Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A fiatal fiúknak miért imponál...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A fiatal fiúknak miért imponál egy idősebb lány?

Figyelt kérdés
Annyira nem értem és annyira zavar amikor pl. Egy 17 éves srác beakar vágòdni egy 20 évesnek.Az önála fiatalabb csajokra meg szemrehányásként közlik h,éretlenek.Annyira feltud engem ez zaklatni.Már nem egyszer hallottam h egy két évvel idősebb fiú visstautasítutta a csajt.Nem ez volna a normális h a fiú 2-4 évvel idősebb?Ha esetleg vlm nagy bikavadítò fiúcskának sikerül lecsapnia egy nála 5 évvel idősebb nőre mégis mit kEpzel mit fog majd vele csinálni?Komolyan azt gondoljàk h egy huszonéves nő majd a tinik közt fog majd keresgélni?Van egy sejtésem a saját kérdésemre válaszomként tőletek.Na de jöhetnek a válaszok,feltevések.

2013. júl. 26. 01:19
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
73%

UI: Tudom, hogy rohadt hosszú lett, de olvasd végig, mert különben nem fogod megérteni! Illetve gondolom reagálni/válaszolni is akarsz rá, úgyhogy még inkább olvasd végig!

Nos látom kicsit lefutott a dolog, és a kérdező sincs megelégedve a válaszokkal, úgyhogy megpróbálok kielégítóen írni:

Még a kérdsen kívül azért írok egy megjegyzést:

Egy fontos szót kiemelnék: Szerelem!

Lényegtelen a kor.

Nos akkor a kérdésre a válasz:

Nagyjából az érettség! De nem a testi! (mondjuk azért annak is van szerepe, de az mellékes) ... Én 16 éves fiú vagyok. A barátnőm 26 éves. 2 éve vagyunk együtt! Voltak óriási veszekedések is, és voltak csodálatos pillanatok is. (és hála az égnek, még folytatódik) Hogy miért az idősebb nők? Erre azt szokták mondani, hogy pszichológiai probléma. Nem! Egyszerűen csak szerelem. És stílus. Ez személyenknt változó, hogy ki milyen embert szeret. Igaz a külsőre vonatkozik, de ez a legjobb példa: Van aki a világos bőrű szőke kékszeműt szereti, van aki a vörös hajú zöld szemű szeplőset, van aki a barna szemű fekete hajú szemüvegeset, stb. Tehát ízlés kérdése!

De gustibus non est disputandum! - Ízlésről nem vitatkozunk!

Tehát nem lehet...pontosabban nem "nem lehet", inkább nem szabadna megkrdőjelezni, hogy ki miért szereti ezt a fajtát....Na de kicsit eltértem, szóval kanyarodjunk vissza:

Én személy szerint az érettség miatt szeretem jobban az idősebb nőket. Mondjuk én magam válogatós vagyok, tehát nem a tetovált, vagy piercinges nőt fogom választani. Egy olyan társat kerestem, aki megértő ha kell, de ha kell akkor be is olvas nekem (persze csak a békét megtartva), aki ha kell felpofoz egykét dologért, de utána rögtön mosolyogva megbeszélhetünk akármit.

ÁLTALÁBAN (tehát nem mindig) az érettebb (lelkileg, és gondolkodásmódilag) fiúknak szoktak az idősebb nők bejönni, mert lelkileg a huszonéves nők sokkal kifinomultabbak mint egy tinilány. Egy tinilány már ha csak más lánnyal beszélget a fiú, rögtön ott terem, és ha nem is lesz éppen féltékenységi rohama, akkor is ott lóg a fiú nyakán amig a másik lánytól el nem kerülnek. Egy tinilány kibeszél a barátnőivel, és sokszor idegesítő nyafogós tud lenni. Egy huszonéves nő viszont ha valami problmája van, ő nem a barátnőinek mesél, vagy nem a képedbe ordítja számonkérően, hanem megpróbálja veled megbeszélni higgadtan. Jó persze ez is egyéni s stílusfüggő, de általánosságban ilyenek a 20-as nők. Jó! Itt persze el lehetne gondolkodni, hogy milyen elméje van a nőnek (én esetemet alapul véve(az vszámokat megváltoztatva,hiszen két éve történt)), ha 24 évesen beleszeret egy 14 évesbe. De pont ez az! Ha belegondolsz, akkor az egyetlen racionális/reális magyarázat, az egyszerűen a: SZERELEM!

