Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan tudnék segíteni neki?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnék segíteni neki? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok. A barátom (18 éves)a napokban autóbalesetben elvesztette a szüleit..... Mivel még nem volt olyan, hogy a környezetemben valaki összeomlott volna, így nincs tapasztalatom arról, hogy mit kell mondanom, tennem (természetesen vígasztalom, de nem tudom, hogy pontosan mit mondjak, vagy mit tegyek) nem tudom, hogy hogy' tudnék könnyíteni a lelkén. Nagyon összetört, sírógörcsöt kapott, amikor megtudta:( Pont vele voltam, tehát mindent hallottam. Kérdeztem tőle, hogy "mi történt, Gyuszi? Te nem szoktál sírni..." Mikor lenyugodott valamennyire, akkor mondta el, hogy mi történt. Már a negyedik évbe lépett a kapcsolatunk, tehát a bizalom megvan benne irántam. (Bennem is iránta) Nagyon rossz, amikor sírni látom, szeretnék segíteni neki feldolgozni a történteket. Ha tudtok valami tanácsot adni, megköszönöm! 18 éves lány (vakok vagyunk, tehát nem igazán tudunk elutazni, hogy kimozdítsam ebből a gödörből.... így ez a lehetőség kilőve:() Mielőtt valaki meglepődne: beszélő számítógéppel írok.
2010. jan. 18. 09:22
 1/4 anonim ***** válasza:

nagyon sajnálom ami történt. sajnos elég nehéz és hosszadalmas folyamat egy halálesetet feldolgozni, ha egyáltalán lehetséges. csak azt tudom mondani, hogy legyél vele, legyél mellette. az idő múlása szokott általában a legjobb gyógyír lenni. biztosítsd, hogy te mellette vagy és nincs egyedül.

ha beszélgetni akar beszélgess vele, ha nem akar akkor ne erőltesd. sok erőt kívánok.

2010. jan. 18. 09:27
 2/4 anonim ***** válasza:

rossz amikor sírni látod??? khmm khmm.. vagyis hallod, ugye? khmm...

Legyél mellette, semmi mást ne tegyél.

2010. jan. 18. 09:39
 3/4 anonim ***** válasza:
Csak legyél mellette. Ezen csak az idő segíthet, te nem siettetheted a fájdalom múlását. Érezze hogy mellette vagy, és majd enyhül a dolog. Nem igazán lehet itt erőlködni. De az nagyon sokat jelenthet neki, még ha nem is mindig érzékeled, hogy számíthat rád. Szeresd, és vigyázz rá.
2010. jan. 18. 09:41
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek a válaszokat! A 2. válaszolónak csak annyit, hogy miért kell kiforgatni a másik szavait? Logikus, hogy nem úgy értettem, hogy látom, hogy szemmel látom, hanem érzékelem. A vakok is úgy szokták mondani, hogy "látom". Mikor valamit tapogatunk, akkor is azt kérdezik tőlünk a tanárok, hogy "látod?" De, hogy megnyugodj: igen, rossz HALLANI
2010. jan. 18. 11:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!