Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Valóban felelőtlen lennék vajon?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valóban felelőtlen lennék vajon?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy tegnap kötöttem életbiztosítást, arra az estere, ha valami történne ugye velem. Az ördög soha nem alszik.

A páromnak viszont nem tetszik a dolog, ő ellene van, és azt mondta rám, hogy felelőtlen vagyok, szórom a pénzt. Ilyen felelőtlen lány neki nem kell! Én meg írtam neki, hogy gondolok a jövőre, és nem a mának élek, mint egyesek. A majdani férjemet bebiztosítom, ha netán történne velem valami, és ezt tőle is elvárom majd, hogy ha vele történne valami, akkor a családja ne maradjon szarban!

Vélemények?

Előre is köszönöm!

2010. febr. 17. 09:18
 1/10 A kérdező kommentje:

Ja, és még annyit mondott, hogy mindig az ellenkezőjét csinálom, mint amit ő gondol/szeretne/mond. De kérdem én, ez tényleg olyan nagy gond?

Ráadásul még Fundamentát is szeretnék majd elkezdeni vmikor rakni, hogy ha oda jutok, hogy veszek házat, legyen miből. Ez most felelőtlenség, mert sztem nem!

2010. febr. 17. 09:21
 2/10 anonim ***** válasza:

Tudod, spórolni csak az tud, akinek van miből. Ha nincs pénz, akkor felelőtlenség, ha van, akkor okos dolog.

Egyébként mind a ketten éretlenül álltok a dologhoz.

2010. febr. 17. 09:32
 3/10 anonim ***** válasza:

az életbiztosítás egyben spórolás is. nem pénzszórás.

ha lejárt a 10-15-20 év amennyire megkötötted, akkor visszakapod.

2010. febr. 17. 09:36
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, már 5 év után is ki lehet venni, de amúgy 18 év a lejárati ideje, és akkor pár milkát tudok felvenni.

Sztem 23 évesen nem vagyok éretlen, mert gondolok ezzel a jövőre. A fizetésemből kitelik végül is, ráadásul havonta tudok így is félrerakni pár 10000-et, úgy, hogy egyéb kiadásaim is vannak mellette.

2010. febr. 17. 09:43
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom... Az ilyen eléréses biztosítások nem a legjobbak, tapasztalatból mondom. Többet fizettünk be, mint megkapunk a mostani állás szerint. Jól gondold át :)

Amúgy nem tartom felelőtlenségnek, inkább előrelátónak.

2010. febr. 17. 09:48
 6/10 anonim ***** válasza:

Édesanyámék is úgy gondolták anno három-négy éve, csak az ember nem számol azzal, hogy bármi bekövetkezhet, így például egy jó nagy gazdasági válság, amikor alig telik kenyérre, és hipp-hopp nem tudják fizetni a részleteket...

Így tehát visszagondolva minden hónapban kiadtak egy jó nagy összeget tulajdonképpen a semmiért...

2010. febr. 17. 09:51
 7/10 A kérdező kommentje:
Igen, az is benne van a pakliban, hogy emelkedik a havi befizetés. Viszont idén szeretnék vállalkozást indítani (védőnőként dolgozom), és akkor valszeg több fog bejönni havonta. Így, ha válság miatt úgy alakul, hogy emelkedik, akkor remélhetőleg nem vág fölghöz majd. Remélhetőleg! :-D
2010. febr. 17. 10:10
 8/10 anonim ***** válasza:
az az igazság hogy az életbiztosítás manapság már sajnos az átlagnép köreiben luxusnak számít, idáig jutottunk. tényleg érdemes lett volna megbeszélned a pároddal, de ettől tőle még hatalmas nagy bunkóság volt azt mondani hogy szórod a pénzt, az életedről van szó. ha akarod akkor tartsd meg a biztosítást és ne foglalkozz vele mit beszél és szerintem a szüleidet tedd meg kedvezményezettnek....
2010. febr. 17. 11:10
 9/10 A kérdező kommentje:

Beszéltünk már róla, ő már akkor is hülyeségnek tartotta, mert, hogy ott van a TB. De könyörgöm, még nem is élünk együtt, nem vagyunk házasok, akkor még nem sok beleszólása van.

Na meg, hogy ugyanannyit kapok vissza a végén, mint amennyit befizettem. De nem a "végeredmény" motivált engem a megkötéskor, hanem, hogy biztonságban érezhessem magam. Egyébként anyukám a kedvezményezett, és ha férjhez megyek, akkor szeretném átírni a férjemre.

2010. febr. 17. 11:42
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem írtad h mit dolgozol és mennyit keresel és a férjed mennyit keres,és mennyi havonta az életbiztosítás.

Amúgy ha lenne vagyonod,házad,gyerekeid,úgy lenne valami értelme.De fiatalon sztem még korai.Nem lehet így élni,mert ennyi erővel ki se lépj az utcára mert bármi megtörténhet.... és a biztosítás nem védi meg az életed.Ha meg meghalsz nem mindegy hogy mit hagysz itt magad után ha nincs gyereked?A pénzed élve kell élvezni,nem pedig holtan "meggazdagodni".Amit meg magatokról írtál,h ennyire nem vagytok közös nevezőn... akkor miért vagytok együtt?Mi a jó ebben a kapcsolatban?

2010. febr. 17. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!