Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Együtt élő párok, nálatok melyikőtök igényesebb a környezetére?
Egyikünk se egy nagy takarítós, de én azért jobban érzem magam rendezett körülmények között.
Heti egyszer van egy nagyobb takarítás amúgy naponta csak a minimális (megágyazunk, elpakoljuk a ruhákat a szárítóról, elmosogatunk, kivisszük a szemetet).
Szombatonként porszívózás, felmosás, portörlés, kis sikamika a konyhában, fürdőben, wc-ben ott is felmosás és slussz.
Ablak nem koszolódik annyira, félévente takarítjuk. Függönymosás is akkor van. Nincs patika rend, és tisztaság, de nincs kosz se. Átlagos.
Ha a férjed olyan, hogy rendet hagy maga után, nem hagyja szana-szét a ruháit, kimossa maga után a wc-t és a mosdót, leveszi a cipőjét, ha bejön stb stb sokkal kevesebb dolgotok lesz a takarítással.
Igazából ényleg attól függ hogy van szoktatva.
Nálunk én vagyok igényesebb. Úgy szoktam, hogy minden nap főzök mosogatok. A többi dolog, felsöprést, felmosást, fürdőszobát úgy csinálom, hogy az látható változás legyen:)
Tehát én 3 órával érek haza előbb a munkából, mint a férjem, így ezeket én csinálom mert kevesebb a munkaidőm, mint az övé. Hétfőn, és pénteken szoktam takarítani.
Így mikor hazajön látványos a dolog, és nem olyan mintha semmit nem csináltam volna.. mert azt utálom. Ezért nem végzek mindig el mindent minden nap csak azért hogy elmondhassam, hogy minden nap takarítok. Illetve napi szinten nem hordunk be annyi koszt, hogy értelme legyen felnyalni.
A férjemnek is megvannak a feladatai: fát vág, begyújt, csapot szerel, könyvespolcot szerel (amikor kell) , cipekedik, tereget, füvet nyír nyáron, égőt cserél.
Bevásárolni és csirkét gyilkolni együtt szoktunk:)
Nincs értelme befognom főzni pl mert nem tud úgy ahogy én. Neki még a mirelit fasírt is belül fagyott maradt mikor sütötte:D. Illetve az anyjától hozzám költözött, sose élt egyedül. Az anyja meg ugye mindig megcsinált mindent, ezért gőze sincs hogy kell rendesen takarítani... pl azt se tudta hogy a járólapok között ki kell kefélni a fugát időnként, mert ugye az is kosz:)
Ezért olyan dolgokat csinál amik inkább pasisak. Jobban ért hozzá.
Én meg amúgy is szeretek főzni:) Illetve takarítás se rossz mert akkor meg tudok zenét hallgatni.
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!