Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Apakomplexus egy 21. századi "divat" vagy súlyos társadalmi válság van kibontakozóban? Manapság miért szaporodtak el így az apakomplexusban szenvedő lányok, akik így akár 20-30 évvel idősebb párral állnak kapcsolatban?
Azt hiszem, lehetne a szokásos kliséket felhozni, hogy érett pasi, meg egzisztencia, meg anyagi függetlenség, de valahol igazságtalannak tartom, érthetetlennek ezt. Mivel én nagyon sok huszonéves férfit ismerek, akik ugyanúgy érettek, céltudatosak, nagy részük már dolgozik némileg anyagi stabilitással rendelkezik és komoly kapcsolatra törekednek.
Ezek a komoly huszas férfiak nem tudnak a korosztályuk béli nőkkel összejönni, mert azok gyakorta 40-es pasikkal élnek, így marad nekik a tizenéves korosztály vége, de azok java része is minimum harmincas pasikat akarja. Végső soron maradnak a 30-as milfek nekik, de ők meg még gyereknek tartják a huszas férfiakat. Így sehogy sem lesz jó számukra. Jogosan vannak kiakadva? (nem a rinyálósakra értem)
" Ha a kérdésemre rá lehet nyomni az általánosítás pecsétjét (mellesleg ez egyre inkább trend lesz, nem annyira általánosítás szerintem), akkor azokra a válaszokra is rá lehet sütni, ahol velőből azt írják, hogy az idősebb férfiak műveltebbek, becsületesebbek, stb. Megkérdezted az összes idősebb férfit? Górcső alá vetted az összes huszonéves férfit?"
Köhm, nem kötekedésből, de na.
Az általánosításnak az a lényege, hogy átlagot vonjunk szerintem legalábbis. Tehát ha a huszonéves korosztályban több a tapló hülyegyerek (mint általánosítás), akkor az nyilván azért van, mert az érintettek ezt tapasztalták, ezt vették észre az ilyen korosztályú fiatalembereknél.
Ha az idősebbek kedvesebbek, figyelmesebbek (mint általánosítás), akkor pedig azért van, mert ez az átlagos tapasztalat.
Persze, ettől függetlenül mindig lehet kivételt tenni, és szerintem senki nem mondta azt, hogy minden huszonéves majom, és minden 40-es maga a csoda. Egyszerűen csak ez a tapasztalat. (az enyém is ez, még ha fáj is)
Másrészről régebben ez a jelenség nagyobb mértékű volt, mint most. Régebben ezzel nem foglalkoztak ennyire, manapság pont az elítélés miatt vállalják be egyre kevesebben az ilyen kapcsolatokat. Az én rokonságomban pl. nincs olyan házaspár, akik között minimum 7 év ne lenne, ennél csak több van. Manapság már lepedofiloznak egy 26 éves srácot, ha 19 éves lánnyal jön össze...
Leírtam: több pénzünk van, tapasztaltabbak, figyelmesebbek vagyunk.
(A szóhasználatod elárul: fitoktat nincs. fitogtat -
fitogtat (ige)
Image:Fitogtat.jpg
1. Dicsekszik, kérkedve mutogatja tulajdonát, képességét.
A férfi az aranyóráját fitogtatja a barátai előtt. A cirkuszi erőművész az izmait fitogtatja a közönségnek.
2. Régies, vadászat: Szagot fog vadászeb; a vad nyomát szaglássza.
A vadász kutyája őz nyomát fitogtatja a bozótban. A kutya a sebzett vaddisznó után fitogtat.
3. Régies, elavult: Késztet, magatartásával cselekvés megtételére buzdít.
A tanár dicsérettel fitogtatja a diákot, hogy még szorgalmasabb legyen. Az anya jutalommal fitogtatja a lányát, hogy segítsen neki a konyhában.
Eredet [fitogtat < ómagyar: fitog (díszeleg, feltűnik) < ősmagyar: fitog (feltűnően mozog) < dravida: vida (kirí)])
High Five High, most biztos nagyon művelt embernek képzeled magad, mert ki tudtál másolni az internetről valamit. Gratulálok az éleslátásodhoz! Ez a kis embereknek a fegyvere, hogy rögtön a legkisebb hibát is észreveszik, nem a mondanivaló lényegét ragadják meg. Tipikus politikus hozzáállás. Ne legyél abban biztos, hogy több pénzed van, mint nekem, illetve mint mondtam, a gyenge ember bizonygatja a saját empatikusságát, tapasztaltságát. A bölcs ember nem tesz ilyet!
66%-os, picit beszűkűlt a világ, amiben élsz, ha azt mondod, egy fiatalabb férfivel ne lehetne ilyenekt átélni. Mindegy, nem állok le itt. Nem értették meg a lényeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!