Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnék kitörni a depresszióból és a magányból? 25/F

Figyelt kérdés

Kétségbeesésemben határoztam el, hogy írok ide. 25 éves srác vagyok, egy vidéki nagyvárosban élek. Már kb 6-7 éve vagyok depressziós. Ennek elsődleges oka a gerincferdülésem miatt ért középiskolás koromra tehető gúnyolódások és a szégyenérzet ezen esztétikai hibám miatt. Próbálok és próbáltam is javítani rajta illetve megakadályozni a romlását gyógytornával, úszással. Javulni ugyan javult és nem romlik, de ez sajnos már ilyen marad. A depresszióm volt amikor enyhült, volt amikor fokozódott, de most úgy érzem, hogy teljesen padlón vagyok. Járok rendszeresen pszichológushoz (és gyógyszereket is szedek), eleinte segített, de az utóbb időben már ez is hatástalan. Egyszerűen képtelen vagyok elfogadni magamat, így "púposan" és ez megkeseríti az egész életem.

Egy társasági, vidám, humoros, beszédes, pörgős életet élő emberből egy ronccsá lettem. Nincsenek barátaim, magányos vagyok, félek az emberektől, azt érzem, hogy mindenki lenéz engem. A depresszióm az ismerkedésre is rányomta a bélyegét. Külsőre 10-es skálán 3-asre értékelném magam, szóval nem vagyok egy Casanova inkább az átlagtól kicsit kevésbé helyes. A depressziómat és a nem túl előnyös külsőmet igényes öltözködéssel próbálom kompenzálni. Főleg az Interneten próbálok ismerkedni társkereső oldalakon, mert élőben már egy jó ideje képtelen vagyok erre. Eddig szinte kizárólag Internetes ismerkedés alapján tudtam randiig jutni lányokkal, de ma már egy ilyen randi előtt is meg kell innom néhány felest, hogy feloldódjak.

Ugyan évek óta járok hetente egyszer szórakozni helyi szórakozóhelyekre, eleinte még néha-néha sikerült is flörtölnöm, ismerkednem (persze csak részegen), de az elmúlt másfél évben állapotom romlásával párhuzamosan már úgy sem megy. Csak lemegyek a bulihelyre (eleve többnyire egyedül járok) és elvagyok magamnak. Egyszerűen nincs bátorságom még részegen diszkóban flörtölni sem. Hiába hordok drága GAS, GANT cuccokat egyszerűen nincs ehhez önbizalmam. A korábbi diszkós ismerkedéseim során is gyakran a lányok kezdeményeztek nálam. Komoly kapcsolatom még sosem volt. Kb 10 lánnyal (és ezek egész jó csajok voltak) volt rövidebb 2-3 hónapig tartó lazább viszonyom illetve rendszeresen jártam prostikhoz.

Egyfelől iszonyat szerencsés vagyok, mert szerető, törődő szüleim vannak és mindenem megvan, másfelől viszont egy lelki roncsnak érzem magam. Úgy érzem, hogy a depresszióm kisugárzik az arcomra és a viselkedésemre, ami eléggé taszítja a lányokat is. A jogi egyetemet is levelezőn végzem, mert nem bírtam a társaságot. Teljesen tanácstalan vagyok, hogy hogyan tudnék ebből kilábalni. Próbálok ismerkedni neten, de egyre kevesebbel sikerrel, élőben pedig méginkább reménytelen.

2014. máj. 1. 18:45
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Kosd le magad. Éppen angolul tanulok. Könyveket olvasok. Tervezek. Dolgozok. Jövő hónapba kondizok. És sportolni kezdek. és a többi ami titok.
2014. máj. 1. 18:47
 2/24 anonim ***** válasza:
Ennyi, az első jól mondja.. csak a prolik nem tudják elfoglalni magukat, én soha nem kattogtam ezen.
2014. máj. 1. 18:51
 3/24 anonim ***** válasza:
0%
Béta vagy.
2014. máj. 1. 18:53
 4/24 anonim ***** válasza:

Ebből csak magadtól tudsz kijönni. Itt vagyok én ellenpéldának: jól nézek ki a legtöbb nő ismerősöm szerint, mégsincs semmi önbizalmam ezen a téren. Igényes vagyok, szintén jól öltözködöm, az ismerkedési próbálkozásaim általában sikeresek is, de feleslegesnek tartom a korábbi csalódások miatt. Eddig akármikor volt nő az életemben, csak egy helyben toporogtam, egyedül viszont sikert sikerre halmoztam.

