Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom drogozik. Megszokjam vagy megszökjek?
ironikusan próbáltam felidézni azokat az érveket, amikkel a drogos dobálóznak :)
ezért kár volt töröltetni a hozzászólásom.
Írhattad volna azért hogy mit nyom, mert azért nem mind 1
Ha csak esténként el szív egy spanglit és rendesen éli életét ugyan úgy akkor nem értem mi negatívumod származhat belőle, főleg ha azt mondod ugyan úgy viselkedik és nem is látszik rajta. Ha a pénztárcája bírja és van annyi esze hogy nem lép át a szintetikus cuccokra , akkor had csinálja. Addig nem ítélheted el amíg nem megy valami rovására a dolog. Áldani fogom a napot mikor már senki nem fog le drogosozni egy olyan embert aki esténként sodor magának. Nézhetjük úgy is hogy már a koffein is drog meg az alkohol cigi stb. azok is drogok akkor, vagy nézhetjük úgy is hogy: a "drog" az a szintetikusan előállított fizikai függőséget okozó tudatmódosító szerek.
Köszönöm a válaszokat, sajnos én is így érzem. Tényleg nagyon szeretem őt, ha ez nem lenne, ő lenne a tökéletes számomra. Egyszerűen nem tudom elhinni ezt az egészet.
Nem kemény drogos és mostmár lassan 8 éve csinálja ezt ugyanilyen intenzitással, szóval azt sem gondolom, hogy elfajulna a dolog, de ettől függetlenül ez nekem nem természetes és normális dolog. Nem tudom elfogadni.
Próbáltam beszélgetni vele erről, miért is jó ez neki, amikor nem történt se a múltjában, se a jelenében olyan dolog, ami ezt indokolttá tehetné. Mégcsak egy értelmes választ sem kaptam, egyszerűen csak ellazítja, neki ez jó, kikapcsol az agya, stb. Számomra a kikapcsolódás nem itt kezdődik és úgyérzem ez mindig is súrlódási pont lenne közöttünk.
Hogy kit/mit választana? Erre nehéz válaszolni. Pontosabban sajnos nem. Az egész baráti társasága olyan, mint ő, amíg itt él közöttük esélytelen, hogy leszokjon. Egyrészt mert nem akar, másrészt mert a haverjai nem hagynák, ő meg mivel fiatal kora óta ezt látta a társaságban már úgyérzi ez a természetes. Az ő szemszögükből inkább én vagyok a fura, mert nem élek ilyenekkel, pedig "nézzem meg, mindenki dolgozik, párkapcsolatban él, családos, blabla...".
Talán ha ők nem lennének (ami kizárt), akkor gondolkozás nélkül azt mondanám, hogy engem választ. Így sajnos szintén gondolkozás nélkül azt tudom mondani, hogy a drogot választaná.
Azt mondja ha akarna, simán le tudná tenni akár egyik napról a másikra, de ezt nem értem, vagy másért fogja megtenni, ha megteszi, hanem magáért. Ő pedig egyelőre nem akarja abbahagyni. Ebből én arra következtetek, hogy fölösleges választás elé állítanom, tudom mi lenne a döntés. :(
A füves cigi mindennapos. Van, hogy többször is. Ezen felül alkalmanként rátesz egy lapáttal (speed, extasy, vagy éppen ami jön). Utóbbiak nem mindennaposak azért, de minden különösebb indok nélkül rájön hetente egyszer-kétszer, hogy neki az most jól esne. Ha buli van, akkor alap.
A szemeit leszámítva tényleg nem látszik a viselkedésén/külsején semmi, akkor sem ha "felpörgeti" a dolgot, de attól még, hogy ez anyagilag nem terheli meg, nem megy más rovására, nem gondolom, hogy normális. Főleg az zavar, hogy a legegyszerűbb kérdésre sem tud válaszolni: miért?
Édes lányom, ha ennyire érdekel mi a jó benne próbáld ki.
Jaa te elítéled ezeket, akkor meg ne foglalkozz ezzel. Azért szívnak az emberek mert fel dob mindent. Fel fokozza az érzékszerveket érdekesebb minden és jobban pörög az agy kreatívabb jobb ízek érdekesebb a fílm, még a szex is jobb stb stb, és ennek még millió oka van. A zöldel az élet olyan mint ha vennénk egy autót full extrával, élet fű nélkül autó extrák nélkül. Lényegében ugyan azt tudja de az egyik még is jobb mert több. Pl az én társaságomban is mindenki szív vagy oszt... De tényleg egytől egyig pedig nem ismerek kevés embert ... Ja és van köztük roham mentős, rendőr , tanár, személyi edző, szakács , pincér, stbstb. Mind szívnak és még is rendes életet élnek komoly szakmában. Addig lehet így élni míg nincs család, aztán utána már az úgy leköt hogy a gondolat se bukkan elő mien lenne ha ...
Azért, mert függő.
Hiába mondja azt, hogy le tudna szokni, biztos vagyok benne, hogy képtelen lenne rá.
Pár nap után követelné a szervezete, nem bírna leszokni róla.
Ráadásul a speed, extasy...nem a könnyű drog kategória, pár éven belül, ha eddig nem is, de vagy bele fog halni, vagy nagyon elcsesződik a szervezete.
Nem viccből mondják a toxikológusok, hogy semmiképpen sem.
Mit fogsz tenni?
A "miért" a világ egyik legnehezebben megválaszolható kérdése. Miért vannak úgy a dolgok, ahogy? Miért van valami a semmi helyett? Miért füvezel nap mint nap? Csak. Ez van. Lehet okokat keresni, elméletekkel felállni, de alapvetően a dolgok CSAK úgy megtörténnek. Ez az univerzum hajtóereje, a "miért ne?" Ha lehetséges akkor megtörténik. Vagy nem.
Amúgy ami azt illeti, a fű nem ANNYIRA vészes dolog, ahogy az eki is kábé az alkohollal áll egy szinten. Persze ha napi szinten tolja, az már az én ízlésemnek is sok, de mondjuk van ismerősöm, aki 40 körüli, családja van, zenekarban játszik, egész jófej és már vagy több tíz éve szinte minden nap szív. Szóval igen, így is lehet élni és a párod úgy tűnik ezt választotta. Ha ez neked nem jön be, ez van. De ha tényleg nagyon szereted, akkor adhatnál neki így is egy esélyt.
# 16
"Mind szívnak és még is rendes életet élnek komoly szakmában. Addig lehet így élni míg nincs család, aztán utána már az úgy leköt hogy a gondolat se bukkan elő mien lenne ha ..."
Ezek szerint a drogfüggőkkel is úgy működik ez, mint a többi pszichés függőséggel (alkohol, nikotin, játékszenvedély stb.), hogy mikor már van családja az illetőnek, az már úgy leköti, hogy a gondolata se bukkan elő, hogy mi lenne, ha elszívna egy cigit, legurítana egy felest stb.?
19!
A család miért zárna ki bármiféle függőséget is? Szerintem abszolút nem zárja ki. Mellesleg az alkohol és nikotinfüggők is drogfüggők, mivel ezek is drogok, csak legálisak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!