Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek az ilyen feleségről?
Adott egy tíz éves házasság, amelynek az első három-négy éve tűrhető volt, az utóbbi hat-hét éve pedig csak egy kínszenvedés. A feleség egyáltalán nem foglalkozott a férjével, a férj pedig éveken át könyörgött neki szóban és levelek tucatjaiban, hogy változzon valami, de semmi eredmény. A férj ezt megunta és lelécelt tíz év után egy másik nővel.
Ezt követően a feleség elkezdett megváltozni, kivirult, hirtelen szerelmes feleség lett, most pedig fűt-fát beígér a férjének hogy menjen vissza. A házasságot szexuális problémák és napi feszültség terhelték mindig is. És van két kisgyerek.
Szerintetek miért van az, hogy 10 éven át kevés a könyörgő szó, a tettek mezejére lépve pedig hirtelen a feleség ráébred arra, hogy a férjének volt igaza? Mit lehet egy ilyennel kezdeni?
Néha akkor döbbenünk rá a fontos dolgokra amikor eltűnik az életünkből.
A feleség eddig viselkedés, és a reakciója azért nehéz kérdés, mert nem tudjuk pontosan mi hogyan zajlott/történt.
Én arra gondolok először, hogy a feleség most ezt az új arcát felvette a férj visszaszerzése miatt, nem természetéből fakad, mert akkor eddig is ilyen lett volna. Álca, hogy visszaszerezze. És erős a gyanúm, hogy már késő. Hidakat nehezen égetünk fel, és amikor megtörténik nehéz újraépíteni. Szóval gyanítom, hogy elvesztette a férjét.
sztem nem igaz az utolsó bekezdés..
egyszerűen nem szerette a férjét, mellette nem tudott kivirulni..
semmit nem kell kezdeni, nem építették egymást
Ott hibázták el, hogy szakítás helyett összeházasodtak, hiszen ha az első néhány év is csak türhető, az elég erős jel, hogy hiba volt.
ezt felismerhették volna előtte.
a feleség pedig még nem ismerte fel, hogy jobb a férj nélkül, hiszen ez hozta a kivirulást..
aztán ott a sértett büszkeség, hogy elhagyták..
majd túllép rajta, aztán lesz neki is párja
aztán mindenki boldog
A véleményem róla??
Sajnálom, hogy 10 év elment az ő és a férje életéből is, és remélem megtalálja a boldogságát
már a házasság első pár éve is csak tűrhetőnek van bélyegezve? már itt felmerül a kérdés, hogy miért is házasodtatok össze, ha ennyire nem volt semmi boldogság. Egyáltalán mi volt az oka és miben nyilvánul meg az, hogy csak tűrhető volt? Hogyan viselkedett a feleség? Miben kellett volna megváltoznia?
Milyen jellegű szexuális problémák voltak? Ezek már megvoltak a házasság előtt is?
Nem kevés kérdés merül fel az indító szövegedet olvasva.
Bár a problémák már a kapcsolat első napjaiban is jelentkeztek (pl. hogy ez a csaj egyáltalán nem egy rajongó típus, inkább csak úgy "van" -- de legalább kedves meg aranyos); mégis sokáig azt hittem, hogy ez javulni fog. Házasodni lakáshitel miatt házasodtunk össze annak idején.
A problémák dióhéjban, hogy a feleség egy ilyen kis határozatlan szobanövényke, állandóan bizonytalankodik és elront szó szerint mindent; és volt egy közös vállalkozásunk is ami miatt állandó feszültségek alakultak ki. A szexuális problémák is ebből fakadtak már a házasság 3-4. évétől kezdve, azaz a szex majdnem megszűnt egy időre.
Egy napon gondoltam hogy na akkor nekem ebből elegem van, felálltam és eljöttem. A feleségem pár hónap gondolkodás után meg rájött arra, hogy hülye volt, kezdjük újra, menjünk el párterápiára stb.
Nos ez eléggé kérdőjel.
Azt te tudod, hogy szereted e még annyira, hogy megéri párterápiára járni.
Én személy szerint külső szemlélőként elég szkeptikus vagyok. Elvégre az alap személyisége nem éppen az a nő akire vágytál, mi több el is hagytad. Szerinted mennyire fog változni ez terápia ide vagy oda? Ez a kérdés az amire választ kell adnod magadnak, és utána dönteni, hogy oké, akkor vágjunk bele a terápiába.
a gyereknek a legrosszabb egy rossz kapcsolati példát látni... rosszabb, mint ha külön éltek..
a gyerekek miatt nem szabad békülni, csak saját agatok miatt
szerencsére nem a saját bőrömön tapasztaltam..
de a férjem könyörgöt a szüleinek a tesójával, hogy váljanak el a szüleik.. sikerült 21 és 16 éves korukig húzni..
apukája öngyilkos lett, bocs tisztázatlan körülmények közt elhunyt rá 5 évre
anyukája pedig 50 évesen találta meg az életét úgymond..mai napig állítja, hogy a gyerekek miatt maradtak együtt,
Szerintem eddig kellett volna erre rájönnie. Évekig semmibe vett, elvileg. Talán fél, hogy ki tartja el?
Egyébként szerintem ez a férj személyiségétől függ. Én olyan ember vagyok, úgy érzem - bár még sosem voltam házasságban -, hogy nem tűrném, hogy évekig szenvedjek valaki miatt. Ennek fényében nem adnék még egy esélyt, ha megvolt rá x éve. Nagyon önző én nemtörődöm embernek tűnik ez a nő, persze nem ismerem, csak ebből a leírásból alkotok véleményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!