Ismét az én példámmal élve:

2 éve szerettünk egymásba! Én voltam akkor 14, ő 24. Most én vagyok 16, ő 26. Tökéletes kapcsolatunk van, mert megértjük egymást, és toleránsak vagyunk egymáshoz! ... Amikor gyermeki problémáim voltak, mint hogy leszidtak a szüleim, vagy nem ment a tanulás, akkor ő segített. 14-16 éves kor, tökéletes szülő elleni lázadások. Ha a barátnőm nem lett volna, már rég visszabeszéltem volna a szüleimnek, és láncot, meg halálfejes pólót hordanék. (de nem lennék emo-s) Ő tanácsolta, hogy beszéljek a szüleimmel meg minden, sőt még le is ült mellém, és ott volt miközben beszélgettünk, de nem szólt egy szót sem. Egy velem egykorú, vagy netán fiatalabb lány, csak egyetértett volna az akkori gondolataimmal, és mégjobban lázadtam volna a szüleim ellen, és semmi jó nem lett volna.

Ezzel szemben én is rengeteg hullámvölgyön átsegítettem már őt. Munkahelyi problémáktól kezdve családi problémákig mindenen. Sőt, még azt is jó pontnak könyveltük el, hogy ami óta velem van, azóta a havi "piros napokon" sem idegeskedik, mert nyugodtan tudunk meglenni. Igaz bejelentés nélkül, de már együtt élünk. Mivel jó állása van, ezért...hát nem a felső 10000-be, de azért elég jómódú vonalba esik. 2-3 évvel ezelőtt hetente elhívták randizni öltönyös úriemberek, és erre pont velem jött össze 2 éve. Én magam sem tudom pontosan, de ismételten csak egy ok van: Szerelem! Nem a racionális miérteket kell keresni. Ha egyszerűen beleszeretsz valakibe, akkor ez van.

Egybként a "miért": Erre a pszichológusok azt mondják, hogy "A csecsemők első szerelme az anyjuk". Mert őt látják meg elsőnek, és biztonságban, melegségben érzik magukat nála. Ezért van az általában, hogy a férfi azt akarja hogy a nő "kényeztesse". De tudat alatt a kényeztetés igazából az odafigyelést jelenti, tehát hogy törődjön vele a lány. Ezért van az hogy a fiúk sokszor idősebb lányt akarnak, mert őket felelősségteljesebbnek érzik, és biztonságosabbnak.

És kitérve a szexuális dologra:

Nem minden fiú megy a farka után! Vagy ha az után is megy, akkor van aki türtőzteti magát. Tessék! Itt vagyok 16 évesen, serdülő fiú, túlfűtött hormonokkal, aki egy 26 éves nővel él együtt, és éjjel is egy ágyban alszanak, már több mint 1 éve. Emellett én is szűz vagyok, és a párom is. Megegyeztünk, hogy amig be nem töltöm a 18-at, addig nem létesítünk nemi aktust. És ezt tartjuk is! Pedig azért elég nehéz nekem ebben a korban, azt meg kell mondjam...Főleg hogy a fehérneműkészletében csipkésen kívül szinte semmilyen másik sincs. És este ezekben mászik be a közös takaró alá. Mégsem történik semmi! Tehát nem feltétlenül kell része legyen a szex egy párkapcsolatnak, amiben még fiatalok vannak.

A társadalmi dolgokhoz szólva:

Ez csak egy hülye sztereotípia hogy a fiúnak idősebbnek kell lenni, mert állítólag a lányok 3 évvel előrébb érnek. Ha ez lenne a "normális", akkor most nem 7 milliárd lenne a népesség, hanem maximum 5,5 milliárd. Magyarország pedig nem 10 millió embert számolna, hanem maximum 7 milliót.

Az meg hogy társadalmilag elfogadott-e, hogy huszonéves nő együtt legyen egy tizenévessel, az meg kit érdekel? Egymással kell élniük és nem a világgal. Az én párom amikor 2 éve elkezdte visszautasítgatni a férfiakat, akkor természetesen szóba került a munkahelyén, hogy van-e már egy "hím" az életében. Erre kapott egy fülest a kollégáitól, hogy a főnök következő nap erről akar vele beszélni. (kotnyeles főnök, és azért akar erről beszélni,mert a barátnőmet kerülgető hapsikkal üzleti kapcsolatokat lehetne kötni, méghozzá tekintélyeseket) Ezért úgy gondolta, bevisz engem a munkahelyére, hátha kellenék. Amig bement a főnökéhez, én kint álltam az iroda ajtajánál. A főnöke megkérdezte, hogy van-e "hím" az életében. És akkor behívott engem, és annyit mondott, hogy "Igen, ő az". A főnöke meg döbbent arccal kérdezte, hogy "magának van egy fia? :O". Barátnőm meg lazán visszaválaszolta, hogy "nem, ő a fiúm" ~és megcsókolt~, de olyan arccal, mintha nyilvánvalónak kellett volna lennie, hogy a 24 éves nőnek ez a 14 éves gyerek a párja.

