Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A párom drogozik. Megszokjam...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom drogozik. Megszokjam vagy megszökjek?

Figyelt kérdés
Úgy tűnik változás nem igen lesz. Néhány hónap után mondta csak el és kezdte el csinálni előttem is, addigra pedig már fülig szerelmes voltam, gondoltam megpróbálom elfogadni. Újabb hónapok teltek el, de egyszerűen nem megy... Szerintem ez nem egy normális dolog, én is csak szenvedek miatta. Dolgozik, normális, teljes értékű ember, de minden este nyomja. Alig látszik rajta, ha nem tudnám talán észre sem venném, talán ezért sem fér a fejembe. Nagyon szeretem, de nem tudom elfogadni, ő pedig változni nem fog. Meg lehet ezt szokni, vagy fussak amíg lehet?

2014. júl. 11. 22:00
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

A mindennaposság, rendszeresség részemről sok. Nem ítélném el, ha csak buliban szívna el egyet-egyet, de így gyakorlatilag annyit szív, hogy szerintem állandóan a hatása alatt áll nagyjából. A reggelek kivételek, amíg akarja kibírja, itt a kulcsszó az akarat. Nyilván tiszta fejjel szeretem leginkább.

Egyébként kipróbáltam. Szinte mindent, amivel ő napi, vagy heti szinten találkozik, pont azért, hogy hátha találok választ arra miért is olyan jó ez. Pont ugyanolyannak tartom az összeset, mint a részegséget. Jó jó... alkalmanként talán, de én ezt képtelen lennék mindennap csinálni, nem is esne jól. Ezért sem értem. Azt mondják könnyű rászokni a drogokra. Hát velem nem tudom mit kellene csinálni, hogy én ezekre képes legyek rászokni.

A család egyáltalán nem kizáró tényező. Több ismerős is van a párom haveri körében, aki családos, valaki kisgyerekes, valahol nagyobb gyerek van, akinek már vannak kérdései. A feleségek vagy elfogadják bizonyos kompromisszumokkal, vagy egyszerűen nem is tudnak róla. Az én párom azt állítja a gyerekvállalás lenne az a pont, ahol végleg leállna mindennel, hiszen nem beteg gyereket szeretne (ha egyáltalán összejönne a fű miatt). Kisgyerek mellett pedig már nem csinálná. Ebben sem vagyok biztos, hiszen van példa előtte, ahol ez működik.

Fogalmam sincs mi lesz ebből, nekem ezt nehezen veszi be a gyomrom, de a napokban megejtünk arról egy komoly beszélgetést, hogy van-e erre megoldás. Én már annak is örülnék, ha a keményebb dolgokat hagyná és szívni is csak mondjuk napi 1-szer szívna, hogy ne legyek túl irreális kezdetnek.

2014. júl. 13. 19:41
 22/31 anonim ***** válasza:

Remélem jó irányba fog fordulni az a beszélgetés.

Ha megkérhetlek a végkimenetelét leírnád?

2014. júl. 13. 20:23
 23/31 anonim ***** válasza:
Engem is érdekelne a dolgok alakulása, drukkolok nektek.
2014. júl. 14. 00:58
 24/31 A kérdező kommentje:

Beszélgettünk róla, elég komolyan. Normálisan sikerült szerencsére.

Eredménye igazán nem lett. Próbálunk kompromisszumot találni, de nem egyszerű. Azt mondta nem akar hazudni, ő nem lesz olyan, aki ezt a párja háta mögött, titokban nyomatja és nem is fog más miatt, vagy is miattam leszokni, mert szerinte ez úgysem működne (ezt tudtam, egyszer már beszéltünk róla). Akkor fog leszokni, hogyha ő talál indokot arra, hogy megtegye. Vagyis külső hatásra nem, csak ha ő legbelül érzi a késztetést.

A keményebb dolgokban sikerült kompromisszumot kötnünk végülis. Azt mondta ezt képes hanyagolni és ha gondolom, akkor csak bulikra leredukálni, akkor viszont értsem meg, hogy ő sosem iszik, neki ez van az alkohol helyett, akkor nem fogja nélkülözni. Buliba havonta, két havonta egyszer jár(unk), sosem látom mit csinál, csak a szemein tűnik fel, hogy nem tiszta, kulturáltan néz ki és viselkedik, ezt így eltudom fogadni kezdésnek.

