Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy férfi sosem üthet meg egy nőt?
Beszélgettünk egy barátnőmmel, és finoman figyelmeztettem, hogy ne legyen ilyen fölényes, mert a leendő párja nem fogja tolerálni. Szerinte annak a pasinak, aki nem tolerálja, ott az ajtó.
Nem értem, egyes nők miét élnek abban a hitben, hogy mindent megtehetnek, csak mert nők.
Szerinte a férfinek csak szépen el kell tűrni, kezet úgyse emelhet nőre.
Nő vagyok, de úgy gondolom, egy-két nőtársam megérett már egy akkora pofonra, hogy a padlón kelljen keresgélnie a fogait.
Szerintetek van olyan eset, ahol jogos a nőt megütni, vagy nem?
Én azt mondom, hogy egyenjogúság van, ami NEM egyenlő azzal, hogy mostantól mindenki püfölhet mindenkit. Egy kapcsolatban mire megoldás az erőszak? Normális esetben senki nem ver senkit, ha meg igen, akkor abból a kapcsolatból ki kell lépni, ha ezt nem teszi meg a bántalmazott fél, akkor ugyanolyan hibás, mert eltűri ezt a viselkedést. (jó 1000-ből 1 esetben olyanok a körülmények, hogy nem lehetséges szakítani, de itt gondolom nem erről van szó)
Az meg hülyesége, hogy 1 pofon (vagy bármilyen verés) "helyrehozza " egy kellemetlen személyiségű ember hibáit (mind a hisztis plázacicát, vagy a csalfa pasit)
Senkinek nem kell eltűrnie, hogy sz.rul bánjanak vele, ez igaz, de ilyenkor el kell távolítani az illetőt az életünkből, ennyi.
Szerintem eltértetek a kérdéstől. Nem az volt a kérdés hogy mikor ki üthet meg kit. A kérdés azt sem mondta hogy szerinte egyáltalán jó az erőszak, női szemmel sem firtatta a dolgot. A kérdés arról szólt hogy a férfi megüthet-e egy nőt.
Senki nem mondta azt hogy eleve azt elfogadják a férfiak hogy a nő üsse meg őket, senki sem mondta hogy ez rendben van, miért vitázunk itt olyan dolgokon ami nem adott? Plus teljesen más szemszögből generáljuk a vitát.
Egy férfi megüthet egy nőt? Igen, szélsőséges esetben szerintem igen. Egy nő, megüthet egy férfit. Szintén szélsőséges esetben! Jobb lenne ha senki nem ütne meg senkit? Abszolút! Nem kell példával jönni, ha ütünk valakit, az csak is okozat kérdése nem pedig nem-é. Szerintem az erkölcs sem diktálja azt hogy csak amiatt ne állhassak ki magamért (persze itt a pofon az szükség legyen, mert valljuk be van amikor az) mert a gyengébbik nem tiporja porrá a becsületességem.
Engem a szüleim pofoztak, és tudjátok mit? Örülök neki, mert helyre tett bennem akkor és ott néhány olyan dolgot ami jelen pillanatban meghatározza a személyiségem és nem arra gondolok hogy egy agresszív állat vagyok!
Persze. Attól, mert nő, mi változik? Semmi!
1. ha jogtalanul megütöm
2. ha sértegetem, vagy bármely szerettét szidom
3. ha pánikba esek és másképp nem tud felrázni
Alap, hogy az erőszak nem megoldás, de ebben a három esetben megérdemelném a pofont, vagy ilyesmit.
25L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!