Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Jól működő tartós párkapcsolat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jól működő tartós párkapcsolat létezik?

Figyelt kérdés
Környezetemben egy olyan házasságot/együttélést sem látok, ahol minimum 10 éve együtt vannak a felek és boldogok. Van egyáltalán ilyen? Mi kell hozzá? Ha gyerek is van, persze még nehezebb, így elsősorban gyerekesekhez intézem a kérdést: ti hogy csináljátok, hogy boldog, szeretetteli, megújuló legyen a kapcsolatotok a párotokkal? Ki mit/mennyit tesz a kapcsolatért?

2013. júl. 15. 10:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
10%
szerintem csak látszólag vannak boldog párkapcsolatok vagy házasságok,a férj suttyomban eljar ku..ni,a nő meg mit sem sejt,vagy a gyerekek miatt a férj nem is mozdulna,igy a "magánélete" meg meg van oldva.
2013. júl. 15. 10:46
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

13 és fél éve vagyunk együtt a férjemmel és köszönjük jól megvagyunk. Eddig jól működött a kapcsolatunk, nem voltak hullámvölgyek, remélem így lesz ez ezután is. Nem tudom mi kell hozzá, nagy hókuszpókuszt nem csináltunk. Tiszteljük, becsüljük egymást, nagyjából egyforma céljaink, értékrendünk van. A gyerek születése óta sem lett rosszabb semmi. Előtte kettesben voltunk boldogok, azóta hármasban.

Egyébként én látok sok ilyen házasságot. Persze sokan válnak, sokan vannak egyedül, de vannak boldog házasságok is. A szüleim 38 éves házasok.

2013. júl. 15. 10:55
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi 30 évig éltünk együtt, és nagyon jó volt a kapcsolatunk. Sajnos, a férjem meghalt.

De több családot is ismerek, ahol jól meg vannak 20-25 éve.

Nem látszat csupán. Ha szeretik egymást, hajlandók egymáshoz alkalmazkodni, a problémákat megbeszélni és közösen megoldani, akkor a kapcsolat jól működik és tartós lesz.

Csak ma sokan önzők, csak a saját boldogságukat keresik, és a párjuk igényeivel nem törődnek.

2013. júl. 15. 11:04
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

A szüleim 31 éves házasok és jól vannak. Igazán veszekedni sosem hallottam őket, max a pénz miatt vitáztak párszor, apum spórólósabb, anyum költekezősebb. De max ennyi. És szeretik egymást a mai napig( Még otthon laktam néha fültanúja is voltam a szerelmüknek, pedig akkoris már 27-28 évces házasok voltak)

Szerintem mi is így leszünk a férjemmel, igaz, még csak 1 éve vagyunk házasok és 2 és fél éve együtt, de még sosem veszekedtünk, ölcsönösen szeretjük, tiszteljük, megbecsüljük egymást. Nem hiszem, hogy valaha elmérgesedhet köztünk a kapcsolat.

2013. júl. 15. 11:11
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem vannak, de azok csendesek - mit obégassunk: jaj de boldogok vagyunk? Meg unalmas is lenne.

Újsághír, döbbenetes, címmel,óriási veres betűkkel: "Húsz éve boldogok Alsógödön Vargáék". Mennyivel izgalmasabb (és piacképesebb) "Agyonverte élettársát vita közben".

Ahol baj van, ott meg értelemszerűen jogos hogy hangot adnak, ahogy keresik a segítséget, megoldást.

*

Tolsztoj így kezdi az Anna Kareninát:

„A boldog családok mind hasonlók egymáshoz, minden boldogtalan család a maga módján az.”

*

"Ha gyerek is van, persze még nehezebb"

-ez nem igaz így, nehezebb lesz az élet, de 3-4 éves házasságba érkező gyerek megváltoztatja, felfrissíti a már egyébként kicsit rutinba csúszó kapcsolatot, új célok, új értelmek kerülnek be, ami noha nehezebb, de gyakorta érettebb, mélyebb kapcsolat jöhet létre általa. (minden feltételes módban, mert minden helyzet más és más, természetesen)

-aa-

2013. júl. 15. 11:16
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

+ A humor! Nagyon fontos része egy kapcsolatnak, hogy a kínt, a mérget, a sértődést stb., fel tudjátok oldani humorral, nevetéssel. Amikor 15 esetben szólsz már valamiért, és továbbra sem úgy csinálja ahogy megkérted, akkor ne a méreg, az ideg, a düh jöjjön elő, hanem, "na megállj csak, majd gondoskodom róla, hogy még egyszer..." mindezt humorral, hogy véletlenül se alázd, sértsd, bántsd meg a másikat.

Jól működik a házasságunk, és mindketten sokat teszünk érte.

2013. júl. 15. 11:33
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi 10 éve vagyunk együtt a féjemmel, van 2 lányunk. Boldogok vagyunk ennyi idő elteltével is. Ha olykor nehezen is jön össze, hogy kettesben legyünk legaláb 2-3 havonta sikerül 1 napra elmenni valahova, vagy elmegyünk ketten vacsorázni, moziba, nem hanyagoljuk el a szexuális életünket sem.

Persze adódnak gondok a kpcsolatunkban, de ezek nem vészesek. Még régebben volt 1 nagyobb probléma azt is sikerült megoldanunk.

Olyan kapcsolat pedig kétlem, hogy lenne ahol nincsenek viták.

2013. júl. 15. 11:43
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem létezik :D Legalább is most a férjemmel így gondolom :D Nem egy habos torta! Néha leugatjuk egymás fejéről a legutolsó hajszálat is :D De akkor is mindig, mindenben számíthatók rá, támogatja még a legidiótább ötletemet is, aztán ha valami sz*rul sül el, nem vágja hozzám h, mekkora béna vagyok, inkább röhögünk egy jót. Persze ez kölcsönösen is így van :) Bele futottam már pár tökfilkóba :D de eddig ilyen boldog sosem voltam még...Hiába van vita vagy egy kis mosoly szünet még ezek is izgalmasak Vele :D Nem tudom h, 60 év múlva is együtt leszünk, de most úgy érzem ez számomra a tökéletes kapcsolat...
2013. júl. 15. 11:45
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
22 éve élünk házasságban. Hullámvölgy talán egy volt, az is megoldható. Remélem, a jövőben is így lesz, mindketten sokat teszünk ezért. Van egy 16 éves fiunk. Mikor kicsi volt, több szervezést kívánt a házasélet, de meg lehetett mindent oldani.
2013. júl. 15. 11:50
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
8 éve élünk együtt és egyre jobb. 6 éves a fiúnk. Nagyon sokat kell tenni a házasságért, tolerancia, türelem és bizony a problémák kibeszélése. Van, hogy ordítva, van, hogy sértődve, de ahogy előttem írta valaki, a sértődést is humorral oldani. Jót röhögünk és kész.
2013. júl. 15. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!