2013. aug. 6. 23:07
 42/60 anonim ***** válasza:
42%

Hoppá! Most veszem észre, hogy a végét nem fejeztem be...

Szóval úgy tette, mintha nyilvánvalónak kellett volna lennie. Utána következő nap a főnöke megfenyegette, hogy ha nem hagy fel ezzel a dologgal, akkor kirúgja. Emellett a párom számtalanszor elérte a hónap dolgozója címet, meg rengeteg prémiumot, plusz jutalékotkapott, s elég magas rangú dolgozó lett, közvetlenül a főnök alá került, igaz 18-tól 24 éves koráig ott dolgozott. Nos amint a főnöke azt mondta hogy hagyjon fel a velem való kapcsolattal különben kirúgja, a barátnőm máris elment, és rákövetkező nap felmondott. Ez a munka tette őt jómódúvá, és...hát nem gazdaggá, de azért a felsőbb rétegbe. Utána talált egy olyan munkahelyet, ahol meg a főnöke meleg. Így a "más" emberek tolerálása miatt (bár nem tudom hogy ez most a "más" kategória-e) a főnök teljes mértékben nem zavartatja magát ez ügyben, sőt, rendszeresen megjegyzi hogy milyen jó párost alkotunk meg minden. Másfélszer annyit keres mint az előző munkahelyén, dolgoznia ugyanakkora időbeosztásban kell, azonban valamivel kevesebb maga a tevékenység. De a legtisztábban ez mutatja a munkahely okozta helyzetváltozást:

Amig az első munkahelyén volt, addig egy audi R8 spyder 4.2 v8 quattro-val (39 millió) vitt be suliba, de a második munkahelyénél (azaz jelenleg is) már egy mercedes sls amg gt roadster-rel (68 millió) visz be. Tulajdonképpen az munkahelyváltozás azt okozta,hogy sokkal jobb életet élhetünk. És mindez egy utcai balesettel (megismerkedésünk) kezdődött. Alap szinten, ha a nő az idősebb, az csak jót okozhat!

2013. aug. 6. 23:48
 43/60 anonim ***** válasza:
Rikumlyn! Nem hiszem , hogy ennél jobban bárki is kitudta volna fejteni ezt a dolgot, ment a pont....
2013. aug. 6. 23:56
 44/60 A kérdező kommentje:
Uhhh jó sokat írtál.De természetesen végigolvastam!És igen ezért sem volt megfelelő az előző válaszolók irománya mert szó se esett magáról a szerelemről.Hisz ettől függ az egész.És ugye mondtad,hogy mindenkinek más az ízlése,elvárása.Na és nekem az alapok közt van az,hogy idősebb legyen,nekem ez fontos több szempontból okból is.Hisz biztos mindenkinek vannak alap elvárásai.Viszont ha nagyon szerelmes leszeg tény és való h nem tudsz diktálni a szívednek...Én is az a bizonyos érettebb típus vagyok a kortársaimhoz képest.Nagyon más vagyok,tegnap épp a barátnőmnél aludtam és egész állónap beszélgettünk.Más lányok meg csak végig viháncolják a napot és belátom néha ez az agyamra megy.Na de ez egy hosszan elnyúló téma.Nagyon tetszik a hozzáállásod a világhoz.ÉS az is h szűz akarsz maradni...Eddig a te válaszod a legjobb indok,tényleg köszi.Nagyon romantikus kis story és örülök h van ilyen a világban.De én akkor is messze elnyúlok az elvárásaim miatt.Nem tudnék még később se egy fiatalabb fiúval lenni.Bocsáss meg de egy határnál ez nekem undoritó,de ez az én véleményem.Éppen az van velem lányban mint te fiúban.Igen én is az idősebb fiúkat keresem éppen ezért mert érettebb vagyok.És jó volna már normális dolgokról egy normális fiúval beszélgetni!És bevallom néha megrémülök ha ránézek egy mai tizenéves fiúra,eleve az hogy hogy néz ki,hogy van felöltözve,hogyan viselkedik.Néha nevetséges...Szóval én nem tudnék mit csinálni egy átlag velem egykorú fiúval.Ez elég öntelten hangzik de szerintem érted mit szeretnék elmagyarázni.
2013. aug. 7. 12:51
 45/60 anonim ***** válasza:

Kérdező, lehet egy kérdésem feléd?

