Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Önző vagyok a párommal?

Figyelt kérdés

Igazából még atz sem tudom, mi a kérdésem, inkább csak a véleményetekre lennék kíváncsi:

párom, a vőlegényem, kislányom édesapja. Jelenleg épp munkahely váltáson gondolkozik, van 3 lehetősége is, csak nem tudja melyiket válassza, hogy jól jöjjünk ki....szóval nem könnyű neki, amit maximálisan meg is értek, próbálok valami okosságot kitalálni.

Tegnap vásárlás közben ért egy nagyon rossz élmény, és ezt meséltem neki, kicsit részleteztem, mert úgy gondoltam, hozzá tartozik a sztori megértéséhez. A válasza: jól van már jól van már... semmi együttérzés, csak kb fejezzem már be, ne nyújtsam. Ma reggel meg a szememre vetette, hogy milyen hosszan mondtam (pedig valójhában csak egy pár percig) és mit kihozok ebből, pedig vannak nagyobb problémák, mert ő most éppen munkahely váltásban van, és ez rám, gyerekre is kihat, és hogy ez legyen a legnagyobb problémám.

Most önző vagyok, hogy elmondtam neki, ami bánt? Tartanom kellett volna magamban? Ne mondjak el neki most már semmit? (Egyébként egy ideje elég sokszor van, hogy nem bir végighallgatni, igaz időnként valóban túl bő lére eresztem a sztorizást, de mindig is ilyen voltam, de kapcxsolatunk elején mindig meghallgatott. És elvileg szeret is, meg hát a gyerek is szerelemgyerek... Elég sokszor lenyeltem már ezt a végig nem hallgatásást, de kezdem unni és egyre jobban felmérgesít vele...) Nem tudom, mi tévő legyek: hallgassak, vagy térjek vissza a viselkedésére? Reggel csak annyit mondtam neki, hogy azért mert van ez a probléma, még velem is történnek dolgok, amik nekem akkor és ott valóban probléma... Néha az az érzésem, hogy nem ért meg és lelkileg nem számíthatok rá (amúgy többnyire segít mindenben), pedig ez különösen fontos nekem egy kapcsolatban. Már azon is elgondolkoztam, merjek-e így belevágni a házasságba?

Mi véleményetek? (Kérlek jelezzétek, hogy ffi vagy nő kommentel, köszönöm)

2016. aug. 12. 10:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nőként sincs türelmem a lényegtelen részletek végig hallgatásához. Voltam otthon a babával és nekem akkor nagyon be volt szűkülve a tudatom, csak a kis világomban éltem és eégsz nap unatkoztam is, úgyhogy kiéltem magam, amikor végre beszélhettem. Valószínűleg apróságokról túl hosszan...

Szóval, gondold végig, hogy fordított helyzetben te mennyire tudnál azonosulni a sztori hosszas végig hallgatásával.

Persze, legyen türelmes, figyelmes, ez alap, de gondold végig, nem reagálod-e túl.

32/N

2016. aug. 12. 14:23
 12/15 anonim ***** válasza:

Nő vagyok.

Egyetlen embernek nézem el a lényegtelen apróságok részletes elemzésszerű elmesélését, és az az anyám, de csak mert ismerem, tudom, hogy másképp képtelen történetet mesélni. Téged valószínűleg nagyon leoltanálak, de nem mert két munka közt vagyok, és stresszelek, hanem mert egyszerűen az agyamra mennél. Szerintem a férjed joarc, hogy legalább megpróbál végighallgatni.

2016. aug. 12. 15:23
 13/15 RoseTyler ***** válasza:
100%

Szerintem nem vagy önző. Ha olykor hosszú percekig tartó mesét adsz elő, mert valami nagyon mélyen érintett, akkor annyi empátiát igenis érdemelsz tőle, hogy akkor is végighallgasson, ha amúgy érdektelen számára a dolog. Pusztán azért, mert szeret és fontos vagy neki. És ezzel segít könnyíteni a lelkeden. (Ki mástól várhatnád ezt a legjobban?!) Persze, vissza nem szabad élni az ilyesmivel, tényleg csak akkor szabadítsd rá a szóáradatot, ha nagyon szükségét érzed. Ha neki meg épp tele a feje mással és nem tud rád figyelni, akkor ezt kedvesen is közölheti. Pl.: "Ne haragudj, most akármennyire is szeretném, de nem bírok erre figyelni, majd meséld el este." És akkor igazán kedves, ha később magától kérdez rá, hogy mit is szerettél volna elmesélni neki. Nem olyan megerőltető dolog ez.

Sajnos az empátia sokszor nehezen megy az embereknek, pedig az egy alap dolog bármilyen mélyebb kapcsolatban. Ja, és amúgy én sem rajongok a felesleges rizsáért, de sokszor végighallgatom a barátnőimtől is, mert szeretem őket, és örülök neki, ha ettől jobban érzik magukat. Cserébe ők sem naponta traktálnak órákig tartó sztorizással, csak akkor, amikor ki kell adniuk magukból, és tudják, hogy rám számíthatnak.

32N

2016. aug. 12. 15:44
 14/15 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat :) sok igazság van mindegyikbe. 8-9 hozzászólók ...különösen igaznak érzem. Probálok dolgozni magamon, tudom h sok a körités, sajnos ez "örökség". Tudom ez nem mentség. De ő is
2016. aug. 24. 20:06
 15/15 A kérdező kommentje:
..ő is figyelhetne rám jobban.
2016. aug. 24. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!