Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rettegek, hogy elhagy a párom! Mit csináljak, hogy megszűnjön?

Figyelt kérdés

Szuper a kapcsolatunk, imád, gyönyörűnek tart, a hibáimat elfogadja. Együtt élünk, sokat kedveskedik, gyakran ágyba hozza a kávét vagy a reggelit, ha otthon vagyunk és mást csinálunk, félóránként odaszalad hozzám egy csókért, imádja velem a szexet, és minden nap elmondja, mennyire szeret.

De én ezt egyszerűen képtelen vagyok elhinni. Az előző kapcsolatom pont az ellenkezője volt, az exem csak azért volt velem, mert nem akadt más, folyamatosan kifelé tekintgetett a kapcsolatból, és amint akadt más, kidobott. Ez nyilván rendesen padlóra küldte az önbecsülésem.

Elmondtam a páromnak, milyen dolgok járnak az eszemben, féltékeny vagyok már akkor is, ha csak egy lány ismerősével beszél, ha tíz percet késik este, tövig rágom a körmöm, és ha egy nap túl fáradt a szexhez, fél éjszaka álmatlanul forgolódom, hogy biztos már nem kellek neki.

Ő most igyekszik javítani az önbizalmamon, de nem nagyon van eredménye. És látom, hogy rosszul esik neki a bizalmatlanság.

Lehet, hogy pont ezzel fogom elmarni magam mellől? Mit csináljak??

2013. nov. 6. 13:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
45%
Annyira sajnálom,hogy ilyen emberek vannak.De most komolyan miért vagy ennyire hülye?!Ezzel tönkre teszel mindent.
2013. nov. 6. 13:47
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Tudod mi a legnagyobb baj ilyen esetekben? Saját tapasztalat,hogy feljavítja az önbizalmad,lehet hogy majd túlságosan is,és utána te fogod azt tenni vele,amit az előző veled! Nelegyél ostoba,nyisd ki a szemed,lássad hogy ez a pasi imád! ;)
2013. nov. 6. 13:51
 3/12 anonim ***** válasza:
48%

Örülj, hogy ilyen nagyszerű barátnőd van.

Ez már paranoia, üldözési mánia.

Én is sajnos gyakran ilyen aggódós vagyok.

2013. nov. 6. 13:58
 4/12 anonim ***** válasza:

Ne tőle várd, hogy növelje és építse az önbizalmad. Ne tőle várd a megerősítést. Teljesen függsz tőle, nem veszed észre?? Ez nem kapcsolat. Te nem vagy szerelmes, csak azért vagy vele, mert egyedül egy senkinek érzed magad. Rettegsz, hogy szakít? Akkor szakíts te. De komolyan mondom. Nem fogod megtenni, mert félsz. Tudom, mert ugyanebben a helyzetben voltam, mint te. Nem mertem megtenni, helyette megtette a barátom, mert nem bírta már elviselni. Persze nem csak én voltam a hibás. Együtt rontottuk el, neki is voltak hibái. És most itt vagyok egyedül, azt sem tudom ki vagyok. Meg kell találnom önmagam, hogy EGYEDÜL és teljes embernek érezzem magam,nem csak egy férfi miatt. Nem ismertük önmagunkat, nem tudtunk egymás nélkül, külön-külön teljes emberek lenni. Amíg egy ember nem fogadj el saját magát, nem hiszi el, hogy értékes, addig ne is legyen kapcsolatban, mert az halálra van ítélve.

Csak olvasd el amit írtál. Nem szexel veled egyszer és álmatlan éjszakád van. FÜGGSZ TŐLE!

Azt tanácsoltam, hogy szakíts, nem kötelező, ha egyedül is meg tudod oldani ezeket a problémákat, amik benned vannak.Nem benne, miért tőle várod a változást?? Építeni az önbizalmad, önértékelésed, elhinni, hogy értékes ember vagy. Bár mellette még nehezebb lesz. Mert ott van benned a tudat, hogy úgyis melletted áll.. Minden ember más, de nekem a könyvek segítettek. Le is írok párat. Vagy megfogadod a tanácsom vagy nem. Ezeket egyébként le is tudod tölteni, fent vannak.

Peter Lauster - Ki ha én nem?

Peter Lauster - Ne hagyd magad

Christophe André, Francois Lelord - Önbecsülés

Csernus Imre - Férfi

Csernus Imre - Nő

Csernus Imre - Fájdalom arcai

(Nem szeretem annyira Csernust, sok mindennel nem értek egyet és ahogy néhány dolgot közöl, az idegesít, de egyébként tényleg nagyon jó dolgokat ír)

Hány éves vagy amúgy? Ha szükséged van még segítségre akkor nyugodtan írj :)

2013. nov. 6. 14:01
 5/12 anonim ***** válasza:
Szerintem ez normális a rossz tapasztalataid után. Nálam is volt hasonló. Nem is volt alaptalan a félelmem, el is vesztettem később a pasit. Az a baj ezzel, hogy önmagát beteljesítő jóslatként működik ezért nem ajánlom, hogy ezen rágódj mert amitől félsz az be fog következni. Az ebből adódó viselkedés pedig önmagában is tönkreteheti a kapcsolatod.
2013. nov. 6. 14:01
 6/12 anonim ***** válasza:

Pedig nem szabad így aggódni, főleg nem kimutatni. Nem egy lányt ismertem, vagy ismertem a barátját, aki emiatt lett elküldve. Az örökös, oknélküli féltékenykedés, aggódás miatt. Nem szabad így görcsölni, mindent elrontasz, és te magad jársz a legrosszabbul. Hidd el, nem mindenki egyforma, és igenis lehetséges, hogy valaki szeressen. Bár én ezt az aggódást nem viselném sokáig.

