Külföldi állampolgárnak mindenképpen kell igazoló okmány arról, hogy máshol már nem házas, ha házasodni szeretne?
Sima önkormányzati házassághoz is szükséges?Két és fél éve vagyunk együtt a párommal.Eljegyzés már megvolt,úton van a baba.Szeretnénk megesküdni még a baba születése előtt,mégha csak önkormányzati is lenne.Jövőévben megyünk csak hozzájuk,csak akkor tudná megszerezni a papírokat,ami azt igazolja,hogy nincs házassági viszonyban máshol.Nincs semmi megoldás tényleg?
20 hetes kismama
Az önkormányzat hivatalból lekéri abban a percben a hajadonsági okiratot, amikor betopogsz, hogy esküvőt szeretnél.
Ez az első lépés. Ha ez nincs rendben, akkor elutasítanak, tehát nem jöhet létre az esküvő.
Első: Külföldi állampolgárnál nem. Neki be kell mutatni.
Mégis honnan tudnák itt, Magyarországon, hogy XY valamilyen állampolgár a saját országában nem házas-e?
Egyértelmű, hogy igazolni kell.
Kérdező: sajna akkor meg kell valakit kérnetek, én is úgy csináltam, hogy megkértem a barátnőmet, faxoltam neki meghatalmazást és küldtem pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!