztam a suli mellett, a közös programjainkba mindig én szálltam be jobban, mert neki sosem volt pénze.

Hetente háromszor edzek, tehát nem nézek ki rosszul. Amikor a párom megkapta a mérnöki papírját, máhgis húzta a száját, hogy keveset keresek, hülye vagyok, stb.

(Jól megjárta, mert a szakításunk után felvettek egy nagyon jó helyre, most éppen kétszer annyit keresek, mint ő. :D )

2016. aug. 23. 15:06
 12/27 anonim ***** válasza:
0%
Most ez nem fog tetszeni a nőknek, de én a barátodat megértem. Sokkal nehezebb, fárasztóbb munkát végez mint te. Az jó, hogy külön kasszán vagytok, de ha idővel jobb albérletbe akar veled költözni, akkor neki kell majd nagyobb részt fizetni, ahogy most is ő fizet több számlát, ha ő többet ad bele munka téren ebbe a kapcsolatba, akkor te mondjuk végezhetnél több házimunkát. Ezzel részben ki volna egyenlítve.
2016. aug. 23. 15:53
 13/27 A kérdező kommentje:
Utolso eddig is en vegeztem a hazimunka nagyobb reszet, ahogy akkor is,mikor en tartottam el tobb, mint fel evig. A munkaja sajat bevallasa szerint egyaltalan nem faraszto, szereti csinalni, elvezi,neki nem nehez, egy irodaban ul es 9-5ig dolgozik, nincsen tuloraja. Nem hiszem, hogy hazudik, mert ahogy latom nem stresszelve, idegesen jon haza, hanem jokedvuen, tele energiaval. Nekem nem azzal van a bajom, hogy vannak emberek, akiknek fontos ez, de az elmult harom evben pontosan tudta, hogy az en vegzettsegemmel kulfoldon, ha kepzem magam es szerencsem van, se fogok annyira zsiros allast megkapni,mint o. Akkor miert nem az elejen mondta, mielott lehuztam mellette 3 evet, hogy bocsi, de nekem ez fontos. Ezzel nincsen bajom, de ennyi ido utan ilyen szemet bunko modon ezt a tudtomra adni? Azok utan, hogy annyi energiat raktam ebbe a kapcsolatba(tobbet,mint o).:(
2016. aug. 23. 16:04
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is menekülj az ilyen egolegotól. Ha ilyen hamar elfelejtette, hogy milyen időket éltetek meg együtt, akkor maradjon egyedül és örüljön a két és félszeres fizetésének. Ennél te sokkal többet érsz emberként.
2016. aug. 23. 17:12
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Aruld mar el, hogy mifele karrierje van a parodnak.Kapott egy vegzettsegenek megfelelo munkat.De attol meg egy huszadrangu kis senki a cegnel.Biztosan vannak felettesei szep szammal.Majd akkor beszeljen karrierrol, ha o vezeti a ceget,esetleg ha sajat vallalkozast indit.Itt a gyakorin is minden nap belefutok olyan hozzaszolasokba,hogy "eloszor a karriereddel torodj".De ha korulnezunk a kornyezetunkben,kinek van igazi karrierje? Mindenki csak teszi a dolgat,es ez igy van jol.Keves csucsmanager,gyariparos stb van az orszagban,de rengeteg kisember:gyari munkasok,bolti eladok,apolok,tanarok stb.Akkor mindenki ertektelen?Csak VV Ricsi meg BB Bogi az ertekes, mert "karriert"csinaltak?Szerintem mindenki ertekes munkat vegez.Van aki atultet egy szivet,es van aki kitakaritja a mutot.Mindket munkara szukseg van.
2016. aug. 23. 17:32
 16/27 A kérdező kommentje:
Utolso en is igy gondolom, de o teljesen elszallt, mert meg angliai viszonylatban is nagyon jo az a fizetes, amit kap es ez meg csak a kezdo, ha emelik,akkor tobb lesz. Persze ez nem gondolom, hogy indok arra, hogy igy viselkedjen velem,de legalabb kiderult, hogy milyen a valodi arca.:(
2016. aug. 23. 18:12
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Egy válaszoló kivételével mindenki megmondta a tutit. Hagyd el, mert ez az ember egy gusztustalan féreg, sajnálom nagyon hogy ennyi év után derült ki. Nézd a jó oldalát, nem házasodtatok össze, nem szültél neki gyereket. Ha el tudod magad tartani, az meg pláne jó, majd megtalálod azt az embert, aki megbecsül, hidd el!
2016. aug. 23. 18:21
 18/27 anonim ***** válasza:
4%

igaza van, azért mert ha elkezd megbecsülni, és nem matekolja ki hogy mennyivel keres többet akkor a fejére nősz és elégedetlenkedni fogsz folyamatosan..

Ameddig nem kapsz meg mindent, feladataid vannak, addig lesz jó a kapcsolat hiszen most is valós, és nem generált problémán pörögsz.

2016. aug. 23. 20:25
 19/27 anonim ***** válasza:
84%

Óó dehogyis, nehogy megbecsüljük a másikat, hogy is nézne már az ki... Miféle emberek élnek, miféle gondolatokkal.. apám.

2016. aug. 23. 21:11
 20/27 A kérdező kommentje:
Utolso nagyon vissza kellett fognom magam ahhoz, hogy normalis hangnemben tudjak irni, de azert menni fog. Eddig sem kaptam tole semmit, mint irtam a 3 ev alatt feleztunk mindent, meg a nyaralasokat, szorakozasra szant osszeget is, sot volt egy felev,amikor en tartottam el, na es azt nem irtam le, hogy ugye egy eve vagyunk kint, o most kapott jobb munkat,eddig raktari melos volt, nekem a legelejetol volt ez a munka,mert sokkal jobb a nyelvtudasom,mint neki, egeszen eddig en kerestem kozel ketszer annyit,mint o, en vallaltam nagyobb reszt a koltsegekbol, en fizettem a magantanarat meg az egyeb extra kiadasokat,ha kifutott abbol,amit megkeresett. Soha egyetlen egyszer se tettem neki szova, sot, mindig biztattam, tamogattam(amikor a fejemhez vagta azokat,amiket a kerdesben kiirtam, meg o is kiemelte, hogy nincs velem semmi baj,a karrierem leszamitva tokeletes vagyok neki stb.),tehat kikerem magamnak, hogy ilyeneket irj, hogy nem erdemlek megbecsulest, meg mint egy kutyat idomitani kell, hogy ne gondoljam azt, hogy megkapok mindent stb.
2016. aug. 23. 21:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!