Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jól működő tartós párkapcsolat létezik?
13 és fél éve vagyunk együtt a férjemmel és köszönjük jól megvagyunk. Eddig jól működött a kapcsolatunk, nem voltak hullámvölgyek, remélem így lesz ez ezután is. Nem tudom mi kell hozzá, nagy hókuszpókuszt nem csináltunk. Tiszteljük, becsüljük egymást, nagyjából egyforma céljaink, értékrendünk van. A gyerek születése óta sem lett rosszabb semmi. Előtte kettesben voltunk boldogok, azóta hármasban.
Egyébként én látok sok ilyen házasságot. Persze sokan válnak, sokan vannak egyedül, de vannak boldog házasságok is. A szüleim 38 éves házasok.
Mi 30 évig éltünk együtt, és nagyon jó volt a kapcsolatunk. Sajnos, a férjem meghalt.
De több családot is ismerek, ahol jól meg vannak 20-25 éve.
Nem látszat csupán. Ha szeretik egymást, hajlandók egymáshoz alkalmazkodni, a problémákat megbeszélni és közösen megoldani, akkor a kapcsolat jól működik és tartós lesz.
Csak ma sokan önzők, csak a saját boldogságukat keresik, és a párjuk igényeivel nem törődnek.
A szüleim 31 éves házasok és jól vannak. Igazán veszekedni sosem hallottam őket, max a pénz miatt vitáztak párszor, apum spórólósabb, anyum költekezősebb. De max ennyi. És szeretik egymást a mai napig( Még otthon laktam néha fültanúja is voltam a szerelmüknek, pedig akkoris már 27-28 évces házasok voltak)
Szerintem mi is így leszünk a férjemmel, igaz, még csak 1 éve vagyunk házasok és 2 és fél éve együtt, de még sosem veszekedtünk, ölcsönösen szeretjük, tiszteljük, megbecsüljük egymást. Nem hiszem, hogy valaha elmérgesedhet köztünk a kapcsolat.
Szerintem vannak, de azok csendesek - mit obégassunk: jaj de boldogok vagyunk? Meg unalmas is lenne.
Újsághír, döbbenetes, címmel,óriási veres betűkkel: "Húsz éve boldogok Alsógödön Vargáék". Mennyivel izgalmasabb (és piacképesebb) "Agyonverte élettársát vita közben".
Ahol baj van, ott meg értelemszerűen jogos hogy hangot adnak, ahogy keresik a segítséget, megoldást.
*
Tolsztoj így kezdi az Anna Kareninát:
„A boldog családok mind hasonlók egymáshoz, minden boldogtalan család a maga módján az.”
*
"Ha gyerek is van, persze még nehezebb"
-ez nem igaz így, nehezebb lesz az élet, de 3-4 éves házasságba érkező gyerek megváltoztatja, felfrissíti a már egyébként kicsit rutinba csúszó kapcsolatot, új célok, új értelmek kerülnek be, ami noha nehezebb, de gyakorta érettebb, mélyebb kapcsolat jöhet létre általa. (minden feltételes módban, mert minden helyzet más és más, természetesen)
-aa-
+ A humor! Nagyon fontos része egy kapcsolatnak, hogy a kínt, a mérget, a sértődést stb., fel tudjátok oldani humorral, nevetéssel. Amikor 15 esetben szólsz már valamiért, és továbbra sem úgy csinálja ahogy megkérted, akkor ne a méreg, az ideg, a düh jöjjön elő, hanem, "na megállj csak, majd gondoskodom róla, hogy még egyszer..." mindezt humorral, hogy véletlenül se alázd, sértsd, bántsd meg a másikat.
Jól működik a házasságunk, és mindketten sokat teszünk érte.
Mi 10 éve vagyunk együtt a féjemmel, van 2 lányunk. Boldogok vagyunk ennyi idő elteltével is. Ha olykor nehezen is jön össze, hogy kettesben legyünk legaláb 2-3 havonta sikerül 1 napra elmenni valahova, vagy elmegyünk ketten vacsorázni, moziba, nem hanyagoljuk el a szexuális életünket sem.
Persze adódnak gondok a kpcsolatunkban, de ezek nem vészesek. Még régebben volt 1 nagyobb probléma azt is sikerült megoldanunk.
Olyan kapcsolat pedig kétlem, hogy lenne ahol nincsenek viták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!