A "cigivel" még puhítanom kell egy kicsit. Nem várhatom el tőle, hogy egyik napról a másikra le tegye és ha együtt vagyunk tényleg van, hogy 24 órán keresztül eszébe sem jut, vagy ha mégis, akkor a fülébe duruzsolok, hogy nee és rábólint. Akkora baj talán nincs, tehát tudom, hogyha igazán akarná, akkor segítséggel végleg le tudná tenni, egyszerűen csak nem akarja, én pedig sosem fogom választás elé állítani. Inkább elhagyom, ha nem bírom tovább, de félnék a válaszától. Nem esne jól az önbecsülésemnek, ha a szemembe mondaná, hogy ezek fontosabbak neki nálam.

Ennyit sikerült elérnem, egy fél fokkal már ettől is könnyebb a lelkem.

2014. júl. 14. 20:04
 25/31 anonim ***** válasza:
53%

"Nem esne jól az önbecsülésemnek, ha a szemembe mondaná, hogy ezek fontosabbak neki nálam."

Szerintem nem is okos dolog ezt ilyen féltékenységi játszmává alakítani. Amit a párod csinál az egy életmód, te pedig egy ember vagy. Ez kb olyan, mint ha azt mondanád, hogy: "nem esne jól az önbecsülésemnek, ha a párom nem lenne hajlandó feláldozni a lábait értem". Jó, ne a legjobb példa, de akkor is, nem így kéne ehhez hozzáállnod. Ez nem rólad szól, hanem róla.

2014. júl. 14. 21:15
 26/31 A kérdező kommentje:
Lehet hogy róla szól, de a cselekedetei, életmódja kihatással van rám, illetve a kapcsolatunkra is. Ugyanúgy ahogy én alkalmazkodok, vagy legalábbis próbálok, jól esne ha ő is megpróbálna, hiszen lehet hogy két külön lény vagyunk, de nem nézhetjük mindig az önös érdekeinket ha boldogok akarunk együtt lenni.
2014. júl. 15. 09:09
 27/31 anonim ***** válasza:
Nekem azért furcsa, hogy nem tenné le a drogot azért, hogy te jobban érezd magad. És itt nem is csak rólad van szó, mert ha abba hagyná, hosszútávon neki is jó lenne.
2014. júl. 15. 11:05
 28/31 anonim ***** válasza:

Én csak azt láttam hogy semmi baj nincs vele, normálisan ér és te érzelmileg zsarolod, a háta mögött kibeszéled és mindenféle játszmákat folytatsz.

Tudom, már régi kérdés. Ha azóta különváltatok akkor örülök neki elég csúnya dolog volt amit vele műveltél.

2016. aug. 1. 21:13
 29/31 A kérdező kommentje:
Nah... örülök neki, hogy eljutottunk odáig, hogy én vagyok a szenvedtető alany és normális, ha valaki 0-24-ben be van szívva. Én elkeserítőnek tartom, ha valaki ezzel együtt képes teljes életet élni és normálisan viselkedni, enélkül idegbeteg lesz. Többször megpróbálta napokra hanyagolni ezeket a dolgokat. Ekkor jött ki azt hiszem, hogy mennyire függő. Egy-egy nap alatt nem jelentkeznek az elvonási tünetek. Volt szerencsém belekóstolni abba, hogy milyen az, amikor igen... Nem kívánom senkinek és sajnos ő nem veszi észre ilyenkor hogy viselkedik, így én tarthatatlannak éreztem ezt a kapcsolatot. Legyek egy érzelmi zsaroló szemétláda, egyéb simlis dolgai is kiderültek, így a kapcsolatunk véget ért.
2016. aug. 7. 09:47
 30/31 anonim ***** válasza:
Jól tetted kérdező hogy véget vetettél ennek. Sajnos nem változnak... nem hiába függőek.
2016. aug. 11. 14:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!