Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Együtt élő párok, nálatok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Együtt élő párok, nálatok melyikőtök igényesebb a környezetére?

Figyelt kérdés
a barátom rendszerető én nő létemre sajnos trehány vagyok. Nem ezt láttam otthon, de valahogy nem sikerült eltanulnom a pedantériát. A többi testvérem is mind jóval inkább igényli a rendet. Az a baj, h sokszor észre se veszem, meg nem tartom olyan fontosnak a dolgokat, pl h gyakran ágyneműt mossak, vagy h ki legyen a kád sikálva. Tervezzük a barátommal az összeköltözést de nem vagyok biztos benne h képes leszek "normális" háziasszonnyá válni, csak ha közben mindig stresszelek és nem érzem otthonosan magam. H lehet az ilyen rossz megszokásból kitörni, ha amúgy magamtól nem lenne rá igényem?
2013. nov. 23. 10:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Egyikünk se egy nagy takarítós, de én azért jobban érzem magam rendezett körülmények között.

Heti egyszer van egy nagyobb takarítás amúgy naponta csak a minimális (megágyazunk, elpakoljuk a ruhákat a szárítóról, elmosogatunk, kivisszük a szemetet).

Szombatonként porszívózás, felmosás, portörlés, kis sikamika a konyhában, fürdőben, wc-ben ott is felmosás és slussz.

Ablak nem koszolódik annyira, félévente takarítjuk. Függönymosás is akkor van. Nincs patika rend, és tisztaság, de nincs kosz se. Átlagos.

2013. nov. 23. 10:30
 12/16 A kérdező kommentje:
azért az megnyugtat h sokak szerint a heti egy nagyobb takarítás elég ahhoz h egy kisebb lakást(gyerek nélkül) elfogadható állapotban tartsunk. Arra én is képes leszek :)
2013. nov. 23. 10:32
 13/16 anonim ***** válasza:
Beszéld meg vele. Elavult nézet, hogy a nőnek a háztartás oroszlánrészét kell csinálni. Főleg, hogy nálunk a párom nem tud szerelni, és én szoktam pl. az ajtózárat is kicserélni ha bekrepál, és én végzem az ilyen szintű szerelőmunkákat. Ezeket átvállalhatod tőle, ha már ilyen rendszerető. Főleg hogy szerelni való max egy hónapban egyszer van, takarítanivaló meg minden nap ha valaki a patyolat tisztaságot akarja. Igazából az ezzel járó plusz munka az ő feladata szerintem. Ő akar az átlagosnál nagyobb rendet, akkor tegyen is hozzá.
2013. nov. 23. 10:34
 14/16 anonim ***** válasza:

Ha a férjed olyan, hogy rendet hagy maga után, nem hagyja szana-szét a ruháit, kimossa maga után a wc-t és a mosdót, leveszi a cipőjét, ha bejön stb stb sokkal kevesebb dolgotok lesz a takarítással.

Igazából ényleg attól függ hogy van szoktatva.

2013. nov. 23. 10:36
 15/16 anonim ***** válasza:
Mindketten igényeljük a rendet és tisztaságot, annyi a különbség, hogy amikor én meglátok 1-2 szöszt, rögtön elkezdek takarítani, míg a párom azért még vár (várna) 1-2 napot, mire már jól látható, hogy itt a porszívózás ideje. :D Szóval ő még húzná a takarítást. :) De pl a kádat ugyanúgy kitakarítja maga után (elég koszos munka után, így rögtön fürdés után áttörli), elhajtogatja a ruháit stb. Viszont ő a ruháira kényes, és csak vasalva hajlandó felvenni mindent, még ha nem is gyűrött mert felakasztva tergettük ki! Még farmert is élére vasal....:)
2013. nov. 23. 10:55
 16/16 anonim ***** válasza:

Nálunk én vagyok igényesebb. Úgy szoktam, hogy minden nap főzök mosogatok. A többi dolog, felsöprést, felmosást, fürdőszobát úgy csinálom, hogy az látható változás legyen:)

Tehát én 3 órával érek haza előbb a munkából, mint a férjem, így ezeket én csinálom mert kevesebb a munkaidőm, mint az övé. Hétfőn, és pénteken szoktam takarítani.

Így mikor hazajön látványos a dolog, és nem olyan mintha semmit nem csináltam volna.. mert azt utálom. Ezért nem végzek mindig el mindent minden nap csak azért hogy elmondhassam, hogy minden nap takarítok. Illetve napi szinten nem hordunk be annyi koszt, hogy értelme legyen felnyalni.

A férjemnek is megvannak a feladatai: fát vág, begyújt, csapot szerel, könyvespolcot szerel (amikor kell) , cipekedik, tereget, füvet nyír nyáron, égőt cserél.

Bevásárolni és csirkét gyilkolni együtt szoktunk:)

Nincs értelme befognom főzni pl mert nem tud úgy ahogy én. Neki még a mirelit fasírt is belül fagyott maradt mikor sütötte:D. Illetve az anyjától hozzám költözött, sose élt egyedül. Az anyja meg ugye mindig megcsinált mindent, ezért gőze sincs hogy kell rendesen takarítani... pl azt se tudta hogy a járólapok között ki kell kefélni a fugát időnként, mert ugye az is kosz:)

Ezért olyan dolgokat csinál amik inkább pasisak. Jobban ért hozzá.

Én meg amúgy is szeretek főzni:) Illetve takarítás se rossz mert akkor meg tudok zenét hallgatni.

27/N

2014. jan. 3. 01:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!