A másik pedig, amit előttem is kifejtettek, hogy miért függsz te ennyire tőle? Sztem neked semmi önbizalmad, hogy csak -úgymond- ő általa tudsz létezni. Ez így nem jó. Bízz magadban, hogy igenis méltó vagy a szeretetére, és ő szeret is. Annak ellenére, hogy nem könnyíted meg a dolgát.

2013. nov. 6. 14:17
 7/12 Je Veux ***** válasza:

Érthető, de nem normális. Ezt hosszútávon senki se bírja.

Tanulj meg bízni önmagadban, mert nem a barátoddal van a baj, hanem veled. Méghozzá az, hogy nem vagy képes elfogadni, hogy egy értékes, szerethető ember vagy, és vannak olyan férfiak a világon, akik értékelnek téged.

Kifogtál egy rosszat, szörnyű lehetett neked, biztosan így van, de az az ex volt..ez meg a mostani. Akinek semmi köze az előzőhöz, teljesen más ember, és mindenféle módon képes tudatni veled, hogy mennyire szeret téged.

Fogadd el, hogy valaki szeret!!

2013. nov. 6. 14:20
 8/12 A kérdező kommentje:

Nem tőle várom a megerősítőst, bár örülök neki, ha segít benne. Hanem próbálom magam megoldani.

4., érdekes amit írtál, de nem talált. Előtte tényleg volt hasonló, de utána tudatosan egyedül voltam, pontosan azért, hogy megtaláljam önmagam. De ezzel nincs probléma, eléggé tisztában vagyok magammal, az erényeimmel is, a hibáimmal is. Jól éreztem magam egyedül, nem is nagyon akartam változtatni rajta.

Miatta változtattam, mert beleszerettem. Amiket leírtam róla, azok ugyanúgy megvannak nálam is, szóval a dolog kölcsönös. Szó nincs arról, hogy lépnék, csak nem merek, ő egy csodálatos ember.

Csak tényleg félek, hogy a dolog önbeteljesítő jóslattá válik.

Azért a könyveket meg fogom nézni, sosem árt az ilyesmi, mindig van hova fejlődni :) És hátha találok valami megoldást. Eddig csak azt találtam, hogy igyekszem nem mondani neki, ha valami bajom van, de ez nehéz, mert minden azonnal kiül az arcomra, ő meg észreveszi és rákérdez. 25 éves vagyok egyébként :)

2013. nov. 6. 14:21
 9/12 Imola Ágnes ***** válasza:

Első dolog, hogy tanulj meg túllépni a múlton. Szerinted neki hogy esik az, hogy folyamatosan azt emlegeted, hogy ő is elhagy, mint az előző,...hogy folyamatosan ahhoz hasonlítod. Egyértelmű, hogy szeret, de te nem hiszel neki, nem bízol benne, amivel lassan eléred, hogy nem fogja fárasztani magát, hogy veled foglalkozzon, és esélytelenül bizonygassa a szerelmét.

A második dolog az lenne, hogy te értékeld az életed, légy magaddal elégedett, mert míg te nem becsülöd magad, míg te nem vagy boldog önmagaddal, ő sem lehet boldog veled.

Az alaptalan féltékenység meg borzasztó. Gondold el, hogy téged folyamatosan egy borzasztó dolog elkövetésével vádol valaki, akit nagyon szeretsz, alaptalanul, úgy, hopgy te soha nem tennél ilyesmit... Szedd össze magad...nem az ő dolga az önbizalmadat helyreállítani, azt neked kell megtenned. Egyedül. Ha sikerül elfogadnod magad, hidd el, minden helyreáll.

2013. nov. 6. 14:24
 10/12 A kérdező kommentje:

A dologhoz hozzátartozik egyébként, hogy előttem ő eléggé sok nővel kavart, állítólag az exeit is összevissza csalta, nem tudott leragadni egy nő mellett. Velem is eredetileg csak szexkapcsolata volt, csak máshogy alakult.

Ő ugyan úgy fogalmaz, hogy az az időszak (7-8 év) egy nagy csalódása után volt, amikor nem is volt alkalmas kapcsolatra, no meg mással nem érzett úgy, hogy érdemes lenne, velem pedig igen. Ami tényleg nagyon szépen hangzik, de közben ott van mellette az, hogy ha annyi nőt megcsalt, vajon engem nem fog? Már csak úgy megszokásból is...

2013. nov. 6. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!