Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
15 év együttélés után a párom örökös hiányában a testvéreire hagy mindent. Ti mit szólnátok?
Azt mondta párom mivel nincs se felesége,se gyereke így mindent a rokonaira hagy és esetleg rám is majd ha úgy alakul egy kis részt.Tudom,hogy egy élettárs sosem lesz feleség és nem tölt be olyan szerepet de mégis ez annyira nem szép úgy érzem,hogy jóban rosszban együtt és ezt kapom:(Ráadásul nekem kell majd mennem mivel nála lakunk.Azt mondta a rokonok annyit időt biztos fognak hagyni mielőtt beköltöznének,hogy eltudjak pakolni.
Mikor azt mondtam neki én vagyok itt veled 15 éve úgy érzem azért több vagyok márt egy barátnőnél azt mondta a rokonai vele vannak már vagy 50 éve én meg csak 15 éve ne hasonlítsam már össze a kettőt és ők a vérszerinti rokonai nem fogja senkiért sem kitagadni.
Hiába lennétek házasok, a jelenlegi ptk szerint nem számítasz örökösnek. Özvegyi jogod lenne mindenre, de tulajdonjogod semmi.
Annyit kérhetsz a halálakor, hogy te kéred a vagyonközösség megállapítását és akkor nem mint örökös, hanem mint tulajdonos kapsz az anyagi javakból, hiszen egy vagyonközösséget alkottok és bizony a házból is kapni fogsz, ha akarja, ha nem. Öröklési szerződést köthet a testvéreivel, de a vagyonközösség akkor is fennáll, ezt nem tudja elvenni.
Nem is hallottam,hogy van vagyonközösség megállapítás.
Közösen fizetünk mindent nyilván nem fele fele arányban mert neki jóval több a pénze mint nekem így ő fizet többet mindenben.
Nyilvántarott élettársi papírunk van,bejegyzett nem lehet mert az csak azonos neműeknél van.
Mondtam páromnak én foglak ápolni meg minden,az örökösök meg semmit nem tesznek majd azért vagyonért.Azt mondta akkor minek vagyok itt ha ő nekik is ápolni kellene őt.
Vagyonközösség megállapítása esetén mi alapján döntenek?Vagy ha meg is ítélnek egy bizonyos összeget miből számolják ki?
Nem tudom:( Nagyon rossz,hogy mennem kell nem azért mert nincs hova hanem olyan megalázó.
Szeretnék vele maradni de így nem tudom mi lenne a jó.Nem tekint társnak és ez rossz.
Ha el is hagymám akkor sem változna meg.Amióta elvált azóta lett ilyen rokon mániás.Csak ők vannak és az ő szavuk a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!