Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha szeretem a barátnőket, de nem tudom megteremteni azt az életszínvonalat, amin ő él?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem a barátnőmet. Mindketten egyetemisták vagyunk. Én otthon élek a szüleimmel, ő pedig albérletben, amit a szülei fizetnek.(annak aki ismeri, a Fontana ház a Corvin Plázánál. Sokan megbámulják, kibeszélik a családja anyagi helyzete miatt, pedig nem egy üresfejű csitri. Gyógyszerésznek tanul az egyetemen, az egyik legjobb tanuló. Általánosban és gimnáziumban is mindig kitűnő volt. Az egyetemre egyből felvették államira. Nagyon jól főz és sokat sportol. Külsőre és belsőre is pont a gyengém: hosszú barna haj, barna szem, vékony, kedves, nem beképzelt. De nehogymár ilyen egyszerű legyen. Ott tátog köztünk az a hatalmas szakadék. Mi se állunk olyan vészesen rosszul, egy nyaralás pl. belefér, ha új cipő kell tudunk venni stb. de ők teljesen mások, más a gondolkodásmódjuk is. Pl.: a lakás amit a barátnőmnek bérelnek, azért kell, mert ők Budapesten belül fent laknak a budai hegyekben, és onnan kényelmetlen lenne bejárni, és amíg nem találnak neki egy megfelelő saját lakást, "addig jó lesz ez is." A lakás nagyon fullextrás. Az elektronikai kütyüi is a legjobbak mindenből. Mobil, tablet, laptop, hatalmas lcd tv, xbox, robotporszívó. A minap főztem neki, semmi extra bolognai porból, tészta, sajt, jóízűen ette, dicsérte, megköszönte. Másnap ő főzött lazacot, zöldségekkel, mártással, hozzá bor. Hát mit ne mondjak, annak az egy fogásnak az árából én napokig eszem. Sose ismertem ilyen színvonalon élő embert. De nem finnyás, nyitott, kíváncsi, elfogadó. Ha nálam alszik, ugyanolyan kedvesen fogadja el és issza meg reggel a mi kotyogós kávénkat, mint otthon a saját méregdrága kávéját a drága kávéfőzőből. Nyilván azelőtt, hogy megismertem bennem is bennem volt az előítélet, hogy beképzeltek stb. A szüleimmel kedves, tisztelettudó, segítőkész, felajánlotta, hogy segít mosogatni ebéd után, teljesen másképp kommunikál, mint az én barátaim ismerőseim, sokkal nyitottabb, tájékozottabb, az ő szülei is nagyon kedvesek. Meghívtak magukhoz vasárnapi ebédre, egy Bazilika méretű családi házat képzeljetek el. Apja odajött "gyere fiam, a steak a férfiak dolga" és sütöttük együtt, anyja egy igazi díva, nagyon fiatalos, csinos, elegáns stb. A házban a családi fotók: kubai tengerparton táncol, afrikai benszülötekkel főz, New Yorkban hot-dogot eszik, Ausztráliában búvárkodik stb. bejárták az egész világot. Néha úgy érzem sose leszek elég jó neki, mert ő máshogy nevelkedett, néha úgy, hogy igenis megérdemlem, hogy ilyen barátnőm legyen. Szeretőm őt, a személyiségét, a lényét, gyönyörű kívülről, belülről. Mit gondoltok?
2015. okt. 25. 14:37
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Mi a szülő hibája? Nem értem.
2015. okt. 25. 15:50
 12/25 anonim ***** válasza:
12%
Hogy mindent a gyerek feneke ala rak, nulla kuzdessel a gyerek reszerol. Menekulj, ha jot akarsz. :D
2015. okt. 25. 15:53
 13/25 anonim ***** válasza:
31%
15:53, látom te is egy irigy ember vagy. Miért meneküljön? Bezzeg te elfogadnál egy ilyen nőt...
2015. okt. 25. 15:54
 14/25 A kérdező kommentje:
Hülyeség, de mindegy.
2015. okt. 25. 15:57
 15/25 anonim ***** válasza:
80%

10-Es se hallott még a családi vagyon generációról generecióra való átszállásáról csak tudatos érték és tanulásközpontú nevelés kérdése.

