Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Megkívánhatom a felebarátom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megkívánhatom a felebarátom házastársát?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy igen, csak leplezzem az érzéseimet… Kb. 10 éve tetszik egy barátom felesége. Azóta nekem feleségem lett, aztán elváltam, aztán most senkim nincs, de a felesége nagyon tetszett folyamatosan – természetesen ennek jelét nem adtam felé, bár tudom, hogy általános dolgokban velem sokkal inkább harmóniában volt, mint a férjével, ha találkoztunk. A barátom már panaszkodik egy ideje, hogy nincsenek túl jóba a feleségével, 10 év alatt kialudt a tűz. A barátom van rajta kettejük közül jobban, hogy rendbe hozza a kapcsolatukat több kevesebb sikerrel.

Hétvégén elhívtam őket hozzám vacsorázni (van egy 4 éves kisfiuk is, aki a keresztfiam). Iszogattunk, beszélgettünk, jó volt a hangulat, bár közöttük azért éreztem a leplezett feszültséget.

Előkerült a gitárom, beleültem a fotelba és elkezdtem pengetni. Már éjfélhez közeledett az idő, mialatt a barátom és a fia kezdtek elpilledni a kanapémon, a felesége viszont láthatóan felébredt a gitárjátékomra (nagyképűség nélkül tudom, hogy szépen játszom). Ahogy ültem a fotelbe, ő mellém ült a kartámlára és okostelefonján keresett dalokat, amiket gitároztam, énekeltük. Jól esett a közelsége, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Ahogy keresgette a dalokat a telefonján, volt, hogy nem nagyított rá eléggé, akkor közelebb kellett hajoljak ilyenkor hozzá ért az arcom a vállához. Először kicsit zavartan elkaptam a fejem, hogy nem érhetünk egymáshoz, de észre vettem, hogy őt ez nem zavarja. A férje és a lánya már nagyban aludtak ezalatt tőlünk 2 méterre. Én pedig azon vettem észre magam, hogy már nem számított mennyire kicsi a betű a telefonon, folyamatosan hozzáértem valahogy, félig észrevétlenül az orrom neki toltam és szagolgattam Isteni illatát, vagy ha épp nem gitároztam , akkor apró mozdulatokkal simiztem a vállát. Ő meg csak kereste és kereste az új dalokat, hogy miket játszunk még, mindketten szétzsibbadtunk már ülés közben, de egyikünk se akart pozíciót váltani. Ez 2 órán keresztül ment, mire azt mondta menniük kellene. Egy szót sem beszéltünk a történtekről, azt gondoltam lehet csak én nagyítottam fel magamban ezeket a dolgokat, amik nagyon jól estek egyébként.

Felébresztette a többieket és elmentek haza. A történtek hatására én nem tudtam elaludni, csak forgolódtam az ágyamban. Aztán hajnalban írtam a nőnek egy üzenetet (tudom, hogy a messengere nem ad hangot a telefonján), hogy „Sajnos nagyon élveztem a gitározást…” Erre jött a válasz; „Tudom, én is.” Na ez után még annyira sem tudtam aludni. Ezen kívül semmi kommunikáció nem volt köztünk, nagyon nem is tudom mi tévő legyek, mert a barátommal nem akarok rossz kapcsolatot természetesen. De a kölcsönös vonzalom is nyilvánvaló a felesége és köztem.

2015. ápr. 20. 07:45
 1/8 anonim ***** válasza:
Mostmar fia vagy lanya van a "baratodnak". Egyebkent jo kis mese, biztos bemasoltad valahonnan. :/
2015. ápr. 20. 07:49
 2/8 A kérdező kommentje:

Igen, van egy elírásom, fia.

Köszi a bókot, de ha nem az én sztorim, akkor miért kérnék róla véleményt? :)

2015. ápr. 20. 07:54
 3/8 anonim ***** válasza:

Akármennyre is vevő lenne a hölgy a közeledésedre, akkor sem illdomos ennél továbblépnetek!

Bármit is éreztek egymás iránt, amíg ez az "állapot" fennáll, egyszerűen nincs jogod (etikátlan lenne) ebbe beleavatkozni!

