Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Házasodni szeretne a barátnőm,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házasodni szeretne a barátnőm, de én még nagyon korainak tartom. Hogy tudassam vele?

Figyelt kérdés
Túl sokat részletezni nem akarom. Szeretjük egymást, jól megvagyunk. Öt hónapja jöttünk össze. Előtte nem ismertük egymást és én még kicsit korainak tartom hogy megkérjem a kezét.
2013. nov. 6. 14:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Akkor ne házasodj.
2013. nov. 6. 14:58
 12/18 anonim ***** válasza:

Én is meg szoktam említeni a dolgot a barátomnak, aránylag gyakran, hogy hogyan is képzelem el az esküvőt, meg milyen lesz majd ha..., sőt, még gyerekneveket is fel szoktam sorolni neki, hátha tudunk találni olyat, ami mindkettőnknek tetszik (eddig még nem találtunk). Mindezek ellenére nem vagyok tökkelütött, tisztában vagyok vele, hogy 1 év (mert kb annyi ideje vagyunk együtt) még nagyon kevés arra, hogy továbblépjünk a kapcsolatban, főleg, hogy még mindketten tanulunk, anyagilag is a szüleinktől függünk- ő még a szüleinél is lakik, én kollégiumban-, szóval hova házasodnánk egyáltalán?

De ő megmondta, kerek-perec: ő még nem szeretné, majd pár év múlva esetleg, de előtte ezt meg ezt meg ezt el szeretné érni az életben, és csak azután esetleg. Meg hogy még kora, meg ilyen fiatalon (21 éves, érthető) nem szeretne esküvőt, stb, stb. Nem vagyok én se értelmi fogyatékos, és szerintem a barátnőd sem az, ezért csak az ábrándozás szintjén beszél erről, de ennek ellenére te is normálisan megmondhatod neki, hogy te ezen még nem gondolkodtál, még korainak tartod, és amúgy is fiatalnak érzed magad hozzá. Ehhez még hozzáadod, hogy de nagyon szereted, és akár az egész életed is el tudnád képzelni vele, csak ennyi idő még kevés ahhoz, hogy tettekre is váltsd az elképzelésed. Majd pár év múlva talán.

De szerintem a barátnőd sem éppen komoly szándékkal mondja, mint ahogy én sem szeretném, hogy rögtön holnap egy csokor virággal és gyémántgyűrűvel állítson be az ajtón, térden csúszva és szerenádozva. Ha ez történne, bár nagyon örülnék neki, fogalmam sincs, mit válaszolnék. És szerintem a barátnőd is ugyanígy van vele. Álmodozik, ábrándozik, puhatolózik, hogy kb azonosak-e az elképzeléseitek és a jövőképeitek, de kb semmit sem szeretne megvalósítani a dologból egyelőre még. Legalábbis, nem rögtön jövő héten menni a paphoz, az is tuti.

20/l

2013. nov. 6. 14:59
 13/18 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondoltam hogy ez az én dolgom lesz majd. És nem örülök neki hogy így előkerült. Igazából ha teszem azt terveztem volna a dolgot most visszatáncolnék azonnal és halasztanám.
2013. nov. 6. 14:59
 14/18 A kérdező kommentje:

Igen. Én is azt remélem hogy ez csak egy viccesnek szánt megjegyzés túlismétlése. De a lányoknál soha nem lehet tudni.

Többieknek: nem azt kérdeztem hogy akkor most elvegyem e vagy sem, hanem hogy hogyan tudassam vele szépen azt hogy ez egy kicsit még nagyon korai. (illetve inkább hogy mit gondolhat ő most hogy ezt így ilyen korán kijelenti)

2013. nov. 6. 15:04
 15/18 anonim ***** válasza:

Nyilván neked is van valamilyen elgondolásod a házasságról. Hát mondd el neki. Akkor tudni fogja, hogy mi az ábra, és nem próbálja kiszedni belőled.

Nem kell túlbonyolítani, nekem pl. annyit mondott a párom, rögtön az első hónapban, hogy igen, szeretne családot, házasodni is és gyerekeket is, és mivel már a 30hoz közelít, ez a dolog a nem olyan nagyon távoli tervei között szerepel. És hogy engem el tud képzelni benne, de ahhoz, hogy megkérjen, az kell, hogy biztos legyen benne, éljünk együtt, stb.

Ez a válasz számomra teljesen kielégítő volt. Őszinte, egyszerű, logikus. Valami hasonlóval próbálkozz szerintem, egy-két mondatban össze tudod foglalni, mi a véleményed a dologról, és akkor ő se fog nyaggatni.

2013. nov. 6. 15:06
 16/18 anonim ***** válasza:
Az fura, hogy 5 hónap után mondogatja, de ha mondjuk 30-on túl van például, akkor érthető :)
2013. nov. 6. 15:08
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Ezt gondolom a házasságról én is. Egy teljesen normális dolog és szeretném is majd egyszer. De nem tudom még hogy mikor csak azt hogy nem most. Biztos szeretnék lenni magamban és abban is hogy ő is az :)

Én már a harminchoz közelítek (3év), ő még csak pár éve hagyta el a húszat :).

2013. nov. 6. 15:27
 18/18 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom min vagy kiakadva... A férjem 1 hónap után kérte meg a kezem annak idején. Még a 21-et sem töltötte be akkor.:)

De persze ez mindenkinél más. Mikor értek meg rá, anyagi vonzat stb...

Szerintem csak azt akarta tudni vajon vele el tudsz e képzelni házasságot, vagy ehhez hasonló, mert ugye ha ő házasságban akar élni akkor nem akar éveket várni a semmire, és a fiatalságát eltölteni olyan kapcsolatban aminek nincs számára jövője.

De mivel te is akarsz házasságot, csak nem most, ezért mond meg nyugodtan, hogy te még korainak tartod, és térjetek vissza a témára x év múlva, amikor úgy érzed...

27/N

2013. nov. 6. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!