Kérdező, ne parázz. Itt tényleg te generálod a problémát. Gondolom, nem azért tanulsz, hogy életed végéig otthon lakj és porból csinálj bolognait. Az egyetem alatt én is otthon laktam majd végzés után dolgozni kezdtem. Képzelheted pályakezdőként szakvizsga gyakorlati idejét töltve nem fizettek halálra. Először 2barátnőmmel albérlet, majd párommal albérlet. Aztán egy évre rá saját tulajdonú szép lakás, kocsi stb

Minderre nem kellett 2 évnél többet várni és a karrier is jól halad. Én és a párom mindezt szülői segítség nélkül hoztuk össze. Ezzel azt akarom mondani, hogy rajtad áll hova jutsz. Ha van segíség még gyorsabb ez a folyamat. Ezt ne rossznak fogd fel. Plusz te ismelred a barátnőd. Beszélgessetek a jövőről, hogy ő hogyan képzeli el. Leírásod alapján értelmes lány , biztos bekalkulálta a te anyagi/családi háttered is.

2015. okt. 25. 16:23
 16/25 anonim ***** válasza:
23%
#15: ja persze, onerobol sajat lakas, kocsi. Babamf..za, minden. Szuleid szengazdagok lehetnek, vagy hitelt vettel fel, kb 10 misit legalabb. Vagy protekcioval lett egy 500 ezret fizeto allasod. Ilyenek nelkul ma sem lennel sehol.
2015. okt. 25. 16:32
 17/25 Missi_Key ***** válasza:
egyetemista vagy...méglehetsz gazdag. de azért azt ne feledd. ha ő így nőtt fel,ő is ezt minimum meg akarja majd adni a gyerekének, és jogosan.
2015. okt. 25. 18:00
 18/25 A kérdező kommentje:
16:32 nem feltétlenül tud mindenki egy összegben lakást és autót venni, de ha már hitelt veszel fel valamire, nem mindegy, hogy kényelmesen fizeted e, úgy, hogy jut mellette szórakozásra stb. vagy úgy, hogy hónap végén a forintokat tologatod. Ez egy jó végzettséggel és egy rátermettséggel itthon is kivitelezhető. Erre gondolhatott az előtted szóló.
2015. okt. 25. 18:47
 19/25 anonim ***** válasza:

Szerintem hosszútávon sem származik ebből semmi jó.Persze amig dúl a love nincs gond.De aztán egyrészről a csaj meg fogja unni,hogy minden luxust neki kell fizetni,másrészről lehet téged is zavarni fog.

Nálunk kicsit más volt a helyzet,de talán valamennyire tanulságos.Megismerkedtem egy nálam 8 évvel idősebb sráccal,ő már dolgozott,én még egyetemista voltam.Neki "csak" egy érettségije volt.Hatalmas szerelem(tényleg),nem is volt semmig gond évekig.Hanem amikor elkezdtem dolgozni,és a kezdő fizetésem duplája volt az övének...Na akkor elszabadult a pokol...Kisebbségi érzése volt,minden megtett,hogy visszahúzzon,nem engedett továbbra se megvenni olyan dolgokat,amiket akkor már simán megengedhettünk volna magunkak...Na nekem ebből 2 év utánn elegem lett, és otthagytam(összesen 7 évig voltunk együtt),aztán még én voltam a szemét beképzelt p...,aki nem volt megelégedve azzal amit ő tud nyujtani.Csak mert én úgy gondoltam,hogy nem szeretném paprikáskrumplin rágódva a TV előtt leélni az életemet,hamár egyszer tanultam,pont azért,hogy jobban fizető állásom legyen.Hozzáteszem engem nem zavart,hogy ő nem keres annyit, mindent megosztottam vele,nem arról volt,szó,hogy én viháncolok a sushizóban a barátaimmal,ő meg egye otthon a rántottát...Egyszerűen nem bírta elviselni,hogy szerinte feleannyi munkával dupla pénzt keresek...

Na az egészből csak annyit akartam kihozni,hogy valószinű sokáig nem működik egy olyan kapcsolat,ahol a fiú sokkal csóróbb,persze nyilván vannak szabályt erősítő kivételek,de előbb-utóbb(legkésőbb amikor dolgozni kezdtek) feltehetően probléma lesz ebből...

2015. okt. 25. 19:13
 20/25 anonim ***** válasza:
15-ös ezt a 2 év alatt önerőből lakás plusz kocsi dolgot fejtsd már ki, mert vagy hazudsz vagy olyat mondasz amin nagyon meg fogunk lepődni
2015. okt. 25. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!