Sőt, ha esetleg a barátod felesége úgy döntene, hogy felrúgná a kapcsolatát, még akkor sem lenne helyes, ha utána rögtön együtt folytatnátok. A barátságnak tuti vége szakadna és nagy csalódást okoznál!

Ez sajnos - morális szempontból - egy nagyon kellemetlen szituáció!

Talán nem is létezik olyan megoldása, ami mindenkinek jó lehet!

2015. ápr. 20. 08:13
 4/8 anonim ***** válasza:

"Bros before hoes"

Egy nő sem ér többet egy barátnál.

2015. ápr. 20. 08:39
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen emberi a dolog amit megtapasztaltál,senki nem ítélhet meg ezért.

Engem mégis elszomorít az , hogy a legtöbb szerelmi történet hasonlóan kezdődik,és szomorúan végződik.Én sem vagyok ez alól kivétel.

Mindig elgondolkodom azon,hogy milyen szerelem ,milyen szeretet az amelyik elmúlik, sőt gyakran "közömbössé válik".

Nem tudom értesz e mire gondolok?

Fantasztikus dolog szerelmesnek lenni,de a legkiábrándítóbb hogy ilyenkor a csillagokat is lehozná az ember a másikért , aztán egy idő után gyakran azt kérdezzük magunktól, "hogy ki ez az idegen" itt mellettünk.

Tudom,hogy nem feltétlenül kell ennek így lenni, mert azért néha a szerelem "áttranszformálódhat igazi mély szeretetté". Sajna ez nagyon ritka.Az gyakrabban megesik ,hogy együtt maradnak a párok szerelem ,és valódi szeretet nélkül is. Vagy tovább keressük az "igazit" .

Mitévő legyél?

A legnehezebbet kívánom neked,(amit még én sem tudtam megvalósítani) amikor azt mondom, hogy ne "essél szerelembe", hanem helyette emelkedjél szerelembe.Könnyű szerelembe esni, de onnan mindig csak lefelé megyünk.A szerelembe emelkedéshez úgy érzem,hogy egyfajta tudatosság is szükséges , egyfajta megértés is szükséges lenne .Megértés , hogy miért is úgy működünk ahogy működünk.

Ha sikerülne egyszer megérteni önmagunkat akkor talán nem lennénk teljesen kiszolgáltatva a (többnyire a kezdeti egyoldalú) érzelmeinknek.

Ha megtanulnánk azt , hogy a szerelembeeséskor levennénk a rózsaszín szemüveget magunkról,és úgy látnánk magunkat és a másikat is mint amilyen valójában vagyunk,és így emelkednénk szerelembe , na az már valami..:))

Én a legnagyobb problémát nem abban látom,hogy a "felebarátod feleségét megkívántad".Hanem inkább ,hogy mit tudnál kezdeni majd vele öt, vagy tíz év múlva.

Mert ha tíz év múlva is tiszta szívből tudod szeretni, vagy ha éppen arról van szó, tiszta szívvel eltudod őt engedni akkor talán "megérte". ,.....de ha nem , akkor kudarc mindenkinek.

2015. ápr. 20. 08:50
 6/8 anonim ***** válasza:

#5-ös, hasonlót akartam én is írni :)

Ha fel tudod emelni feltétel nélküli szerelemmé, már nem fog fájni. Mély önismeret szükséges hozzá, több évig is eltarthat, de amikor eljutsz a végére... huhh, a katarzis és az eufória mennyei :)

2015. ápr. 20. 08:58
 7/8 A kérdező kommentje:

Hát igen, ez a dilemmám, hogy lépjek tovább, vagy sem. Mást mond az eszem és a szívem. Abból biztos országos balhé lenne, ha összejönnék a barátom feleségével...

Garantálni úgy sem lehet, hogy a nagy őt találtuk meg egymásban.

Valószínű maradnak a véletlennek tűnő érintések és simogatások...

2015. ápr. 20. 09:43
 8/8 anonim ***** válasza:

Azért ezt se nagyon eröltessétek, mert előbb utóbb egyre bátrabbak lesztek és egyre ovatlanabbak és fel fog tűnni! :)

Maradjon a barátság, hidd el az többet ér mindenkinek!

2015. ápr. 20. 10:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!