Ugyebár ittvagyok én 16 évesen. Külsőre, és érettségre is 20-25 körül tippel 10 emberből 9.

Még az én esetemben is CSAK a korom miatt képes lennél elutasítani?

2013. aug. 7. 15:17
 46/60 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Persze hogy értem mit szeretnél mondani :)

De akkor most idézőjelesen válaszolgatok neked! Azt hiszem úgy egyszerűbb ;)

:::

"egy határnál ez nekem undoritó" - Itt fejtsd ki nekem az "undorító" szót légyszíves! És azért az undorító szó az nem az érettsgre vonatkoztatható. De mindegy. Valamennyire próbálom átgondolni hogy mrt lehet az, de nem igazán megy. Az egyetlen amire gondolni tudok, az részedről is a társadalmi dolog, igaz? Szólj, ha tévednék! Tehát végülis te is úgy gondolod, hogy "beteg" dolog, ha nagykorúként fiatalkorúval kezd ki. (jó itt most nem arra kell gondolni hogy 19 éves a 17 évessel, hanem azrt nagyobb korkülönbsgre)

"Igen én is az idősebb fiúkat keresem éppen ezért mert érettebb vagyok.És jó volna már normális dolgokról egy normális fiúval beszélgetni!" - Bocsi! Előre is bocsi! Nem akarom megváltoztatni a nézeteimet, vagy nem akarom "tanácsként" mondani, csak mint megjegyzés. A fiúknál messze más a helyzet mint a nőknél! Ez ösztönös dolog. Míg ha egy fiatal fiú van idősebb nővel, ott mindkettőnek jó ha tudnak beszélgetni meg minden, sőt mint nálunk is, ugye még a szex hiánya sem okoz gondot. Azonban a fiúk agya máshogy működik mint gondolod! A fiúknál ha egy fiatalabb lánnyal jönnek össze, akkor ha a pasi csak nem az a bizonyos egy a millióból aki kivétel, akkor a többi bizony nem színtiszta szerelemből, hanem szexuális vágyból megy bele a kapcsolatba. Ezt én magamról mondhatom. 16 éves fiúként, akit az iskolában szingliként könyvelnek el, szereztem magamnak annyi hírverést, hogy legyen egy-két lány, akitől kapok valentin-napi csokit, de nem bánja ha nem válaszolok neki. Ha nem lett volna már középiskolába lépésem előtt a párom, akkor valószínűleg az a fajta lennék, aki megclozná valamelyik lányt a tömegből, megküzdene egy éccakáért aztán viszlát. Azonban nem vagyok ilyen! Tehát a fiúknál a szexuális vágy befolyásolódik a lány által. De akkor tisztán:

fiatal lány és fiatal fiú - hát ez inkább elhagyható. átlagosan 2 év után szakítás van

fiatal lány és idősebb fiú - itt általában a fiú félelemből vár a lány 18. életévének betöltéséig, (kivéve ha nem várnak) és utána amig jó a szex addig okés utána eldobja.

Fiatal fiú és idősebb nő - itt a fiúk általában könyebben vissza tudják fogni magukat. Ugyanis ha belegondolunk, többségében a szexhelyzetet a nők "semlegesítik", tehát ők ellenkeznek inkább. Így ha a nő az idősebb, akkor meg tudja úgymond "zabolázni" a fiút. Ezért is jobb az ilyen kapcsolat. Mert már csak a kor miatt is (nem gondolkodással nzve, hanem a tudatalatti ösztönök miatt), ha a nő idősebb, akkor a párkapcsolatban nem a hím az alfa, hanem a nőstény. Azonban ha a hím még így is kitart, és nem vált rögtön hogy "inkább friss husira megyek", akkor szereti a nőt. Nos ez gyakori akkor ha a nő az idősebb.

De hirtelen eszembe jutott egy jobb megfogalmazás (azonban ha már a fenti szöveget leírtam akkor nem dobom ki a kukába):

A férfi agy más! A férfiak a fiatalabb, vagy velük egyidős lányok iránt 80%-ban szexuális vágyat éreznek, míg a maguknál idősebb nők iránt 90%-ban szerelmi/tiszteleti érzéseket táplálnak.