Keress magadnak egy olyan életcélt, ami csak rajtad áll: gyúrd ki magad, tanulj valami újat, kezdj egy új hobbit, döntsd meg a fejenállás Guiness-rekordját, tök mindegy, csak csinálj valamit. A depresszió legnagyobb oka a tétlenség

2014. máj. 1. 18:54
 5/24 anonim ***** válasza:

Valóban le kell kötni magad. És könyörgök, ha egyszer eljutsz a randiig, ne menj már oda 2 feles után!!! Ha kiszúrnám az első randin, hogy italosan jött a srác, ezzel azonnal és örökre elvágná a második randi lehetőségét.

Antidepresszánsok mellett amúgy se kéne innod, mert hamarosan nem az lesz a bajod, hogy hogy randizz, hanem hogy honnan szerezz új májat...!

De komolyan:

csak te változtathatsz az életeden, sem pszichológus, sem gyógyszer, sem más nem fogja helyetted megtenni. Te a csodát várod, a pszichológustól is. Nem ő segít rajtad, hanem Te magadon, ő csak rávezet, hogyan tedd.

2014. máj. 1. 18:58
 6/24 A kérdező kommentje:
Van benne valami, hogy nem igazán tudok mit kezdeni magammal. A jogot levelezőn végzem és nem dolgozok mellette. Keveset vagyok emberek között. Titeket nem frusztrálna, ha az összes 18 és 40 közötti lánynál, bepróbálkoznátok a társkeresőkön aki a közeletekben lakik és azok 90% vissza sem írni, 7%-a visszír, de nem akar velem ismerkedni, a maradék 3% pedig nagyon csúnya/igénytelen/kövér/70% IQ-s ?
2014. máj. 1. 19:01
 7/24 anonim ***** válasza:

A netes társkeresőkön nem fogsz normális embert találni, lejjebb kell adnod az igényeidből. Ha buta, azzal ne foglalkozz, jó lesz fejleszteni a társadalmi képességeidet, vagyis inkább a gátlásaidat oldani.

Az, hogy nem jársz társaságba, önhiba. Ezen se én, se pszichológus, se más válaszoló nem fog tudni segíteni... őszintén, nincs egy haverod se, akit fel tudnál hívni, hogy "figyelj, igyunk meg egy sört"?

2014. máj. 1. 19:03
 8/24 A kérdező kommentje:
Sajnos alkohol nélkül már nem tudom elengedni magam és ez kihat a beszédemre is. Zárt szájjal beszélek, alig lehet érteni amit mondok. Még a számat sem merem kinyitni rendesen...
2014. máj. 1. 19:03
 9/24 A kérdező kommentje:
Igazából az sem zavarna, ha kedves, ápolt, tiszta. Tudom, hogy a társkeresőkön nem a legjobb a felhozatal, de élőben egyszerűen képtelen vagyok randiig eljutni valakivel. Vagy ha el is jutnék úgysem merném megkérdezni tőle, mert félnék a visszautasítástól. Társaságba úgymond járok, mert be szoktam ülni rendszeresen kocsmákba, kávéházakba, McDonalds-ba. Van sok haverom, akivel tudok sörözni, de az nem pótolja a férfi-nő kapcsolatot. Elsősorban a korombeliek vagy tőlem fiatalabbak társaságában érzem magam feszélyezve, lenézettnek. Ha tizenöt 30 év feletti iszonyat befolyásos emberrel kellene beszélgetnem, akkor kevésbé lennél feszélyezett.
2014. máj. 1. 19:09
 10/24 anonim ***** válasza:

Egyedül nem lehet eljárkálni szórakozni, ismerkedni. A magányos farkasról egyértelmű, hogy a magányos farkát be akarja nyomni valakinek. A kettesével szórakozni járó csajok is általában ismerkedni akarnak. Szóval hajrá, fogd a haverodat, irány csajozni.

Gyakorolni olyanokat keress, akik nem jönnek be, és emiatt nem félnél az elutasítástól.

2014. máj. 1. 19:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!