Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mi a véleményetek az ilyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek az ilyen feleségről?

Figyelt kérdés

Adott egy tíz éves házasság, amelynek az első három-négy éve tűrhető volt, az utóbbi hat-hét éve pedig csak egy kínszenvedés. A feleség egyáltalán nem foglalkozott a férjével, a férj pedig éveken át könyörgött neki szóban és levelek tucatjaiban, hogy változzon valami, de semmi eredmény. A férj ezt megunta és lelécelt tíz év után egy másik nővel.

Ezt követően a feleség elkezdett megváltozni, kivirult, hirtelen szerelmes feleség lett, most pedig fűt-fát beígér a férjének hogy menjen vissza. A házasságot szexuális problémák és napi feszültség terhelték mindig is. És van két kisgyerek.

Szerintetek miért van az, hogy 10 éven át kevés a könyörgő szó, a tettek mezejére lépve pedig hirtelen a feleség ráébred arra, hogy a férjének volt igaza? Mit lehet egy ilyennel kezdeni?

2014. febr. 2. 11:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Lakáshitel... vagyis ha jól sejtem, eszed ágában se lett volna elvenni, ha nem lett volna "muszáj". Ezek után igazából nem lepődöm meg azon, hogy nem működik/működött a házasságotok, nagy valószínűséggel már a elején halálra volt ítélve a kapcsolat.

A gyerekek miatt ne maradjatok együtt. Hidd el, tudom miről beszélek, nálunk is ez volt, aztán végül elváltak a szüleink mikor mi már húszon túl voltunk, de ma is azt mondom, hogy már korábban kellett volna.

A gyerek attól, hogy kicsi, még nem hülye. Lehet hogy nem dobáljátok egymáshoz a tányért, de ez a csendes "terror" is feltűnik a gyerekeknek, érezni és tudni fogják, hogy nincs meg anya és apa között az intimitás, gyengédség. Ti szülők pedig meg fogtok keseredni, mert utálni fogjátok az egész helyzetet, de hát a gyerekek.... aki pedig majd rátok fognak haragudni, amiért ilyen körülményeket biztosítottatok a felnövésükhöz.

Ami nem megy, nem kell erőltetni és ez most nem azt jelenti, hogy az első problémánál egyből rohanjunk válni, de nálatok sokkal mélyebben gyökerezik a probléma és sokkal messzebb nyúlik vissza, hogy meg lehessen menteni, főleg, hogy te se azért akarnád, mert fontos a feleséged és szereted őt, hanem a gyerekek miatt.

2014. febr. 2. 12:01
 12/24 anonim ***** válasza:
Mert az ember akkor kap a lába után, miután azt már levágták neki. Azelőtt egy értéktelen végtag volt számára, miután elvesztette már rájött, hogy igazából milyen fontos volt neki.
2014. febr. 2. 12:14
 13/24 A kérdező kommentje:

A feleségem nem direkt önző, csak nem tudja, hogyan kell szeretni. Mivel a szüleitől, akik egy csendes, de teljesen szerelem, szeretet, gyengédség és szexuális kapcsolat nélküli házasságban élnek 40 éve, nem tanulta meg. A gyerekeik soha nem látták, hogy apa akárcsak megölelné anyát...

Én csak azt nem értem ebben az egészben, hogy

(1) ha mondjuk 2 éve is megírtam már neki, hogy ez az egész nem jó, nem vagyok vele boldog, de akkor a levelemet válaszra se méltatta (!), annyit se írt, hogy sajnálja és hogy beszélgessünk; akkor most, hogy eljöttem hirtelen miért lett fontos párterápiára menni meg újrakezdeni?!

(2) miért mellé áll az egész környezetünk, hogy hát jaj se aranyos feleség én meg de szemét vagyok otthagyni két kisgyereket

(3) ez más házasságokban hogy van?! Ha én egy ilyen levelet kapnék a páromtól, hogy nem boldog velem stb. én azonnal összekapnám magam... nem várnám meg, amíg lelécel...

2014. febr. 2. 12:28
 14/24 anonim ***** válasza:

1

-vagy magas ívből le--arta

- vagy nem gondolta valósnak csak hisztinek a problémát

- azt hitte csak fenyegetőzés..