Ez a legtisztább megfogalmazása a dolognak. Mint mondtam, nem megváltoztatni akarom a véleményedet, csak azt mondani, hogy a két helyzet (idősebb nő + fiatalabb fiú; kontra idősebb fiú + fiatalabb lány) teljesen más.

2013. aug. 7. 22:37
 47/60 anonim ***** válasza:
94%
Rikumlyn, meghívlak egy sörre :D
2013. aug. 7. 23:56
 48/60 anonim ***** válasza:

Helyesírási hibákért és/vagy az érthetetlen fogalmazásomért előre kérek elnézést : Telefonról írtam....

Rikumlyn! Hihetetlenül tisztellek és "irigyellek" téged azért,hogy ennyire megértitek egymást a pároddal és, hogy viszonylag simán mennek a dolgaitok (abból amit írtál nagyjából ez jött le nekem) :) De félre ne érts örülök a boldogságotoknak és remélem egymás mellet patkolhattok el! Egyébként az,hogy 16 évesen így írsz elég magas intelligenciáról árulkodik :) örülök,hogy még vannak ilyen "gyerekek" MO-n !

Kérdező!

Az én barátnőm 25 éves, én most lettem 20, (Tehát kicsivel több mint 5 évvel idősebb nálam)két éve vagyunk együtt!Én 16 éves koromtól kezdve 18 éves koromig éltem szexuális életet, ezt azért írom így mert a mostani barátnőm még mindig szűz,(hogy miért/hogy az a magánügyünk)így könnyen kiszámítható, hogy kb.2 éve (amióta vele vagyok) nem voltam lánnyal(TERMÉSZETESEN!!!)....Mielőtt megismertem a mostani barátnőmet, körülbelül heti rendszerességgel voltam lánnyal 2 éven keresztül, gondolom mondanom sem kell ,hogy ez a változás nagyon nehéz nekem (főleg eleinte volt az) , de mivel SZERELMES vagyok ebbe a lányba, ha kell életem végéig is kibírom szex nélkül!Tehát amit mondani akarok: Tényleg (!) nem minden fiú megy a farka után!Valamint tényleg (!) nem a szex a legfontosabb egy párkapcsolatban!És bár nekem "imponál" ,hogy Ő az idősebb, de ha mondjuk most 17 éves lenne ugyan ezzel a személyiséggel, akkor is Őt szeretném....."egy határnál ez nekem undoritó" Mondottad! Erre csak azt tudom mondani,hogy a te bajod.Vegyünk engem : Tegyük fel,hogy én bejövök neked (mind külsőleg/mind belsőleg) és te is bejössz nekem!Mondjuk ,hogy szellemileg "egy szinten" vagyunk, és én simán kinézek annyinak amennyi te vagy (Sőt).... Komolyan képes lennél CSAK (!!!) a fiatalságom miatt elutasítani ? Ha erre a válaszod igen akkor az a gond, hogy te még nem voltál szerelmes....

2013. aug. 8. 01:07
 49/60 anonim ***** válasza:

Azt felejtsd el, hogy érettebb vagy mint a korosztályod. Ez tini hülyeség.

Ezt inkább tanácsként mondom, nem fikázásnak szánom.

Az, hogy beszélgetsz ahelyett hogy "viháncolsz", teljesen normális dolog.

Felesleges ezt túlmisztifikálni. Egy 14 éves lány NEM elég érett egy 17 éves fiúhoz. Én még mindig azt mondom, hogy ebben a korban a tökéletes korkülönbség 1-2 év, néhány kivétellel, lásd: Rikumlyn.

Ő az írásai alapján egy olyan srác, aki tényleg érettebb mint a korosztálya, és szerintem is megérdemel egy sört. :)

Viszont te hidd el, olyan vagy mint a többi tinilány, és ezzel nincs is nagy gond. Akkor lennél "érettebb" ha belátnád, hülyeség ez a "menjünk az idősebb pasira" dolog.

Fel kéne fogni, hogy az érzelmi intelligencia, és az érettség nem nem függő, nem az határozza meg azt, hogy ki érett 14 évesen, hogy mi van a lába közt.

Ha az "érett" lány kortársaid kicsit körülnéznének, találnának maguknak hozzájuk hasonló érettségű fiút a saját korosztályukban.

2013. aug. 8. 06:00
 50/60 anonim ***** válasza:
King Kong! Szavadon foglak! :DD Most tényleg kéne a pia! (Nem iszom alkoholt, de jelenleg képes lennék pár litert lehúzni...:( )
2013. aug. 8. 11:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!