Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki nem szeretne házasodni, az miért döntött így?
Nekem sosem volt fontos a papír, nem volt az álmom az sem, hogy fehér ruhában vonulhassak mint egy hercegnő.
Aztán végül mégis megházasodtam, mert az akkori párom szerette volna. Válás lett belőle, úgyhogy most már azt mondtam, hogy soha a büdös életben többet nem házasodom. A házasságlevél nem garancialevél. Aki velem akar lenni, az papír nélkül is velem marad.
nem mkinek az az élete célja és vágya, hogy házas legyen és gyerekeket neveljen, lekösse magát, ergó vki tulajdona legyen...
Nagyon sok olyan kérdés van itt fent, amit inkább a nők írnak, hogy " a férjem nem engedi", "a férjem nem segít semmiben", "a férjem nem foglalkozik a gyerekkel", "a férjem nem ad pénzt semmire" és még lehet sorolni... na, ez az, amire nem mki vágyik, persze vannak normális férfiak is, de nehéz megtalálni...
Magamnak való vagyok, nem szeretem a kötöttségeket, felelősséget, azt sem, hogy állandóan legyen mellettem valaki. Vettek volna már feleségül többen is, de mindíg megijedtem és visszakoztam.
Nem bízom a férfiakban és a hűségben, nem hiszek a házasságban.
Gyermeket sem akartam soha.
Akkor meg minek házasodjak??
Az én véleményem szerint a házasság a válás előszobája.. Köszönöm, edbből nem kérek.
"Nagyon sok olyan kérdés van itt fent, amit inkább a nők írnak, hogy " a férjem nem engedi", "a férjem nem segít semmiben", "a férjem nem foglalkozik a gyerekkel", "a férjem nem ad pénzt semmire" és még lehet sorolni.."
Miért, ez csak és kizárólag olyan esetekben fordul elő, ahol házastársakról van szó?Csak olyan férfiak csinálják ezeket a dolgokat, akik férjek?Élettársi kapcsolatban ezek nem fordulhatnak elő soha?Szerintem ugyanúgy előfordulhat, a férfiak nem a házasság miatt lesznek ilyenek.
A legnormálisabb indokot, amit hallottam, egyik barátnőm fogalmazta meg. Ő nagyon sok rossz példát látott a környezetében, tönkrement, rosszul működő kapcsolatokat, házasságokat, kezdve a szüleiével. Ezért eleve fél kicsit a kapcsolatoktól. Úgy van vele, hogy ha talál is valakit, akkor vagy jól alakulnak a dolgok hosszútávon, vagy nem. Ha pedig nem jól alakulnak, akkor a válás nagyobb procedúra. Jogilag nem akar közösködni senkivel, érzelmi értéke sincs a számára a házasságnak.
Vannak ilyen emberek, valahol meg is lehet őket érteni.
Viszont, mikor olyanokat hallok, hogy valakik tökjól megvoltak évekig, aztán kizárólak azért romlott meg a kapcsolatuk, mert összeházasodtak, a legszívesebben megkérdezném: Hány éves vagy királylány/királyfi? Már csak azért, hogy még hiszel a mesékben!
Magától a házasságtól nem romlik meg a kapcsolat, ha addig jól működött. A másik iránti komoly érzelmek nem szűnnek meg, de nem is erősödnek meg csak attól, hogy összeházasodunk.
Talán kivétel az az eset, ha egyik fél nem akarta, csak ráerőltették. Vagy ha előtte még nem éltek együtt, de akkor meg nem az esküvő az ok, hanem az összeférhetetlenség.
Leszögezem, hogy ez az én véleményem, és nem kardoskodom, de ha már megkérdezte a kérdező, hadd legyek őszinte:
Mert számomra van jelentése, sokakkal ellentétben :)
Igaz, nagyon sokan beszennyezik a házasság intézményét, előre látom melyik most házasodó ismerősöm fog szétmenni egy idő után, mert nem képesek felelős döntést hozni, és van akihez (pl. a hűtlen emberek) nem illik. Még a válással nincs is kifejezetten bajom, hiszen van, hogy valaki jelleme később derül ki, és természetesen ne maradjanak összekötve. A hűtlenekről nem is beszélek, az a legrosszabb.
Szerintem amúgy a házasság, két felelős ember szerelmének papírra írt vallomása és köteléke. Elválni sokkal nehezebb, mint szakítani, tehát ez egy fajta bizonyítás, hogy ennyivel is biztosabb valaki az érzelmeiben. Hogy bízik benne, nem akarja elhagyni, és (ha ideális a helyzet) örökre szólnak az érzelmei. Ezt kifejezve aláír egy papírt, esküt tesz stb. Míg egy párkapcsolatból olyan könnyű kilépni. Tudom válni se nehéz, de legalább egyszer az életben megesküdtünk egymásnak, hogy holtodiglan, holtáiglan, az egész család és a barátok előtt.
Kiemelem, hogy a fenti csak abban az esetben van, hogy az ember tényleg komolyan gondolja, és hűséges. A hűség pedig igenis VÁLASZTÁS kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!