2

a környezet sosem látja aa problémát...csak abból ítél amit lát

feleség egyedül 2 gyerekkel, te leléptél és van új nő..

ennyit látnak, az okokat és okozatokat nem

3 ha ilyen levelet kapnék akkro "elküldeném a fenébe," képletesen csak természetesen, hogy egyrészt nincs képe személyesen közölni a problémáit, hogy nem akkor mondja amikor előjöttek a bajok, amikor már összefoglalva le kell írni alig javíthaó..

eldönteném, hogy megéri-e a változás, ér-e annyit a kapcsolat...

viszont én észrevettem magamon, hogy volt olyan, amit a férjem kért, hogy változzak..próbáltam, amit ő észre sem vett, de nem ment.. pedig sokat küzdöttem magamban, de kívülről ő ezt nem látta.. nálunk a megoldás az volt hogy beszélgettünk, beszélgetünk, nem leveleket írkálunk, mint a tinik

2014. febr. 2. 12:35
 15/24 anonim ***** válasza:
Ja, szal az ő hibája, vessen magára. Hiába írsz még ide 50 mondatot :D A környezeted meg nem tud semmit.
2014. febr. 2. 12:35
 16/24 anonim ***** válasza:

1. Nos talán tényleg rádöbbent, hogy ez nem fog menni ha így viselkedik. Nem kizárt, hogy tényleg akar megváltozni, de a szkepticizmusom még marad a kérdésben. A szüleinél azt is látta, hogy az a helyes ha együtt vagytok...

Mérlegeld, hogy megpróbál megváltozni, és marad a csendes tűrés valójában, vagy tényleg elkezdhet e nyitni.

Általában mindig a kapcsolatok megmentésért szoktam érvelni, de van egy pont amikor ha nem megy, akkor nem megy. (és direkt nem ekézlek, hogy hogyan lehetett elvenni egy mentalitású nőt)

2. mindig csak a férfi lehet a bűnös nem tűnt még fel?

Azért. Akik ekéznek, nem ők éltek vele együtt. Nekik XY kedves aranyos cuki feleség. És persze ott a leányregényes megközelítés, hogy "ha igazán szereted nem kel la szex annyira". Ez a legenda rendületlenül él, olyan okból, amiért a romantikus könyveket olvassák. Életszerütlen, de olyan jó azt hinni, hogy így működik. Hát nem. Nem ők éltek vele, ne foglalkozz velük

3. Ha én ilyen levelet kapnék a feleségemtől szivrohamot kapok ott nyomban, és az az első gondolatom, hogy mit bafftam el ennyire. Az, hogy figyelmen kívül hagyjam fel sem merülhet. Kizárt, hogy egy elhidegült idegenre bízzam az életemet. Azon felül, hogy nagyon fájna. De az ilyen leveleknek oka van.

Kicsit olyan érzésem van, hogy otthon azt látta: ha valamiről nem beszélünk akkor nincs is. Így kellett rájönni, hogy de van.

2014. febr. 2. 12:38
 17/24 anonim ***** válasza:

Egyébként miért leveleztek egymással? Nem egy háztartásban laktok? Tudod, a levél valamilyen szinten kissé megalázó, olyan kb. hogy "arra se volt képes, hogy elém álljon és a szemembe mondja", főleg hogy ilyen komoly problémáról van szó.

Amúgy persze, hogy a kívülállók úgy vélekednek ahogy, mivel ők csak a külsőséget látják. Kedves jóravaló feleség és anya, a férje meg biztos unalmában ott hagyta egy másik nőért, meg a kicsi gyerekeket is. Ezen nincs mit csodálkozni, de amúgy se adunk mindenféle ember véleményére.

A hozott rossz családi példa azért megmagyarázza némiképp a feleséged viselkedését, ebből a szempontból annyira nem is hibáztatható, de nem valószínű hogy túl nagy változás lépne életbe, főleg hogy 10 évig ez a hozzáállása tökéletesen megfelelt, na meg ugye otthonról is ezt látta, gondolom elképzelni se tudja, hogy lehet ezt másképp is csinálni.

Viszont ettől függetlenül továbbra is neked kell eldönteni, hogy mit szeretnél a továbbiakban.

2014. febr. 2. 12:46
 18/24 A kérdező kommentje:
Azért írtam levelet (is), mert szóban hiába mondtam kb. ezerszer, nem tudott semmit mondani rá csak szomorúan nézett. :(
2014. febr. 2. 12:51
 19/24 anonim ***** válasza:
miért gondoltad, hogy ha szóban ennyi volt a reakció, akkor a levél jobban fog hatni?
2014. febr. 2. 12:52
 20/24 Költőnő? ***** válasza:

azt hiszi, h két gyerek és egy életre megvan az ember.

Aztán amikor nem, és rájön, h nem csak anyaként, hanem nőként, társként, feleségként is helyt kellene állni, akkor már lehet h késő.

Egy házasságban nem csak anya és apa van. Hanem egy nő és egy férfi is.

2014. febr. 2. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!